Országos Szépíró Verseny

Címkék: általános

Ebben a tanévben első alkalommal rendezték meg a Szépíró Versenyt a sajátos nevelési igényű tanulók számára. A verseny kiírását és lebonyolítását a Tehetségeket Segítő Tanács szervezte. A felhívásra a mi iskolánk is jelentkezett.

Ebben a tanévben első alkalommal rendezték meg a Szépíró Versenyt a sajátos nevelési igényű tanulók számára. A verseny kiírását és lebonyolítását a Tehetségeket Segítő Tanács szervezte. A felhívásra a mi iskolánk is jelentkezett.

Az iskolai elődöntőn sok gyermek vett részt a logopédiai és a hallássérült tagozatról egyaránt. A sok szép, tetszetős írás közül a zsűri nehezen tudta kiválasztani a kilenc legszebben író gyermeket, akik Lengyeltótiban, a megyei középdöntőn képviselték iskolánkat. Innen öt fő jutott tovább az Országos Szépíró Verseny döntőjébe: Guzmics Gergő, Orsós Gabriella, Kovács Melitta, Pócsi Ágnes és Fábián Dóra.

A Szentendrén megrendezett Országos Verseny ünnepélyes megnyitóján, közös népdaléneklés után, neves személyek köszöntötték a versenyző gyermekeket, szülőket, tanárokat, vendégeket és a szervezőket: dr. Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár asszony, a Pest Megyei Kormányhivatal képviseletében dr. Tarnai Richárd, Szentendre polgármestere, a helyi gimnázium igazgatója, a TST elnöke és még néhányan. Köszöntőjükben kiemelték, minden gyermek tehetséges valamiben.

Mindannyian a szépírás, a rendezettség, a harmónia, a fegyelem és figyelem, mint emberi értékek mellett szóltak. Elismerték a számítógépek használatának, a gépírásnak a fontosságát a mai korban, de hangsúlyozták, hogy a kézírás személyesebb, közvetlenebb a kapcsolattartásban, legyen szó barátságról, szerelemről, a szüleinkkel való levelezésről, nem beszélve nagyszüleink, dédszüleink írásainak olvasgatásáról.

A verseny az egész országban 4000 gyermeket mozgósított. Az elődöntők, középdöntők után az országos döntőbe 240 fő jutott. A mi intézményünkből, az öt tanuló közül, Fábián Dóra logopédia 7. osztályos tanuló 6. helyezést ért el. Minden tanulónk emléklapot és ajándékcsomagot kapott.

A verseny után színvonalas műsor következett. Az ország több intézményéből érkeztek a tehetséges csoportok, akik tánccal, zenével, színpadi koreográfiával mutatkoztak be. A táncház is hangulatos, sikeres volt.

Gratulálunk a versenyen részt vevő gyermekeknek és a felkészítő tanároknak!

Kapcsolódó anyagok