FEPEDA felmérés

2000. májusában a FEPEDA (Hallássérült Gyerekek Szüleinek Európai Szövetsége) már elvégzett egy kérdőíves felmérést arra vonatkozóan, hogy melyek a siket ill. a súlyosan nagyothalló gyerekeket nevelő családok szükségletei Európában. Ez akkor nagyon sikeres program volt. A FEPEDA most egy kiszélesített, új kérdőívvel fordul ez ügyben az európai családok felé.

2000. májusában a FEPEDA (Hallássérült Gyerekek Szüleinek Európai Szövetsége) már elvégzett egy kérdőíves felmérést arra vonatkozóan, hogy melyek a siket ill. a súlyosan nagyothalló  gyerekeket nevelő családok szükségletei Európában. Ez akkor nagyon sikeres program volt. A FEPEDA most egy kiszélesített, új kérdőívvel fordul ez ügyben az európai családok felé.

A válaszok anonim, névtelen módon kerülnek feldolgozásra Finnországban, a Diaconia Egyetemen. Két finn diák, Anna Tuokko és Noora Hakanpää végzi el ezt a munkát. Az eredményeket megküldik a FEPEDA titkárságnak és a nemzeti szervezetnek (ez esetben nekünk, a Szülők a Hallássérült Gyermekekért Alapítványnak).

Az Önök válaszai az alábbiakkal segítik a FEPEDA-t:

  • Új információkkal a hallássérült gyermekek helyzetét illetően Európában
  • A hallássérült gyermekek szüleinek kilátásait illetően
  • A változások megismerését a 2000-es felmérés óta

Az eredmények 2013 tavaszára lesznek publikusak.

Nagyon köszönjük a részvételét ebben az igen fontos felmérésben!

Bernard Daly

A FEPEDA elnöke

Sari Paloposki

a FEPEDA  alelnöke
FEPEDA Titkárság


Tisztelt  Szülőtársak!

A FEPEDA felkérésére veszünk részt ebben a felmérésben. Nagyon kérem, hogy aki teheti szánjon egy kis időt a kérdőív kitöltésére, mert ezzel egy összeurópai programot segít, melynek végső célja a hallássérült/siket gyermekek helyzetének javítása.

A kérdőívet nyugat-európai szakemberek állították össze, és angolból fordítottuk. Bizonyos válaszlehetőségek csak angolszász területekre lehetnek jellemzők. Ezt kérem vegyék figyelembe!

A kérdőívet természetesen szülők töltik ki, de a gyermekük “szemével”. A kérdések a magyarországi viszonyokra kíváncsiak, ebből tudnak a hazánkra vonatkozó összegzést készíteni. Ezért lenne fontos, hogy minél többen töltsék ki. Ha  olyan pontokhoz érnek, melyek válaszadásában bizonytalanok, hagyják ki.

A kérdőívet nem feltétlenül kell egyszerre kitölteni. Vissza-vissza lehet térni rá, hozzávetőleg 40-60 percet vesz igénybe. Eredeti formájában HTML dokumentum lehetett,ezért a szürke négyzetekbe nem lehet X-et jelölni, csak mellé. A kitöltött kérdőíveket kérem, hogy az
e-mail címre szíveskedjenek visszaküldeni,
legkésőbb  december 15-ig.

Utána ezeket egy csomagban, név nélkül küldöm tovább feldolgozásra.

Köszönöm a szíves közreműködést,

Fischer Zoltán

Címkék: általános


Vissza az előző oldalra