Látogatások a Táncsicsban

Címkék: általános

Az elmúlt hetekben minden felső tagozatos hallássérült osztályt elvittünk a Táncsics Mihály Gimnázium természettudományi laborjába.

Először találkozhattak a gyerekek jól felszerelt, laborjellegű termekkel. Látogatásaink alkalmával életkoruknak megfelelő egyszerű kémiai és fizikai kísérleteket mutattam be. A kísérletek felkeltették a tanulók figyelmét, kíváncsian szemlélték az eszközöket, anyagokat, és amit csak lehetett, maguk is kipróbáltak. A bemutatók után rengeteg kérdést tettek fel a látott jelenségekkel kapcsolatban. A gyermekek visszajelzéseiből egyértelműen látszott, hogy nagyon élvezték kirándulásainkat a reáltudományok világában.

Paizs Ottó szaktanár

A szomszéd teremben is folytak a megfigyelések, kísérletezgetések. Szabad szemmel nem látható növényi sejteket vizsgálhattak tanulóink a fénymikroszkóp segítségével. Kémcsövekben különféle anyagok keveredését, oldódását, illetve szétválását figyelhették meg. Néhány élelmiszer keményítőtartalmának kimutatásával is megpróbálkozhattak.
A nagyothalló ötödikesek véleményeiből:
F: Nagyon tetszett, mert még soha életemben nem voltam laborban, most láttam ilyet először. A kísérletek, mintha varázslatok lettek volna.
T: Minden nagyon tetszett, főleg, amit Ottó bácsi mutatott.
K: Azért tetszett, mert én is megpróbálhattam.
Sz: Minden nagyon érdekes volt, amit láttunk és kipróbáltunk.
T: A Fehér köpenyben úgy néztünk ki, mint az orvosok.

2014. február 12.                                                      Ureczky Erika osztályfőnök

Táncsics1

Táncsics