Önkéntesek munkálkodtak a Duráczky József Módszertani Intézményben

Címkék: általános

A Törődés Napja keretében újult meg az intézmény közösségi helyisége
Frissen festett, tiszta közösségi helyiségben rendezhetik ezentúl kézműves foglalkozásaikat, iskolai versenyeiket a Kaposváron működő Somogy Megyei Duráczky József Óvoda, Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Kollégium diákjai. A Budapest Bank Törődés Napja programsorozatának keretében a pénzintézet helyi fiókjának dolgozói az intézmény klubszobáját újították fel. A bank idén tavasszal országszerte 11 helyszínen rendezi meg az akciót.

A Budapest Bank Törődés Napja önkéntes programsorozata a gyermek- és ifjúsági, valamint oktatási és egészségügyi intézmények támogatását, a helyi lakosok életkörülményeinek és környezetének javítását célozza. A kétkezi munkán túl a pénzintézet százezer forinttal is hozzájárult a Duráczky központ kollégiumi épületében található közösségi szoba kifestéséhez. Az önkéntességnek nagy hagyománya van a Budapest Bank dolgozói körében: a kaposvári bankfiók munkatársai tavaly szintén a Duráczky központban munkálkodtak, ekkor a lépcsőházát újították fel.

 

Törődés napja 1Törődés napja 2

Budapest Bank

 

„Nem első alkalommal segédkezünk a hallássérültek és tanulási nehézségekkel küzdő fiatalok fejlesztésével foglalkozó intézménynek. Úgy látjuk, hogy a speciális nevelési igényű gyermekek segítéséhez kifejezetten nehéz megfelelő körülményeket biztosítani. Reméljük, hogy önkéntes munkánkkal és a bank támogatásával hozzájárulhatunk a dél-dunántúli régióban kulcsfontosságú szerepet betöltő, több mint száz éves múlttal rendelkező szociális intézmény fejlődéséhez” – mondta Horváth Gáborné, a Budapest Bank kaposvári fiókjának vezetője.

Az önkéntesség a Budapest Bank számára a társadalmi felelősségvállalás kiemelten fontos eleme. A Törődés Napja programsorozat komoly hagyományokkal rendelkezik, több mint tíz esztendeje, évente két alkalommal rendezik meg. A pénzintézet további kezdeményezéseivel is aktívan támogatja a civil társadalom fejlődését. A bank jelentős szerepet vállal a lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztésében, a kultúra, a szellemi élet, az oktatás és a szociálisan hátrányos helyzetűek támogatásában is. A „Budapest Bank Budapestért” és a „Budapest Bank az Oktatásért és a Magyar Pénzügyi Kultúráért" Alapítványokkal, valamint a „Budapest Bank Békéscsabáért” Programmal az elmúlt 23 évben összesen mintegy 900 millió forinttal támogatta a közérdekű kezdeményezéseket.

 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:

Bányai Zsófia, PR munkatárs

FLOW PR

tel.: (1) 336-1355

mobil: 06 20  -779-7001

email: banyai.zsofia@flowpr.hu

 

TÖLGYES Orsolya, Senior PR munkatárs

Budapest Bank PR osztály

tel.: (1) 450-7666

mobil: 06 70 436 60 65

email: orsolya.tolgyes@ge.com

 

A szerkesztők figyelmébe:

 

Budapest Bank

A Budapest Bank az egyik legelső hazai kereskedelmi bankként 1987-ben jött létre, tulajdonosa a GE (General Electric Company). A bank a GE Capital, a GE pénzügyi üzletágának részeként teljes körű pénzügyi szolgáltatásokat kínál mind a lakosság, mind a vállalkozások számára. Országos hálózata 101 bankfiókot foglal magában, a nyolc hazai nagybank egyike.  A Budapest Bank Zrt. főbb leányvállalatai: a Budapest Autófinanszírozási Zrt., a Budapest Alapkezelő Zrt. és a Budapest Lízing Zrt. További információk elérhetők a www.budapestbank.hu/sajtoszoba weboldalon.