Duráczky Est

Az iskolánkban régi hagyománynak számító Duráczky-estet a 2013/2014-es tanévben március 20-án rendeztük meg.

A program megvalósítása idén a TÁMOP 3.4.2-es pályázat keretén belül valósult meg. A műsoros est mellett a látogatók megtekinthették a gyermekek munkáiból készült kiállítást is.

A fellépéseket lelkes készülődés és a színpadra lépés előtti izgalom előzte meg, végül azonban a nézők és a szereplők is egy sokszínű, színvonalas műsorszámokat felvonultató szórakoztató esten vehettek részt.

A 1. fellépők az aerobic szakkör ügyes, táncos lábú lányai voltak,akik igazi  retro zenék segítségével visszarepíttek minket a 70-es, 80-as és 90-es évek világába.

S ha már az időgépben ültünk érkezett  egy régi orosz népmese-klasszikus vidám és kedves feldolgozása. A nagyothalló 1/1. és a hallássérült 1-3.osztály tanulói közös erővel kihúzták a földből az óriásrépát.

A 3. műsorszámban megtapasztalhattuk mi történik, ha egy moly a ruhatáros. Bizony, volt galiba, de a logopédiai 2.a osztály meséjében is győzött a jó szív és Moly Ibolyka miután megbánta tettét,  segített becsapott vendégein.

Az erkölcsi tanulságok után jöhetett egy kis zenébe és vidámságba  csomagolt tananyag is. A  logopédiai  1/2. csipet- csapata  táncos ABC dalával kápráztatta el a közönséget.

Az első 4 műsorszámban volt mese, volt tánc. Az  5. fellépőként érkező logopédiai 1. osztály ötvözte ezt a két dolgot.   Ők bizony „hallottak a gonoszról… a csúf kopasz Hókuszpókról…” Aprajafalva táncos mulatságán a Hupikék Törpikék ropták a táncot.

S, ha már bekukkantottunk egy törpbuliba, akkor a táncos lábú pingvinek műsorát  sem hagyhattuk ki. Az Északi-sarkra a nagyothalló 3-4-5. osztály kalauzolt el minket.

A különböző tájakon és korokban való kalandozások után visszatértünk az iskolába és a jelenbe. A hagyományokhoz híven  főigazgatónk átadta az Iskolánk névadójáról és egykori igazgatójáról, Duráczky Józsefről elnevezett Duráczky-díjakat.

Elsőként iskolánk tanulói vehették át nagy tapsvihar közepette  az emlékplaketteket és az okleveleket.

A Jó tanuló díjat idén is két diák kapta:

A hallássérült hatodik osztályból Sándor Tamás immáron másodszor lett díjazott.

A logopédiai tagozatról szintén egy 6. osztályos tanulónak gratulálhattunk, ő Gaus Michael Dániel.

Kitűnő kézügyességéről rengetegszer tett tanúbizonyságot az ügyes kezek díj idei  díjazottja Holecz Dávid a hallássérült 8. osztályból.

A Jó sportoló díjat a rendkívüli kitartással küzdő röplabdacsapat kapta, melynek tagjai: Bogdán Bettina, Balogh Patrik, Cséri Viktória, Orsós Erika, Orsós József, Bogdán László, Ignácz János és Nyári Márk.

Diákjaink mellett kicsik és nagyok is büszkén tapsoltak intézményünk  díjazott pedagógusainak is.

Szabó János már másodszor érdemelte ki lelkiismeretes, alapos, szerteágazó munkájával a díjat.  János mindennemű pályázataink tudora és jó ismerőse.

Paizs Ottó  a második díjazott hasonlóan kollégájához a pedagógiai munkán kívül rendkívül szerteágazó feladatokat lát el. Idén egy különdíjas kollégánknak is gratulálhattunk. Balla Zsolt, aki  az előző két kollégához hasonlóan szintén kiváló pedagógiai munkát végez, s  aki nélkül nincs iskolai műsor, hiszen a háttértechnika kezelésében mindig számíthattunk rá. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a díj átvételéhez is a keverőpult mögül lépett ki.

Két  olyan szervezet képviselőit is vendégül láthattuk ezen az estén, akiknek nagyon sok köszönettel tartozunk a sok támogatásért. Anyagi, eszközbeli és tevékeny  önkéntes munkával is támogatták intézményünket. Köszönetképpen a Budapest Bank és a Maspex Olympos Kft. képviselőinek  is átadtuk Duráczky díjakat.

A szünet utáni első fellépőkkel a néptánc-szakkörösökkel ismét felkerekedtünk. Ez a vonat című produkciójukkal utaztattak el bennünket  Somogy-megye, Moldova és Kalotaszeg tájaira.

A népi ritmusok után latin zene csendült fel, ennek ütemére a hallássérült 5-6. osztály ropta.

A vérpezsdítő ritmusoknak itt még mindig nem szakadt vége. A 8. osztály produkciójaként, címét igazolva, egy szórakoztató ritmusjátékot láthattunk és hallhattunk. A szereplők tapsai, dobbantásai után tetszésnyilvánításként a közönség is lelkesen veregette össze tenyerét.

Diákjaink ifjú hölgyei két csapatban és produkcióban is megmutatták mennyire szeretnek táncolni, mozogni, s hogy  az önállóan összeállított koreográfiával sem vallanak szégyent.

Az est végét megkoronázó igazán  látványos,szemet kápráztató és egyben humoros műsorszám zárta. A hallássérült 6-8. osztály egy pantomimjátékot adott elő Házaspárbaj címmel. Valóban röpködtek a tányérok, fröccsent a tej és a ketchup  a rögtönzött családi vacsora alkalmával.

Mindez azonban csak érzéki csalódás volt, s természetesen senkinek nem esett bántódása, sőt ellenkezőleg. Az utolsó produkció a tetőfokára emelte a hangulatot s kiváló lezárása volt ennek jó sikerült estének, ahol tanulók, pedagógusok együtt arathatták le a babérokat és tölthettek el egy kellemes szórakoztató estét a szülők és a vendégek társaságában.

Címkék: általános


Vissza az előző oldalra