Tiniséf Sulicsata

Áprilisban szereztünk tudomást a TESCO Tiniséf Sulicsata c. játékáról...

Pályáztunk és nyertünk! Till Attila járt nálunk!

Pályázati anyagunk készítése során kisfilmet forgattunk a Zöldséges aludttejes prósza elkészítéséről. A videóban szerepelt a hallássérült 6. osztály, a logopédiai 4. osztály, valamint Spolár Péter a logopédiai 5b-ből. A receptért és a háttéranyagért köszönet illeti Felde Katalin, dietetikust, a Somogy Megyei Népegészségügyi Intézet munkatársát; a gyerekek felkészítéséért Csekné Kudomrák Gyöngyit, a videó elkészítéséért Balla Zsoltot és Bosznai Zsoltot. Munkánkat segítette Balog Renáta is.

Pályázatunk sikeresnek bizonyult, bekerültünk a legjobb 10 nyertes közé, így 2014. június 10-én intézményünkbe látogatott a TESCO Tiniséf Roadshow-ja, mely során összesen 150 gyermek készíthette el a finomságokat a mobilkonyhában, valamint játszhatott az óriás társasjátékkal.

A 150 gyermek 3 turnusban, kétóránként érkezett a helyszínre az iskola hátsó udvarára. Egy órán át 25 kiskukta sündörgött a konyhában. Három csoportra oszlottak, s háromféle süteményt készítettek: sajtos-túrós pogácsát, almás-diós gofrit és vörös áfonyás-kókuszos-zabpelyhes cookie-t. Ezalatt a másik 25 gyermek két csapattá vált szét. Mindkét csapat választott magának egy kapitányt, aki a játékmezőre lépve és felvéve a piros vagy szürke sapkát élő bábúvá vált. Az ő feladatuk volt a feladatkártya kihúzása és felolvasása. Ha a csapat helyesen válaszolt a kérdésre – amelyek az egészséges életmód témaköréből kerültek ki –, előrébb léphettek a mezőn a csapatkapitányok. Az a csapat nyert, amelyik előbb ért a célba. Mikor elkészültek a sütemények, megkóstolhatták a gyerekek, hogy mit készítettek. Miután elfogyasztották a finom étkeket és a társasjátéknak is vége lett, a csoportok cseréltek: aki sütött játszani ment, aki pedig játszott, az kötényt vett fel.

A gyerekek nagyon élvezték a programot; örültek az ajándék köténynek és az uzsonnás doboznak, melybe receptkártyákat rejtettek el a szervezők. A sztárvendégtől, Till Attilától autogramot és közös fényképet kértek, a nagyobb fiúk fociztak vele. Örülök, hogy munkánk eredményes lett, s nyertünk és részese lehettem ennek az eseménynek, egy élmény volt számomra is.

Fülöp Brigitta, gyógytornász-fizioterapeuta

A főoldalon látható a 10 nyertes iskola. http://tinisef.hu/

Intézményünk pályázati anyaga itt található: http://tinisef.hu/sulicsata/galeria?view=suli&sid=1228

 

Tiniséf5

Tiniséf4

Tiniséf3

Tiniséf2

 

Tiniséf1

Tiniséf

Címkék: általános


Vissza az előző oldalra