Óvodai szakmai konferencia

Címkék: általános

2014. október 18-án ünnepeltük óvodánk fennállásának 55. évfordulóját. Ez alkalomból intézményünkben szakmai konferenciát rendeztünk.

2014. október 18-án ünnepeltük óvodánk fennállásának 55. évfordulóját. Ez alkalomból intézményünkben szakmai konferenciát rendeztünk.
Az ünnepség résztvevőit elsőként Vígvári Józsefné óvodavezető, majd  Szita Károly polgármester is köszöntötte, aki az évforduló alkalmából a város zászlaját ajándékozta intézményünknek.
Óvodásaink műsora után Gyurina Éva főigazgató előadását hallgathattuk meg, majd Dr. Tapolczai Gergely, intézményünk egykori növendéke, az első magyar hallássérült országgyűlési képviselő, videóüzenetben köszöntötte a vendégeket, és pár mondatban megemlékezett az itt töltött évekről.
Vígvári Józsefné óvodavezető az elmúlt 55 év történéseit összegezte előadásában.
Bély Klára szurdopedagógus kolléganőnk a hallássérült óvodai csoportban folyó szakmai munkát mutatta be, a foglalkozásokon készített kisfilmek segítségével.
A szünet után Dr. Németh Tünde, egyetemi docens, az ELTE BGGYK tanszékvezető-helyettese  „Sajátos nevelési igényű gyermekek helye a közoktatásban” címmel tartott nagyon tartalmas előadást.
Végül Sándor Gábor, a SINOSZ Somogy Megyei Szervezetének elnökségi tagja,  intézményünk egykori tanulója, majd munkatársa visszaemlékezésében három generáción át – édesapja, ő maga, és kisfia történetei tükrében– követhettük óvodánk, intézményünk változását, fejlődését.
Ezen a napon egy kellemes, szakmailag tartalmas délelőttöt töltöttünk együtt. A régi emlékek, és az óvoda történetének felidézése mellett a szakmai előadások is nagyon hasznosak voltak a résztvevők számára.