Húsvéti kézműves foglalkozás

Címkék: általános

2017. április 5-én délután húsvéti kézműves foglalkozással vártuk a Duráczky-s gyerekeket. Öt helyszínen más- más kreatív ötlettel készültünk a tanulóink kedvében járni.

A Compass alapítvány is ellátogatott ismételten hozzánk. Húsvéti tojásokkal, színezőkkel kedveskedtek a gyerekeknek, akik vidáman színeztek, rajzoltak a külföldi segítőikkel együtt.

Tavaszváró, ünnepi hangulatban, halk aláfestő zene mellett puha textil tojásokat varrtak a lelkes csapatok. Kicsit időigényes feladatnak bizonyult, de másfél óra kitartó munkálkodás eredményeként elkészültek a tulipános, filc tojások.

A játszóházban pom-pomból bárányok is készültek. A gyerekek nagyon ügyesek voltak, minden apró részletre odafigyeltek és hihetetlen kreativitással formálták saját ízlésük szerint az elkészült barikat. Mindenki mosolyogva, markában egy bolondos báránnyal indult haza.

Egy állomáson gyerekek pihe-puha csengettyűs bárányka tojástartót készítettek. A tanulók  lelkesen, vidám hangulatban dolgoztak, s az elkészült barik tükrözték készítőjük határtalan kreativitását.

Az utolsó helyszín nyuszis képeslap készítésével örvendeztette meg a gyerekeket.

Kollégáinknak, a Compass egyesületnek köszönjük a vidám, kreatív délutánt. A segítőknek az odaadó munkát, lelkes hangulatot. A résztvevő gyerekeknek pedig a figyelmet, aktivitást.