Siketek Világnapja és az Iskola Napja

Címkék: általános

Idén is megemlékeztünk a Siketek Világnapjáról és az Iskola Napjáról.

Idén is megemlékeztünk a Siketek Világnapjáról és az Iskola Napjáról. Október 3-án a nagyszünetben került sor a koszorúzásra, amit egy rövid versmondás és zenei felvezetés előzött meg. Gyöngyi néni kérdezett a gyerekektől az iskoláról és az ünnephez kötődő világnapról.

A Siketek világnapja_1

A délelőtt során érzékenyítés zajlott a logopédiai első osztályokban. Itt a hallássérült osztályok osztályfőnökei megmutatták a hallókészülékeket, azok használatát és közös játékkal ismerkedtek a hallássérült és halló gyerekek. A felsőből a logopédiai 5. és a siket 6. osztálynak tartott közös foglalkozást Szalkai Iván, a SINOSZ munkatársa, akinek Csekné Kudomrák Gyöngyi mb. intézményegység-vezető volt a jeltolmácsa. A tanulók vegyes csoportokban próbáltak együttműködni játékos formában. Kellemes meglepetés volt, hogy mennyire figyeltek egymásra. Nagyon vidám, felszabadult hangulat alakult ki a játékok során.

A Siketek világnapja_2A Siketek világnapja_3

A délután a sportversenyek jegyében zajlott. Az asztalitenisz versenyt Bárdos Judit tanár néni vezette és Iola Pamela, többszörös nemzetközi bajnok asztaliteniszező hallássérült tanítványunk  segédkezett a pontok számolásában. A focibajnokságot Navracsics Gábor nevelőtanár szervezte , Kustos András tanár bácsi segített a meccsek lebonyolításában. Mint az érzékenyítésen, itt is egy csapatban játszottak a halló és a hallássérült tanulók, hiszen a nap célja volt, hogy jobban megértsék és elfogadják egymást, valamint hogy megtanuljanak együttműködni.

A program végére minden résztvevő úgy érezte, hogy egy jól sikerült, jó hangulatú napot töltöttek együtt az iskolások és tanáraik a megemlékezés jegyében.

A Siketek világnapja_4A Siketek világnapja_5A Siketek világnapja_6A Siketek világnapja_7