„Felsős leszek”

Intézményünkben hagyomány, hogy az átvezetéseket nagy körültekintéssel végezzük, legyen szó óvoda – iskola vagy alsó tagozat – felső tagozat közötti átmenetről. Emellett odafigyelünk a továbbtanulás előkészítésére is, tanulóinknak és az érintett szülőknek több, a pályaválasztást segítő programot is biztosítunk.

A „Felsős leszek” programunk két napja alatt lehetőségük van a résztvevőknek egymás alaposabb megismerésére, hiszen az alsós tanítók a leendő ötödikes osztályfőnökökkel, délutános pedagógusokkal, szaktanárokkal ismertetik a tudnivalókat a gyerekekről. Ezeket a szülők további információkkal egészíthetik ki illetve a közös programok, a kirándulás is lehetőséget teremt az ismerkedésre. Idén a csapat a Vackor-tanyán töltött egy napot kötetlen játékkal, beszélgetéssel, közös főzéssel, étkezéssel. A második nap inkább a hivatalosabb tudnivalókról és a saját tapasztalatok bővítéséről szólt. (tanulási zavarok, tanulást segítő eszközök, lehetőségek, stb.)

A program nagyon jó hangulatban zajlott, bővültek az ismeretek mind a szülők, mind a gyerekek és a pedagógusok részéről, így a tanév nagyobb zökkenők nélkül kezdődhetett.

Bízunk abban, hogy a folytatás is hasonló lesz!

Köszönet mindenkinek a program szervezéséért, lebonyolításáért és a részvételért!

 

Felsős leszek_1Felsős leszek_2Felsős leszek_3Felsős leszek_4Felsős leszek_5Felsős leszek_6

Címkék: általános


Vissza az előző oldalra