Levél szülőknek

Tisztelt Szülők!

Véget ért az első hét ebben a rendkívüli helyzetben, és úgy gondolom, minden érintett: gyermek, szülő, pedagógus, Tankerület igazgatói dicséretben részesülhet az elvégzett munkáért. :)

Közösen megszerveztük, és elindult a „digi – ovi” és a digi - suli”, elkészültek az első digitális tananyagok, megnyíltak a jegyzetfüzetek a OneNote-on, kiküldésre kerültek a papír alapú feladatlapok, készülnek a hallássérült gyermekek jelelt tananyagai, az ovisainkhoz érkeznek a feladatok, logopédiai gyakorlatok  és folytathatnám. Voltak, akik késő estig tanultak a gyermekeikkel, mert segíteni akartak, szóltak a pedagógusok telefonjai, jöttek – mentek a kérdések, válaszok, az üzenetek, e-mailek, a gyerekek fényképezték és küldték az elkészült alkotásokat. Belendültünk.

Aztán persze jöttek az első tapasztalatok, visszajelzések és kezdjük belátni, hogy nem, ezt nem így kell csinálni! Átgondolni kell, talán lassítani, újratervezni. Sokat akartunk, alapos munkát végezni, de nem vagyunk jelen és Önök nem tanárok. Nem is kell annak lenniük, hiszen a szülőnek más a dolga, feladata. Most a pontosítások következnek, a finomhangolás. Tegyük ezt együtt, korrekt együttműködéssel, hiszen a célunk is közös: segíteni a gyerekeket ebben az új tanulási helyzetben. Mondják el véleményüket, meglátásaikat, tapasztalataikat, hogy a kollégáim ezeket hasznosítva – szükség esetén - módosíthassák az elképzeléseiket! Természetesen azt nem lehet javasolni, hogy ne legyen tanulás és feladat, de az észszerű, építő javaslatokat szívesen fogadjuk. Sokféle helyzethez, feltételhez kell alkalmazkodnunk: van net-elérhetőség vagy nincs, van eszköz vagy nincs, postázni kell a tananyagot vagy e-mailben érjük el Önöket, és még sok más variáció. Egy tanulási folyamatban vagyunk, Önökkel és a gyerekekkel együtt, mert ilyen helyzetben még nem voltunk. Kérem, legyünk egymással türelmesek!

Sajnos úgy tűnik, arra kell felkészülnünk, hogy a rendkívüli helyzet nem ér véget 1-2 hét alatt, ezért még fontosabb a szoros, egymást támogató együttműködés.

Köszönöm a türelmüket, támogató hozzáállásuk, segítségük sokat jelent nekünk.

Vigyázzanak családjaikra, magukra és a gyerekekre!

 

Üdvözlettel:

Gyurina Éva

intézményvezető

 

Kaposvár, 2020. március 20.

Címkék: általános


Vissza az előző oldalra