Versmondó verseny

A magyar költészet napját ünnepelték alsós és felsős diákjaink

Április 11-én, József Attila születésnapján rendeztük meg iskolánkban a hagyományos költészet napi versmondó és versillusztrációs versenyt.

A logopédiai osztályainkban tanuló diákjaink versekkel készültek a rendezvényre, hallássérült tanulóink pedig különböző versekhez készítettek illusztrációkat. A verseny nyitányaként hallássérült tanítványaink és tanáraik egy jelelt dalt adtak elő.

A versillusztrációs verseny résztvevői nagyon szép rajzokat készítettek, amelyek kiállításra kerültek, egyben a rendezvény hátteréül is szolgáltak. Az illusztrációkat csoportos és egyéni kategóriákban is értékelte a zsűri.

A csoportos alkotások helyezettjei:

1. helyezett: Hs. 1. osztály

2. helyezett: Hs. 2-3-4. osztály

3. helyezett: Tobak Andor és osztálytársai – Log. 1/1 osztály

Az egyéni alkotások helyezettjei:

1. helyezett: Fehér Anna és Bogdán György

2. helyezett: Orsós Tamara és Hómann Lóránt

3. helyezett: Nagy Viktória és Orsós Alex

A versillusztrációs verseny eredményhirdetését követően alsós diákjaink mondták el verseiket, tanulóink két kategóriában versenyeztek. Örömteli volt látni, hogy mind a 19 alsós kisdiák lelkesen és színvonalasan adta elő a megtanult költeményeket, a közönség pedig mindenkit tapssal jutalmazott. Nem volt könnyű dolga a zsűrinek, amikor ki kellett választania a 3-3 legjobb előadót, sok esetben csak apró különbségek döntöttek a helyezettek között.

Az 1-2. osztályosok helyezettjei:

1. helyezett: Angyal Attila log. 2.b

2. helyezett: Burucz Bendegúz log. 1.c

3. helyezett: Navratil Bercel log. 2.a

A 3-4. osztályosok helyezettjei:

1. helyezett: Somogyi Patrik log. 4.b

2. helyezett: Vuk Norbert log. 4.c

3. helyezett: Tóth Brájen log. 3.b

Az alsósok versenyét követően a felsősöké volt a színpad, és a hét versmondó diák az alsósokhoz hasonlóan színvonalas előadásokkal szórakoztatta a közönséget. A zsűri ismételten nehéz helyzetbe került, de némi tanácskozást követően a következő eredmények születtek:

A felsősök helyezettjei:

1. helyezett: Heilmann Erik log. 7.b

2. helyezett: Göbölös Petra log. 7.b

3. helyezett: Balogh Nikoletta log.7.a

 

Köszönjük a zsűri: Antalné Peti Zsuzsanna ny. főigazgató-helyettes, Dr. Szépné Varga Andrea ny. óvodavezető és Bakonyi Zoltánné gyógypedagógus munkáját!

Köszönjük a felkészítő pedagógusok, logopédusok munkáját, minden résztvevőnek és díjazottnak gratulálunk a szép eredményekhez!

Versmondó verseny_1Versmondó verseny_2Versmondó verseny_3Versmondó verseny_4Versmondó verseny_5Versmondó verseny_6

Címkék: általános


Vissza az előző oldalra