Pályaorientációs napok a Duráczkyban

Címkék: általános

2022. szeptember 21-én és 22-én iskolánk nyolcadik osztályos tanulói pályaorientációs programokon vettek részt intézményünkben, illetve a második napon a hetedikesekkel együtt ellátogattak a pályaválasztási kiállításra is.

Az első napon a nyolcadikos tanulók érdekes pályaválasztást segítő foglalkozásokon vettek részt a „Ráhangolás” program keretében, intézményünk pedagógusai vezetésével. A különböző feladatok megoldása során rengeteg új dolgot sajátíthattak el a gyerekek, több szakterület munkájába is betekintést nyerhettek, de előkerült többek között az önismeret is.

A hasznos, egyben szórakoztató feladatok megoldását követően előadásokkal folytatódott a nap, melyen a diákok szülei is részt vehettek. Csekné Kudomrák Gyöngyi intézményegység-vezető, fontos továbbtanulással kapcsolatos tudnivalókat osztott meg a jelenlévőkkel, meghívott vendégünk, Kurucz János a SKIK pályaorientációs tanácsadója pedig számos hasznos dolgot mesélt a választható középiskolákról, illetve az érintett intézményekben tanulható szakmákról.

A második nap is jó hangulatban telt, a pályaválasztási kiállításon a diákok testközelből is megismerkedhettek a szakmákkal és a különböző oktatási intézményekkel. A kiállításon jelen lévő középiskolák rengeteg érdekes információval, játékos feladattal várták diákjainkat, akik a programok során sok-sok élménnyel gazdagodtak.

 

Pályaorientációs napok a Duráczkyban_1Pályaorientációs napok a Duráczkyban_2Pályaorientációs napok a Duráczkyban_3Pályaorientációs napok a Duráczkyban_4