MAGYE Konferencián voltunk

Címkék: általános

A Magyar Gyógypedagógusok Egyesülete idén Móron tartotta hagyományos szakmai konferenciáját, melyen intézményünk is részt vett a Hallássérült és a Logopédiai szakosztály programjain.

A Hallássérült szakosztály ülésén kollégáink több előadással is szerepeltek, melyek elismerést váltottak ki a résztvevőkből.

Nagyné Heidenwolf Erzsébet és Fábiánné Bárány Zsuzsanna szurdopedagógusok a korai hallásszűrések alakulását és eredményeit tekintették át az elmúlt közel két évtized adatainak feldolgozásával.

Szabó János oktatásinformatikus-pedagógus, Lévai Edit és Kasztiné Végh Tímea gyógypedagógusok bemutatták az intézményben általuk vezetett és megvalósított NTP szakkör munkáját. Szemléletes modelleket készítenek a gyerekekkel, mellyel az általuk elképzelt jövőt jelenítik meg. Ügyesen programoznak, megtanulnak sok-sok algoritmust, programnyelvet, miközben fejlődik problémamegoldó képességük, térlátásuk. A kollégáink elhozták a kész modelleket, melyeket működés közben figyelhettek meg a résztvevők.

Csekné Kudomrák Gyöngyi szurdopedagógus-intézményegység-vezető a Hallássérültek Borbély Sándor Országos Tanulmányi Versenyének átalakításáról beszélt. Bemutatta, hogy miért vált szükségessé a verseny átalakítása, és hogyan zajlott az átalakítás előkészítése, átszervezése, és hogy ezek milyen eredményeket hoztak az első komplex verseny lebonyolítása során.

Köszönet a felkészülésért, és gratulálunk a sikeres előadásokért!

MAGYE Konferencián voltunk_1MAGYE Konferencián voltunk_2MAGYE Konferencián voltunk_3MAGYE Konferencián voltunk_4MAGYE Konferencián voltunk_5MAGYE Konferencián voltunk_6