Logopédiai tanácsadás

A Logopédia Európai Napja alkalmából intézményünk szakemberei ingyenes tanácsadást tartottak.

Március 6. a Logopédia Európai Napja. Ezt az eseményt Európai Unió Logopédusainak Állandó Bizottsága (CPLOL) hozta létre, azzal a céllal, hogy Európa-szerte népszerűsítse a logopédiai tevékenységet. A kezdeményezés fontos célkitűzése, hogy betekintést engedjen a kommunikációs zavarok sokféleségébe, következményeibe, és tájékoztassa az érintetteket ellátási lehetőségeikről.

Ebből az alkalomból intézményünkben is meghirdettük immár hagyományosnak számító ingyenes tanácsadásunkat az érdeklődőknek. Intézményünk logopédusai és konduktora vállalkoztak arra, hogy eltérő fejlődésmenet esetén tanácsokkal lássák el az aggódó szülőket.

Plakátunkat továbbítottuk védőnőknek, bölcsődéknek, családi napköziknek, óvodáknak. Örömmel tapasztaltuk, hogy szükség esetén a védőnők, bölcsődei gondozónők felhívták a szülők figyelmét erre a lehetőségre. Tanácsadásunk napján 10 kisgyermek jelent meg szülőjével a felhívásunkra. A megjelent gyermekek életkora 2 és 7 év között volt. Általában a beszéd késése, nehezen érthetősége volt a probléma, amellyel felkerestek bennünket. A szülőket szükség esetén tanácsokkal láttuk el, felvilágosítottuk az ellátási lehetőségekről, a szakszolgálati és az intenzív ellátás különbségéről. Ahhoz, hogy kizárhassuk a hallási probléma gyanúját, felajánlottuk a későbbi időpontban történő hallásvizsgálat lehetőségét intézményünk audiológiai rendelőjében. Volt olyan gyermek, aki beiskolázás előtt áll, s a szülő az iskolai ellátásról érdeklődött.  Természetesen volt olyan gyermek is, akinél nem láttunk semmiféle elmaradást a gyermek mozgásában és beszédében, de a szülőnek szüksége volt arra a megerősítésre, hogy gyermeke fejlődésével minden rendben van.

Tanácsadásunkat követően 2018. március 12-én nyílt napra várjuk óvodánkba azokat a szülőket, akinél a beszédfejlődés késése/zavara miatt intenzív ellátást javasoltunk a gyermeknek.

Címkék: óvoda


Vissza az előző oldalra