Kiállítás az Oktatási Jogok Biztosának Hivatalában

A Gyermekjogok Világnapja alkalmából Dr. Aáry-Tamás Lajos az oktatási jogok biztosa kiállításra hívta intézményünk tanulóit.

A Gyermekjogok Világnapja alkalmából Dr. Aáry-Tamás Lajos az oktatási jogok biztosa kiállításra hívta intézményünk tanulóit.
A gyerekek és tanáraik izgatottan készültek, válogattak az alkotások közül, mit is vigyünk magunkkal, mely képek mutatják be legjobban az oviban, iskolában, diákotthoni foglalkozásokon zajló eseményeket. Kaptunk alkotásokat integráltan tanuló hallássérült gyermekektől is, így a nagy napon több doboznyi képpel indultunk útnak.
A képek a hivatali helyiségek falaira kerültek, elhelyezésük több kaposvári pedagógus és hivatali dolgozó együttes munkájával történt.
A megnyitóra a gyerekek sztárvendéget hívhattak, kérésükre Tóth Gabi énekes vállalta a kis tárlat megnyitását. Gabi nagyon közvetlenül beszélgetett a gyerekekkel, lelkesen tapsolt a muzsika hangjaira táncoló lányoknak, még autogramot is adott mindenkinek, aminek a gyerekek nagyon örültek.
A megnyitót megtisztelte jelenlétével Bernáth Ildikó fogyatékosságügyi miniszteri biztos, a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány ügyvezető igazgatója Szauer Csilla és munkatársai, a NEFMI több munkatársa, Dr. Tapolczai Gergely országgyűlési képviselő, (volt tanítványunk) és sokan mások…
A kiállítás megnyitója nagyon kellemes hangulatban zajlott, még (gyerek) pezsgőt is kaptak a résztvevők, aminek szintén nagy sikere volt a gyermekek körében.
Köszönettel tartozunk ombudsman úrnak a lehetőségért, és köszönjük a Vidanet Zrt támogatását is, akiktől a képkereteket kaptunk és autóbuszt biztosítottak a budapesti utazáshoz.
(A kiállítás a NEFMI épületében, Budapest, Szalay u. 10-14-ben látható február végéig.)

Címkék: támogatóink


Vissza az előző oldalra