Duráczky 125.

Címkék: általános óvoda

Minden intézmény életében fontosak az évfordulók, még inkább, ha ez a dátum születésnap, és főként, ha az intézmény fennállásának 125. évfordulója alkalmából ég a gyertya.

Duráczky 125._1

Ez történt a Duráczky EGYMI életében is. Intézményünk 1897-ben nyitotta meg kapuját a siket gyermekek előtt. Azóta természetesen sok – sok változást éltek meg az épület falai, és bővültek az ellátott feladatok is, de kapuink ma is nyitva állnak a segítségre szoruló gyermekek előtt.

Az ünnep napján gyermekprogramok zajlottak: óvodásaink jó hangulatú koncerten vettek részt, melyet Figura Ede biztosított számukra. Az alsós gyerekek a Városi Rendőrkapitányság által szervezett játékos akadálypályán vehettek részt és sok érdekes eszközzel ismerkedhettek meg, míg a felsősök városismereti kihíváson mérték össze tudásukat, rátermettségüket.

Születésnapra ajándék is dukál, nem volt ez másképp nálunk sem. Miközben felcsendült a születésnapot köszöntő dal, és tűzijáték égett a tortán, a gyerekek és minden intézményi dolgozó finom süteményt vehetett át, melyet az intézmény tiszteletére fogyaszthattak el.

Az évfordulós program tavasszal, szakmai rendezvénnyel és tehetségnappal folytatódik majd.

Duráczky 125._2Duráczky 125._3Duráczky 125_4Duráczky 125_5Duráczky 125_6