Vissza az intézmény főoldalára

hétfő

1-2 óra magyar nyelv: A kesztyű mese megismerése. Lapoda programmal elkészített tananyag feldolgozása. A mesében szereplő szavak fogalmak egyeztetése a Lapoda programmal interaktív táblán – összehúzkodós feladatok. A mese elolvasása és értelmezése.

A mese dramatizálása a gyerekek választotta szereppel.

3. óra erkölcstan: Az állatok védelme. Mit jelent az állatvédelem? Mikor kell védeni az állatokat? Hogyan tudjuk mi is védeni az állatokat? A kékcinke védelme: tanár készítette PPT anyag bemutatása. Hol tudunk keresni az interneten információt?- megmutatása

https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%A9k_cinege

https://www.youtube.com/watch?v=aAKlqQEGOjE

4. óra matematika: A gyerekek készítettek egy háromoszlopos és 5 soros word táblázatot az adatok rögzítéséhez. Az első oszlop a mesében szereplő állatok neveit tartalmazza, a második az állatok becsült tömegét, a harmadik pedig az Internet segítségével megállapított valós nagyságukat - https://hu.wikipedia.org/wiki/Kezd%C5%91lap . A megtalált valós értékeket átmásolták a táblázatba. Az állatok valódi tömegét búzadarával megtöltött zacskók segítségével érzékletessé tették. Az állatokat növekvő tömegük szerint sorrendbe helyezték.

dth_hétfő1.jpgdth_hétfő2.jpgdth_hétfő3.jpgdth_hétfő4.jpg