2018 eseményei

Karácsonyi vacsora

2018.12.20

A hagyományoknak megfelelően az év utolsó kollégiumban eltöltött estéjén kerülhetett sor a karácsonyi vacsora lebonyolítására. A rendezvényen immáron harmadik esztendeje a Csiky Gergely Színház és a Compass Egyesület képviselőit is a köreinkben üdvözölhettük, akik ezúttal sem üres kézzel érkeztek. Az ízletes ételek elfogyasztását egy a karácsony szellemiségét középpontba állító nyitóünnepély előzte meg. A műsor a gyermekek szavalásával és énekével vette kezdetét, majd a részt vevők Frank Capra Az élet csodaszép című remekművéből tekinthettek meg egy rövid, összevágott részletet. Az étkezés után következhetett az ajándékcsomagok várva-várt átadására. A színvonalas játékszerek, édességek és élelmiszerek óriási segítséget és örömet jelentenek a rászoruló családok számára.  A nagylelkű felajánlások így biztosan szebbé varázsolják a diákotthonunkban lakó gyermekek és családjaik karácsonyát.

Intézményünk az érintett családok nevében ezúton is szeretne köszönetet nyilvánítani az értékes felajánlásokért.

KV201801 KV201800 KV201803 KV201802 KV201804 kollégium_all00

Kollégiumunkban jártak a Munkácsy Mihály Gimnázium tanulói

2018.12.19

A kaposvári elit gimnázium felsőbb éves tanulói a legfőbb vallási ünnepünk közeledtével karitatív cselekedetre adták fejüket. A gimnazisták a bő félórás program keretein belül eddigi élettapasztalataikat ismertették, és a karácsonyi ünnepet megelőző várakozásaikról beszélgettek bentlakó diákjainkkal. A beszélgetőkör kiváló lehetőséget biztosított arra, hogy az eltérő életkorban és élethelyzetben lévő tanulók jobban megismerhessék egymást. Az értékes eszmecserét karácsonyhoz kötődő mesék felolvasása követte, amit a beszélgetéshez hasonlóan nagyon élveztek gyermekeink. A gimnazista fiatalok nem üres kézzel érkezek kollégiumunkba, így a programot az intézmény számára felajánlott ajándékok átadása zárta.

Az értékes ajándékokat ezúton is szeretnénk megköszöni a Munkácsy Mihály Gimnázium diákjainak! Jólelkű felajánlásaikkal nagy örömet szereztek tanulóinknak.

munkacsy_mese#00 munkacsy_mese#01 munkacsy_mese#02 munkacsy_mese#03 munkacsy_mese#04 munkacsy_mese#05

Adventi játszóház

2018.12.17

2018. december 17-én délután tartottuk meg az Adventi játszóházat a kollégiumban. Az első emelet hangulatosan feldíszített társalgójában vártam a gyerekeket. Idén flitterekkel díszített karácsonyfadíszt készítettünk. Az apró, színes flittereken megtörik a fény, amit úgy várunk egész adventben. Reményeim szerint sikerült hozzájárulnunk az ünnep  fényéhez , az apró kezek, gondos munkájával.

Köszönöm a csoportokat kísérő kollégáim segítségét és mindenkinek szeretetteljes karácsonyt kívánok!

Kövesiné Herczeg Eszter

adventi_jatszohaz_2018#00 adventi_jatszohaz_2018#02 adventi_jatszohaz_2018#06 adventi_jatszohaz_2018#07 adventi_jatszohaz_2018#01 adventi_jatszohaz_2018#03 adventi_jatszohaz_2018#04 adventi_jatszohaz_2018#05

Mikulás Kupa

2018.12.06

Advent idején csak a katolikus nyerhetett

Minden idők legszínvonalasabb tornáját hozta el a Mikulás, rekordlétszámú nevezővel és versenyzővel. A Mikulás Kupa szabályos fociolimpiává avanzsált. 9 csapat, közel 50 sportoló és egy varázslatos hangulatú est: igazi adventi csodát látott a nagyérdemű. Az első mondat azonban a köszöneté: őszinte hálánk és köszönetünk Darabos Dóráé és a DÖK-é, hogy ajándékukkal örömet szereztek a sportolóknak!

A nyitómeccsen iskolánk első csapata, vagyis a Négerek mérkőzött meg a Klebikékkel. A már-már klasszikusnak számító rangadó heroikus küzdelmet hozott a felek között. Még fel sem ocsúdtunk a meccsből, máris itt volt a Klebikák és a visszatérő Katolikus küzdelme. Hogy Varga Norbiék kényszerpihenője alatt mi főtt ki a Szent Imre konyhájában, az most világosodott ki. Csodálatos, szavakkal nehezen leírható meccs volt, 1:1-es döntetlennel. De nemcsak a Kato, hanem a másik visszatérő Gépész is remek gárdákat nevelt ki a pauza alatt. Deutsch István mindkét legénysége kiváló játékkal lepte meg a szurkolókat. Első csapatuk 2:1-re verte a Klebi 3-at, majd a pechesen veszítő Zichy (Hujbiék ellen) meccse után második gárdájuk is 2:1-re győzött a katasztrofális napot kifogó Klebikák ellen. A Gépész I. 1:0-ra verte a Fekete Sereget, azaz Bogdán Szisziéket. Kettes számú csapatunk meglepően masszív játékkal rukkolt elő, legyőzőinek meg kellett izzadnia minden gólért. A Klebikék 1:0-ra verték a csodás összjátékot mutató Zichyt. Fehér Gábor egylete bár a kilencedik helyen végzett végül, de most mutatta a legjobb formáját. Igazi csapatként működtek együtt, nagyon szépen játékot mutattak. Minden tornán ők testesítik meg a klasszikus focit. A nyolcadik selejtező hozta a legnagyobb derbit. A Gépész 2 a meccs végéig Bogyó góljával vezetett, de aztán jött Balogh Bence és 1 perc alatt 2:1-re fordított. A házidöntőt bukták el 2 apró hiba miatt Bogyóék. Zárásként Szisziék ikszeltek a Klebi 3-mal.

A helyosztókon több párosítást húzott ki újra a Krampusz a mikulásputtonyból. Szisziék Orsós Tamás Péter két találatával legyőzték a Klebi 3-at, így meglett a 7. hely. Az ötödik pozícióért két csalódott gárda, a Bogyó-féle Gépész 2 és a Klebikák küzdött meg. Egy szavakkal ki nem fejezhető mérkőzésen Bogyó kétszer köszönt be, így Deutsch Pistáéké lett az előkelőbb hely. Az a pech, amit a Klebikák átélt ezen az estén, az iszonyat volt. Egyszerűen semmi nem jött be nekik. A bronzmeccsen Hujbiék leikszeltek a Klebikékkel, végül büntetőkkel elhozták a harmadik helyet. A döntőben a Katolikus egylete találkozott a Gépész 1-el. Balogh Bence góljára Werkmann Gabó még válaszolt, aztán a csodacserecsatár Horváth Laci kétszer mattolta a Gépész kapusát, kialakítva a 3:1-es végeredményt, megnyerve a tornát.

A küzdelmek után egy kellemes bankett várta a küzdőfeleket a Ristorante la Duráczkyban, ahová közben megérkezett a Mikulás a Krampuszával. Minden sportoló és szövetségi kapitány kapott ajándékot a nagyszakállú Télapótól.

Bár a gólok egy kissé befagytak a téli hidegben, de a színvonal mindenért kárpótolt. Egy igazi adventi csodával búcsúztattuk az évet. Húsvét körül folytatjuk a Nyuszi Kupával. Addig is minden Sportbarátnak és a világon Mindenkinek Áldott-Békés karácsonyt és boldog új esztendőt kívánunk!

mikulás_kupa_2018#00 mikulás_kupa_2018#01 mikulás_kupa_2018#02 mikulás_kupa_2018#03

 

Kitört a kaposvári VB-láz

2018.12.04

Megkésve bár, de törve nem…

December 4-én a 308-as teremben vetélkedőt tartottunk a Magyar Labdarúgás Napjaalkalmából. Mivel a 2018-as év egyik legjelentősebb eseménye az oroszországi labdarúgó-világbajnokság volt, így a hasznosat a kellemessel összekötve a VB volt a téma. 3 csapat fiai szálltak harcba a győzelemért, ami azért is dicséretes, mert már az elején biztosvolt a dobogó. A zöld-fehér, a lila-fehér és a piros-fekete csapat mérkőzött meg a dicsőségértegymással.

Stílusosan 11 feladaton át vezetett az út a győzelemig, melyekben a mondialéknagy egyéniségein, az éremtabellán át, az általános totón keresztül a szövegértést gyakorlófeladatig minden megtalálható volt.Az izgalmas vetélkedőt végül a zöld-fehér csapat nyerte (Gábor bácsi nagy örömére), a lila-fehér és a piros-fekete csapat előtt. A nap végére átíródott a Hungária-sláger, mert a pestilimbó helyett a kaposvári vébé-láz tört ki.

Előre várjuk 2022-t, hogy kiKatarjuk magunknak agesztenyét, szívünk már az új világbajnokságért Dohag.

VB_Kvíz00 VB_Kvíz01 VB_Kvíz02 VB_Kvíz03 VB_Kvíz04 VB_Kvíz05

A Karácsony körülvesz

2018.11.26

Az ismert film betétdala passzol a hétfő esti Compass-délutánhoz. Több nemzet mutatkozott már be nálunk, hogy gyermekeink megismerjék az európai országokat: találkoztunk már törökökkel, spanyolokkal, franciákkal. Most a lista alján a talján náció volt a soros.

Hogy mégis összeurópai legyen az ankét, arról vendégeink gondoskodtak. Ahányan voltak, annyi ország karácsonyi szokásait mutatták be. Így megtudtuk, hogyan ünnepelnek a németek, az olaszok, a spanyolok, vagy éppen nálunk, a Magyar Korona Ékkövében, Erdélyben.

Az estet egy „há-játékkal” kezdtük. Megmozgatott minket, jobb kedvre derített, ezután könnyebben fogadtuk be az új információt. Mire minden szamuráj leházott mindenkit a pucerájban, már elénk is tárultak az első diák, amit ámulva nézett a sok diák.

Özcan, egy Németországban élő török fiatal ismertette a Frohe Weihnachtent. Ha már a can szívet jelent törökül, tényleg szívből jövő volt a németek karácsonya. Nagyon részletes bemutatót láttunk, relatíve közel áll a miénkhez, mint megállapítottuk. Interaktív volt, figyelemfelkeltő, németesen precíz.

Ezután jött Suriya szurija, avagy a spanyol karácsony. Egy olasz lány spanyol karácsonya, igazi spanyolasz lett.  A Tabasco-s kaják miatt igazi csípős humorral fűszerezte az előadást, sokat nevettünk, a hal és a vad mellé jött a Feliz Navidad.

Giorgio, az olasz ellátó a Gelato mellé kínálta a Buon Natalét. A fején lévő szarvasagancsok miatt poénra vették gyermekeink, de végül hogy ne legyen senki kóma, megnéztük, hogy ünnepel Nápoly, Milánó, Róma. Diákjaink szimpatizáltak a két héttel korábbi kezdethez, hiszen délen már 13-án elindul az igazi karácsonyi őrület. Korán díszítenek fát, Luca-napján már vannak ajándékok. Csoda, hogy mindenki az előbb eljövő téli szünetre asszociált?

Végül Bence mutatta be az erdélyi karácsonyt. Hogy az életben sok minden olyan, mint a foci, azt a mi karácsonyunk is igazolta. Idegenben jó az X, de hazai pályán édes a győzelem. A Betlehemezés, a Lucázás mind ismerős volt. De amikor jöttek a karácsonyi ételek…

Szó, mi szó, győztük kivárni a vacsorát, fenséges ételek kavalkádja tárult elénk. Gondolatban már feldíszítettük a fát, ott ültünk a terített asztalnál, énekeltük a csendes éjt.

Egy jópofa fotózkodás zárta az estét, majd együtt kívántunk mindenkinek Áldott karácsonyt!

compass_karácsony#00 compass_karácsony#01 compass_karácsony#02 compass_karácsony#03 compass_karácsony#04

Ki mit tud?

2018.10.18

Az idei tanévben is megrendeztük a már hagyományos Ki? Mit? Tud? - vetélkedőt, október hónapban. Vártuk, hogy minél többen jelentkezzenek, hogy meg tudják mutatni tehetségüket, ügyességüket gyermekeink egy kollégiumi est keretében.

Sajnos a vártnál kevesebben jelentkeztek az idei tanévben, így volt idő, hogy régi televíziós Ki mit tud versenyek hangulatát felidézzük archív videó felvételekről, hogy a mai gyermekek is láthassák, milyen produkciókat adtak elő az akkori fiatalok, és kedvet kapjanak e nemes versengéshez.

Legnépszerűbb műsorszám idén is a tánc volt. Színvonalas produkciókat értékelhetett a zsűri, majdnem mindenkinek jutott valamilyen díj, de a lényeg, hogy mindenki jól szórakozott ezen a kellemes kollégiumi esten!

kimittud#00 kimittud#01 kimittud#02 kimittud#03 kimittud#04 kimittud#05 kimittud#06 kimittud#07

Focimeccsen voltunk

Labdarúgó mérkőzést láttunk a kaposvári Rákóczi stadionban. A hétközi fordulónak köszönhetően adódott a lehetőség, hogy a szakköri csoport tagjaival láthassunk megint egy izgalmas, fordulatokban gazdag összecsapást. A BFC Siófok együttese ellen is folytatódott a kaposvári csapat remek sorozata.

A Merkantil Bank Liga NB II. kilencedik fordulójában Rajczi Péter találatával győztük le a Balaton-parti riválisunkat.

Igazi rangadó volt a javából, remekül éreztük magunkat, ráadásul hazai győzelmet láthattunk, így együttesünk tovább növelte veretlenségi sorozatát, s fellépet a tabella harmadik helyére.

focimeccs#00 focimeccs#01

Nincs változás: a Klebels-Berg magas hegy mindenkinek

Rekord mennyiségű nevező csapat, parázs küzdelem, túlfeszült idegszálak, helyenként bombagólok minden adva volt egy igazi szezonkezdethez.

Ahogy Amerikában mondják: Start you engine! – és tényleg beindultak a motorok. 9 csapat 3 csoportban fantasztikus idénnyitót varázsolt.

A nyitómeccsen 2-es és 3-as egyletünk feszült egymásnak, Jászberényi Beniék 5-2-re kiütötték OTP-éket. Ezután a bombaerős és szép játékot mutató Fapuma (Refo) pechesen ikszelt a Klebi 3-mal. Hogy Hujbiék sem szórakozni jöttek délután arra biznyíték, hogy a bivalyerős Klebikék csak a lefújás előtt tudtak kiegyenlíteni ellenük. Ezt követően Beniék küzdelmes, de mégis sima meccsen verték a Refo Girls-t, majd jött a túlfeszült csúcsrangadó a Fapuma és a Klebikák között. 1:1-ig varázsoltak a játékosok, amjd egy affér után padlóra küldte a Klebi a Refo-t. 5:1 a vége, ami még hízelgő is volt. A 6. ütközetben Hujbiék lelépték 3:0-val a Zichy-t, majd OTP-ék heroikus küzdelemben döntetleneztek a Refo Girls-szel. Ezen a meccsen már varázsolt Fördős Fanni, aki később végleg letette a névjegyét. A Klebikák ezt követően még kiütötték 3. csapatukat, majd a Klebikék Büki Noémi mesterhármasával simán győztek a Zichy ellen.

A helyosztók előtt egy csapat már búcsúzott, s ez ma a Zichy volt. Jó játékkal, de rúgott gól nélkül lettek kilencedikek. A hetedik helyért az atomjaira hullott Refo nem bírt el a Klebi 3-mal, így a titkos esélyes végül csak nyolcadik lett. Az ötödik pozícióért vívott meccsen a Refo Girls ellentmondást nem tűrően intézte el OTP-éket. Fördős Fanni egymaga lefocizta az ellenfelet, végül egy hatalmas bombagóllal állította be a 2:0-t, de akkorával, hogy a helyi nyugdíjasklub még most is stoppolja a hálót. A bronzérem büntetőkkel dőlt el Hujbiék javára. Az egész nap koncentráltan játszó és több esetben brillírozó csapat pechesen ikszelt a Klebikékkel, de a büntetőknél már a lányok lába remegett meg. 1:1 után büntetőkkel 4:3 ide, megvan a bronzérem. Ismét egy remek gárda került ki Elnök Úr műhelyéből. Az év további tornáin számolni kell velük.

És végül a döntő. Jászberényi Beniék óriási meglepetésre – és meglepően kitűnő támadójátékkal, valamint masszív védekezésükkel – jutottak el a fináléba, ahol még rá is tettek egy lapáttal egész napos remek teljesítményükre. Ekkorra már Beck Dávid is felnőtt a feladathoz, együtt vezérelték a Spártai Nokedlit. De az ellenfél a Klebikák volt. S ha már volt, játszi könnyedséggel, szinte félgőzzel gurigázták ki a 3:0-t, s nyerték meg vele a bajnokságot.

Az eredményhirdetéskor már fesztiválhangulat volt, együtt tapsolta meg mindenki a Fair Play-díjas Zichy-t és Refo Girls-t, akik a torna történetében először nyertték el a címet megosztva. A gólkirály szokás szerint a géppuskalábú Horváth Peti lett a Klebikákból, ezúttal 10 gólt bombázott az ellenfelek hálójába. Az MVP, vagyis a torna legértékesebb játékosa egyhangú szavazással Fördős Fanni lett a Refo Girls-ből.

A napot egy jó hangulatú bankett zárta a Ristorante la Duráczky-ban. Folytatás Mikuláskor!

foci_kollégiumok#05 foci_kollégiumok#03 foci_kollégiumok#04 foci_kollégiumok#01 foci_kollégiumok#02 foci_kollégiumok#07

Magyar Népmese Napja

2018.10.01

A szeptember 30-át, a Magyar Népmese Napját követő hétfőn a kollégiumban is megemlékeztünk erről a jeles napról. A délután egy szépen megrajzolt és művészien előadott magyar népmese megtekintésével kezdődött, aminek a címe Holló Jankó volt. Ezt a siket és halló gyerekek egyaránt nagyon élvezték. Utána egy kis mesés vetélkedő következett. A nagyobbaknak a” Most mutasd meg” játék mintájára meseszereplőket, illetve a mesék világához fűződő helyszíneket, fogalmakat kellett kitalálniuk, majd a kitalált szavak felhasználásával a csapatoknak egy saját mesét kellett írniuk. Ez persze jól megmozgatta a gyerekek képzeletét.

A kicsik eközben másféle feladatokat kaptak, mint például, hogy ismert népmesékről készült képeket kellett kirakniuk és felismerniük. Jellegzetes népmesei szereplőket, színhelyeket kellett párosítaniuk a nevükkel, és egy elkezdett mesét a saját fantáziájuk segítségével kellett befejezniük. A végén mesés színezők kiszínezésére is volt lehetőség.

népmesenapja#00 népmesenapja#01 népmesenapja#02 népmesenapja#03 népmesenapja#04 népmesenapja#05

A refo majdnem megmászta a Klebels-berget, de horváth nem adott rá engedélyt

2018.06.06

Minden idők legizgalmasabb tornáját hozta a szezonzáró szpartakiád a 2017/2018-as bajnokságban. Az már a torna előtt eldőlt, hogy az összetett első két helyet kibérelte magának a Klebi. A bronzért ádáz csata volt várható a Refo és Elnök Úr csapatai között, bár azt is tudtuk, ha Kegyelmes Uramék éremért játszanak, Övék a bronz.

A sorsolás két hasonló jellegű tercettet hozott össze. Mind a hat selejtező elképesztő izgalmakat hozott, valamint rekordkevés gólt. 6 meccsen 8 gól született, mindkét csapat egyszer sem talált a kapuba. Ilyen még nem fordult elő – még a helyosztókon sem! Egyedi tornával zártunk, amiről még sokáig beszélnek a szurkolók.

Elnök Úrék a nyitómeccsen ikszeltek a címvédő Klebikákkal. Küzdelmes, fordulatos meccs volt, végig pattanásig feszültek az idegek. A szurkolók álma volt a rangadó. Ezután jött a meglepetés: a nagyon szervezetten játszó Zichy csupán egy találattal maradt alul a szuperesélyes Klebivel szemben. Mondanunk sem kell, hogy az élete szezonját záró Horváth Péter volt a gólszerző. Zárásként Elnök Úrék döntetlenre végeztek a Zichyvel. A „B-csoportban” az épphogy kiálló újjáalakult Refo 2:0-ra ütötte ki Migács Nóbiékat. Ezután nem hittünk a szemünknek: az Ezüstlányok jó játékkal simán 4:0-ra kikaptak a Refótól. Végül Kővári Szabi csodás találatával a Dury II. is megverte a Klebikéket.

Az ötödik helyért a végig szervezetten, igaz szívvel játszó Zichy Németh Oli találatával legyőzte az Ezüstlányokat, így az előző tornát csak büntetőkkel elbukó csajok rúgott gól nélkül végeztek a hatodik helyen.

Elnök Úrék a bronzmeccsen végig fölényben játszottak, végül egy vitatható góllal behúzták a kötelezőt. Maga Excellenciás Urunk jegyezte a döntő találatot. A találkozó után felmerült, hogy vezessük be ősztől a videóbírót…

Az utolsó meccs álomdöntőt hozott: az évtized derbijét láthatta a nagyérdemű. Csodálatos, sportszerű küzdelem dominált végig, egy másodpercig nem lankadhatott a figyelem. Igazi csapatjáték, hajtás, elképesztő technikai megoldások és cselek… Aztán, amikor már mindenki készült a büntetőrúgásokra, jött Horváth Péter. Európa egyik legjobb csatára gólba küldte a labdát. A Klebels valóban Berg (vagyis hegy) lett a Refónak, de ha átmentik őszre a mostani formát, szenzációs szezonunk lesz újra.

A Fair Play-díjat a Refo kapta, akik újfent bebizonyították a sport értelmét: nem volt biztos az indulásuk, de még tartalékosan is kiálltak, hogy ünnepeljük a sportot, az egységet, a közösséget, végül majdnem megismételték a dán csodát. Az MVP és a gólkirály Horváth Peti lett a Klebikákból.

A nap végén gálavacsorát tartottunk a Duráczky-étteremben, ahol a díjkiosztás után elkezdődött az „őrület a totálon”. Az ellenfelekből egy lett mindenki, az ember számított, a közösség, az egymásnak örülés. Az a csoda, ami ott történt leírhatatlan! Ott kellett lenni és átélni…

Szeptembertől folytatjuk!

foci#00 foci#01 foci#02 foci#03 foci#04 foci#05

Kollégiumi Est

2018.06.04

kollégium_est#00 kollégium_est#01 kollégium_est#02

Szivárvány Kultúrpalota

A Szivárvány Kultúrpalotában a Csokoládé c. színdarabot tekintettük meg. A hallássérült gyermekeink is nagyon élvezték, hiszen a darabot nonverbális formában adták elő. Az előadás után lehetőség volt közös képet is készíteni a színészekkel, akik a jó hangulat kedvéért még csokoládéval is összekenték a gyerekek arcát.

kultúrpalota#02 kultúrpalota#01 kultúrpalota#00

Zichy képein a klebi házidöntő

Új szereplővel bővült a focipaletta. A Zichy csapata csatlakozott a küzdelmekhez, s ha már itt volt, új színnel gazdagította a játékokat. A két csoport hat csapata minden idők legjobb tornáját adta húsvéti ajándékul a szépszámú publikumnak.Minden idők legjobb, de egyben leggólszegényebb tornája is volt a mostani.Hatalmas küzdelmek, izgalmas meccsek, kiegyenlített mezőny, egy igazi „halálcsoport”: ez várt ránk.Az „A-jelű” csoportban a Klebikék ellen második számú egyletünk remek játékkal ikszelt, sőt közelebb állt a győzelemhez. Ha Hujbiék pontosabban céloznak, éremért küzdhettek volna. A Klebis lányok a második körben félgőzzel verték az újonc Zichyt, akik tetszetős játékot mutattak, szép reményeket keltve a jövőre. A záró fordulóban ezt annyira igazolták, hogy játszi könnyedséggel lépték le Hujbiékat. A „B-tercettben” A Klebikák a Refóval egy előrehozott döntőt vívtak, ekkor még senki sem sejtette, hogy a legszebb játékot mutató egyháziak végül utolsók lesznek. A középső rundban a Klebi 3:0-val lelépte Elnök Úr csapatát. Varga Zsolti a nap legszebb gólját lőtte. A zárásban a Duráczky taktikus játékkal 2:1-re győzött a Református ellen.A helyosztók még a csoportkörnél is izgalmasabbak voltak. Hiába játszott a Refo élete formájában, ezen a napon be voltak oltva góllövés ellen. Horváth Csanád, Horváth Csongor, Kovács Bence, hiába nyújtotta tudása legjavát, a végén csak a 6. helyre volt elég. Kővári Szabi igazi lesipuskás módjára eldöntötte az 5. hely sorsát.A bronzmeccsen Elnök Úrék imponáló játékkal tettek pontot a régi időket idéző szép játékot játszó, ecsetpontosságú labdajáratást bemutató Zichy produkciójára. Sima 2:0, kár, hogy csak bronzot ért.A lassan szokásos házidöntő óriási küzdelmet hozott. A Klebikák és a Klebikék fordulatos mérkőzést vívtak egymással. A fiúk hiába lőtték körül a kaput, a lányok állták a rohamokat. A tornák történetében először büntetőkkel dőlt el az aranyérem sorsa. A második körig döntetlenre állt a meccs, de az utolsó két körben a fiúk nem hibáztak, Horváth Peti gólja feltette az i-re a pontot. Ismét a Klebikák győztek, a Klebikék újra ezüstlányok lettek.A banketten átadták a különdíjakat is. A Fair Play-díj a Zichyé lett, az MVP a tanári játékot bemutató Varga Zsolti a Klebikákból, míg a gólkirály a szülinapos Navracsics Gábor Elnök Úr. Előre várjuk június 6-át, hátha lehet még ezt is überelni!

klebi meccs#03 klebi meccs#00 klebi meccs#01 klebi meccs#02

Rákóczi meccs

Hétközi forduló volt az NB III.-ban. Nagy és ritka lehetőség volt, hogy díjmentesen profi labdarúgó mérkőzést láthassunk a nagy gyönyörű kaposvári stadionban! Izgatottan indult a fociszakkör tagsága, hogy ezt a csodát láthassa, ahol igazi focisták, igazi nagypályán rúgják a bőrt. Kell ennél izgalmasabb kaland?! Mit mondjak, volt szájtátás, álmélkodás, rendesen és akkor még arról nem is beszélve, hogy győzött a helyi kedvenc csapatunk, a Kaposvári Rákóczi…!

Mi pedig, nem győzzük köszönni a Rákóczi FC KFT-nek a fantasztikus lehetőséget, élményt!

Rákóczi meccs#02 Rákóczi meccs#00

Lábtenisz bajnokság

Kitört nálunk az új „őrület”, úgy hívják, Lábtenisz.

Eszünkbe jutott, hogy hosszú téli estéken, rövid, szűkös tornateremben, téli, hidegrázós időben, van egy sport, amit imádott focilabdánkkal lehet játszani.

Már csak ragasztószalagra, madzagra és két magasugró állványra volt szükségünk ahhoz, hogy rövid időn belül lábtenisz pályát építsünk a tornateremben, aztán kezdődhetett az önfeledt játék.

Nem telt bele sok idő, némi gyakorlás után máris házi bajnokságot rendeztünk, hogy mindenki bizonyíthassa rátermettségét, tehetségét.

Izgalmas küzdelmek eredményeként kialakult a sorrend és kiderült, hogy ki, milyen szinten űzi ezt a sportot.

  1. hely: Hujber Dávid
  2. hely: Váradi Alex
  3. hely: Kővári Szabolcs
  4. hely: Smith Marcell

 

Gratulálunk a nyertes, és helyezett versenyzőknek!

Lábtenisz#00

Franciakockák füzet nélkül

2018.04.17

Napóleon Győrt látogatta meg, utódai Kaposvárig is elértek. Április 17-én a gall volt a soros nemzet, ők mutatták be hazájukat gyermekeinknek.

Egy képzeletbeli franciakulccsal nyitottuk meg az estet, amit egy laza játszadozás indított. A labdás-és futógyakorlatok kellően megmozgatták a szürke agysejteket az est további részére.

Pierre és Jean-Paul (ha nem is Belmondo) remek feladatokkal készültek a trikoloros hon megismeréséhez. Vártuk a hölgyeket, de a dámák helyett csak a Notre Dame-ot láthattuk. A két fiatal tálalta a franciasalátát. A térképen utaztunk a Gloire földjén, a Loire mentén. A francia találmányok totószerűen tárultak elénk, tanulóink jó hatásfokkal teljesítettek, főleg a 6/a-s Beni. Ezután nem volt kottazűr, mert a Cote d’Azur-re kalauzolt el minket a csodás francia muzsika. Táncra perdült a kollégium, igazi gall-gála kerekedett a dallamokra. Bírtuk volna tovább is, de az idő gátat szabott, de elmondhattuk, ha nem is jó bourbonnais, de jó bőrben vagyunk. S mivel még nem volt éjfél, az Eiffel-toronnyal fotózkodtunk végezetül.

Az estet egy közös vacsora zárta, s mivel megettünk mindent, hogy is búcsúzhattunk volna franciául: Pá-rizs!

Francia_est#00 Francia_est#01 Francia_est#02 Francia_est#03

Kollégiumi est - 1 perc és nyersz!

2018.04.10

A kollégiumi est keretein belül a mai napon első alkalommal került megrendezésre a TV-ből is méltán híres 1 perc és nyersz! című ügyességi vetélkedő. A gyerekek örömmel vettek részt a játékokban, mert mindenkit furdalt a kíváncsiság, hogy az adott feladatot vajon végre tudja-e hajtani. Izgatottan várták a jobbnál-jobb kihívásokat, amik a következők voltak: amőba, csizma az asztalon, cukorkalift, győzd le a gravitációt!, tésztanyárs, zsebpeca.

Mindenki magabiztosan, izgalommal teli állt neki a feladatoknak, és nagyon sokan sikeresen teljesítették az előttük álló akadályokat. A kollégiumi est jó kedvvel telt el, sok nevetéssel, ugyanakkor egy pici csalódottsággal is, ha nem sikerült egy feladat. A vidámságról a képek magukért beszélnek és biztos vagyok benne, hogy ennek a  játéknak lesz folytatása.

1 perc és nyersz#00 1 perc és nyersz#01 1 perc és nyersz#06 1 perc és nyersz#07

Húsvéti Játszóház

2018.03.27

2018. március 27-én kedden délután húsvéti tojásokat díszíthettek a kollégista lányok. Az ajándékok a fiúknak készültek, ki-ki szíve választottjának . Idén először, az intézmények közötti kapcsolatfelvétel jegyében, a kaposvári Katolikus Iskola négy tanulója, együtt tevékenykedett a Duráczky kollégistáival.
Kellemes hangulatban, halk zenei aláfestéssel írókáztak a gyerekek. Egy családi hagyományból eredő, népi motívumokat felhasználó technikával.
Kicsit időigényesebb, jó kézügyességet, biztos rajztudást igénylő munkaforma, de az alkotók ügyesek voltak és szép, egyedi tojások készültek.

kedvenc_tevékenység_lány_emelet húsvéti_játszóház#03 húsvéti_játszóház#00 húsvéti_játszóház#01 húsvéti_játszóház#02 húsvéti_játszóház#05 húsvéti_játszóház#06 húsvéti_játszóház#07

Táblajátékok estje

2018.03.20