Logopédia Napja

Címkék: általános

Sikeresen zárult intézményünk ingyenes tanácsadása, a Logopédia Európai Napja alkalmából.

Az MLSZSZ felhívására intézményünk is több éve csatlakozik az európai kezdeményezéshez, hogy megmutassuk, mit teszünk a kommunikációs zavarok megelőzése, megszüntetése, enyhítése, az érintettek támogatása érdekében. Felhívást tettünk közzé a honlapunkon, óvodákban, bölcsődékben, védőnői szolgálatokban, hogy március 4-én ingyenes tanácsadást tartunk. Ezen a napon felkereshettek bennünket azok a szülők, akik gyermekük mozgás- és/vagy beszédfejlődésével kapcsolatban problémát látnak.

Vidékről elsősorban védőnői javaslatra érkeztek olyan gyermekek, akiknek a beszédfejlődése késést mutat. Kaposvári óvodába járó gyermekek szülei is felkerestek bennünket fejlesztési tanácsokért. A szülővel történő beszélgetés és a gyermek megfigyelése után, szakembereink praktikus tanácsokat, otthon végezhető gyakorlatokat is adtak. Szükség esetén javasoltuk a hallásvizsgálatot, melyet intézményünk audiológiáján szabad hangtérben tapasztalt szurdopedagógusok (pedoaudiológusok) segítenek.
A beszédfejlődés súlyos elmaradása, illetve tanulási zavar esetén javaslatot tettünk a további szakértői vizsgálatra. Az érdeklődő szülők tájékoztatást kaptak az óvodai ellátásunk sajátosságairól.