Európai Hulladékcsökkentési Hét 2020

Címkék: általános

Intézményünk tanulói és pedagógusai, az alsó tagozatos munkaközösség koordinálásával, csatlakoztak az Európai Hulladékcsökkentési Hét programjához.

https://hulladekcsokkentesihet2020.hu/?page_id=485

A rendezvénysorozat célja, hogy megszólítsa az embereket és felhívja a figyelmet a hulladékcsökkentés jelentőségére, nem csak ezen az egy héten, de hosszútávon is.

Az osztályok nagy-nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a tervezett programok megvalósításába, néztek filmeket, készítettek plakátokat, ültettek virágot újra felhasznált autógumiba, szépítették, takarították közvetlen környezetüket. Mindeközben hasznos és a jövő szempontjából fontos ismeretekkel, információkkal gyarapodtak, amelyek – reményeink szerint – maradandó hatást gyakorolnak majd Földünkkel, környezetünkkel kapcsolatos érzéseikre, alakítva ezzel felelős magatartásukat a környezetvédelemben.

 

Európai Hulladékcsökkentési Hét 2020_1Európai Hulladékcsökkentési Hét 2020_2Európai Hulladékcsökkentési Hét 2020_3Európai Hulladékcsökkentési Hét 2020_4Európai Hulladékcsökkentési Hét 2020_5Európai Hulladékcsökkentési Hét 2020_6Európai Hulladékcsökkentési Hét 2020_7

Az Európai Hulladékcsökkentési hetet 11. éve rendezik meg az EWWR szervezésében azért, hogy az emberek saját, önkéntes akcióikkal hívják fel a figyelmet a környezet védelmére.

A szemléletformáló kezdeményezéshez intézményünk is csatlakozott, hiszen fontosnak tartjuk, hogy sajátos nevelési igényű tanulóink megismerjék a hulladék csökkentésének módjait, a szelektív hulladékgyűjtést és az újrahasznosítást, melyekkel saját életüket tehetik szebbé, könnyebbé.

Tanulóink a hét folyamán változatos programokon vehettek részt délutános nevelőik irányításával, segítségével, melyek folyamán elsajátították azokat az ismereteket, amelyek a későbbiekben hozzájárulhatnak ahhoz, hogy tudatosan óvják környezetüket a hulladék mennyiségének csökkentésével.

Programunk sikerességét a szervezők az alábbi oklevéllel ismerték el:

Európai Hulladékcsökkentési Hét 2020_8