Gratulálunk az elismeréshez

Intézményünk fül-orr-gégész-audiológus szakorvosa, Dr. Totth László július 4-én a Vigadó nagytermében vehette át a Batthány-Strattmann László díjat Prof.Dr. Kásler Miklóstól, az EMMI miniszterérétől.

A Batthyány-Strattmann László-díjat 1998-ban alapította a Magyar Köztársaság egészségügyi minisztere, amely egy életműdíj azok részére, akik szakmai vagy közszolgálati munkájukkal hozzájárultak az egészségügyi és szociális, valamint családvédelmi ellátás fejlesztéséhez - az e tevékenység során elért évtizedes kimagasló teljesítmény vagy eredmény elismerésére.

Dr. Totth László ismert és megbecsült orvosa, polgára Kaposvárnak. Hosszú évekig a város kórházában végezte orvosi, gyógyítói munkáját, emellett több társadalmi, civil szervezetben, egyesületben vállalt vezetői szerepet.

Kiemelkedő szerepet játszik a Somogy Megyei Duráczky EGYMI életében, egyik alapítója volt az intézmény pedoaudiológiai állomásának.

A mai napig gondozza, gyógyítja a Dél-Dunántúl és az intézmény által nevelt-oktatott hallássérült és beszédfogyatékos gyermekeket. Szakmai kapcsolatot tart a Kaposi Mór Oktató Kórház szakorvosaival. A „Teljes Értékű Életért Alapítvány” kuratóriumának elnökeként támogatókat szerez az intézményi programok megvalósításához, segíti a szociálisan rászoruló gyermekek számára a különböző, számukra nélkülözhetetlen gyógyászati segédeszközök (hallókészülékek, cochleáris implantátumok, speciális szemüvegek) beszerzését, megvásárlását.

Hosszú évekig óraadó oktatója volt (ebben a tanévben is még) a Kaposvári Egyetem Gyógypedagógiai Intézetének, ahol több egészségügyhöz kapcsolódó kurzust is vezetett.

Kásler Miklós a kitüntetettekhez szólva azt mondta, hogy akik a díjat kapják, törekszenek az elődök szellemiségét követni. "És aki Semmelweis és Batthyány-Strattmann szellemiségét követi, értéket hoz létre és értéket őriz" - hangoztatta.

Gratulálunk főorvos úrnak az elismeréshez, további munkájához jó egészséget kívánunk!

 

Gratulálunk az elismeréshez_1Gratulálunk az elismeréshez_2

Címkék: általános


Vissza az előző oldalra