Beszámoló a decemberi műhyelmunkáról

December 14-én műhelymunkánk témája az Usher-szindróma volt.

Hallássérült gyermekek látásvizsgálatának a jelentősége,

Usher - szindróma

Az utazótanárok munkaközössége december 14-én tartotta műhelymunkáját, melynek témája a Hallássérült gyermekek látásvizsgálatának a jelentősége, és az Usher – szindróma volt.

Délelőtt 11 órától a Siketvakok Országos Egyesületének munkatársai a hallássérült gyerekek látását vizsgálták. A gyerekekkel folytatott személyes beszélgetések rávilágítottak a közlekedésben, tájékozódásban felmerülő nehézségekre. Pedagógiai látásvizsgálattal figyelték a szem alkalmazkodóképességét, látóterét, színek felismerését.

Délutáni műhelymunkánkon Dr. Rostáné Dr. Horváth Ilona szemész (intézményünk szemészorvosa) a szem egészségéről, higiéniájáról, leggyakrabban előforduló szembetegségekről, azok okairól, és a vizsgálati eszközökről, módszerekről tartott előadást. A kötetlen beszélgetés során hasznos gyakorlati tanácsokkal segítette a kollégákat.

A Siketvakok Országos Egyesületének főtitkára Királyhidi Dorottya bemutatta egyesületüket, statisztikai adatokkal alátámasztva mutatta be a siketvakok populációját.  Kiss Szilvia gyógypedagógus az Usher – szindróma tüneteiről tájékoztatta a szép számban megjelent résztvevőket.

Usher-szindróma 1 Usher-szindróma 2 Usher-szindróma 3

Mindenkinek köszönjük az aktív részvételt!

Címkék: integráció látássérülés usher-szindróma műhelymunka


Vissza az előző oldalra