Intenzív családi fejlesztés

 

Sajátos nevelési igényű gyermeket nevelő családok életében előfordulnak nehéz kritikus időszakok, amikor a gyermekük sorsáról kell dönteni. Ilyen helyzet lehet  az óvodából iskolába lépés, speciális eszközök használatának a megtanulása, cochlearis implantációs műtét, iskolai beilleszkedés.

 

Kesztyű mese

 

Annak érdekében dolgoztuk ki a családi intenzív fejlesztés módszerét, hogy a heti gyakoriságú rehabilitációs foglalkozásokon túl, lehetőségük legyen a családoknak hasonló problémával küzdő családokkal   megismerkedni,  hogy segítsünk a felmerülő gondok közös megoldásában.

Miért a családi intenzív fejlesztés?

Az intenzív családi fejlesztés előnyei, hogy új élményeket, gyakorlati tapasztalatokat nyújt a család számára. Hasznos ötleteket kap a szülő az otthoni fejlesztéshez, a napi rutin során felhasználható helyzetek kihasználásához. Nyugodt környezetben tudjuk megbeszélni az aktuális problémákat, nevelési, életvezetési tanácsokkal látjuk el szülőt. Lehetőség nyílik videó filmek készítésére, közös elemzésére.  Alaposan megismerjük a család szokásait, értékrendjét, igényeit, amit figyelembe tudunk venni a további fejlesztés során és reális elvárásokat, célokat tudunk kitűzni.

A családi apartmanok az iskolánk területén lévő jól felszerelt lakások, ahol modellezni tudjuk a családok mindennapi életét. Természetes körülmények között tudjuk bemutatni a napi élethelyzetekből adódó fejlesztési lehetőségeket.

Hogyan lehet a programon részt venni?

A családi intenzív fejlesztés alkalmait, a jelentkezés módját, az esemény előtt legalább egy hónappal honlapunkon, a legfrissebb események menüpont alatt  közzétesszük. Közzétesszük azt is, hogy mely életkorú csoportnak, milyen fogyatékossági területre szervezzük a csoportot.

 A 2016-os év utolsó családi intenzív fejlesztésének programjával várjuk a kedves résztvevőket:

Letölthető formátumban (130903 bájt)

 

Családi intenzív fejlesztés 2016 MÁJUS - program

Végül pedig hadd mutassunk pár képet korábbi programjainkról, kis ízelítőként! Ezalkalommal a Piroska és a farkas mesét dolgoztuk fel közösen a gyerekekkel és szüleikkel.

Piroska és a farkas meséjéhez kalácsot készítettünk a fáradt nagymamának. 2.jpg Piroska és a farkas meséje mindenki nagy kedvence. Remekül szórakoztunk, és hogy a szegény nagymamának ne kelljen gyalogolnia a fájós lábával, készítettünk neki egy kalácsot.

Minden eszközt megaláltunk, kanál nélkül nem is lehet elkészíteni semmilyen finomságot!

Minden eszközt megaláltunk, kanál nélkül nem is lehet elkészíteni semmilyen finomságot!

A vizet óvatosan kell adagolni! A fiúk is keményen dolgoztak.

A fiúk is keményen dolgoztak. A vizet óvatosan kell adagolni!

7.jpgNagymamának szeretettel adtuk a kalácsot, ő pedig jószívvel adott egy kicsit nekünk is kemény munkák gyümölcséből.

Nagymamának szeretettel adtuk a kalácsot, ő pedig jószívvel adott egy kicsit nekünk is kemény munkák gyümölcséből.

Mi is eljátszottuk a történetet. Nagyszerű alakításokat láthattunk!

Mi is eljátszottuk a történetet. Nagyszerű alakításokat láthattunk!

Végül pedig a jól megérdemelt pihenés.

Végül pedig a jól megérdemelt pihenés.

 

Az idei 2014-es évben is sokat dolgoztunk Piroska és a gonosz farkas meséjével, a következő videó készült az együtt töltött két napról.

 

Intenzív családi fejlesztés

 

A következő intenzív családi programra hívogatóul:

 

A csillagszemű juhász

 

2016. januárjában a Kesztyűmesét ismertük meg együtt.

 

Intenzív családi fejlesztés - Kesztyűmese

 

https://www.youtube.com/watch?v=CMLD6q9DlTs&feature=youtu.be