Vissza az intézmény főoldalára

Honvédelmi Nap 2019

hs.pngsefag.jpghonvédség.jpgsportövész.jpgkicsi a bors.png

A Honvédelmi Sportszövetség által támogatott Honvédelmi Napunkat 2019. szeptember 26-án bonyolítottuk le. A programot megelőzően 200 000 Ft. értékben szereztünk be eszközöket a program megvalósításához (mászókötelek, kötéllétra, erőnléti kötél, iránytűk, darts szett).

A Kaposvári Sportlövész Klub, a Kicsi a bors sportegyesület és a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 4. Toborzó és Érdekvédelmi Központja, mint külső partnerek vettek részt általuk összeállított programelemekkel rendezvényünkön. A külső partnerekkel, a SEFAG ZRT képviselőjével, állomásvezető kollégáimmal szeptember 23-án terepbejáráson vettünk részt, kiválasztottuk az állomáshelyeket.

Kollégáink a pályázati célnak megfelelően állítottak össze, erőnléti, ügyességi, logisztikai, tájékozódási, elméleti feladatokat a gyerekeknek. Az 5-6 fős vegyes életkorú csapatok 13 állomást jártak végig tervezett sorrenben, 20 csapatban. Az állomások közötti mozgásukat térkép segítette. Az állomásokon teljesítmény pontozást végeztünk, amelyet a csapatok menetleveleiben rögzítettek az állomásvezetők. A programon 116 gyerek és 30 pedagógus vett részt. A kollégák feladata volt az állomások vezetése, a tanulók kísérése, technikai segítségnyújtás.

A program helyszíne a tervnek megfelelően a Tókaji parkerdő és az ott található SEFAG Zrt lőtere volt. A helyszínre egy órás késéssel tudtunk indulni, mert reggel még esett az eső, de ezt követően nagyon szép napos idő kerekedett. Az öt kilóméteres távot a gyerekek gyalog tették meg a túraútvonal jelzéseit követve. Minden tervezett programelemet sikerült megvalósítanunk. Az ebédet a helyszínen fogyasztottuk el. A gyerekek fegyelmezetten viselkedtek, baleset nem történt.

A csapatok délután három órakor végeztek az állomásokon. Egy rövid értékeléssel és eredményhirdetéssel zártuk a programot, majd gyalog indultunk vissza az iskolába. A program nagyon jól sikerült, a vegyes életkorú csapatokban a gyerekeket ösztönöztük az együttműködésre, egymás segítésére. A program tervezése, lebonyolítása során a pedagógusok együttműködése is hatékony volt. A Sportlövész Klub vezetője több jól lövő tanulóra felfigyelt, akik lehetőséget kapnak a klubban a sporlövészetre. Ezzel az együttműködéssel bővül intézményünk parnerhálója is.