Vissza az intézmény főoldalára

rendezvények

Hallássérült Tanulók Borbély Sándor Országos Tanulmányi Versenye

A 2019rendezvények_borbély.jpg-es évtől intézményünk rendezi az EMMI támogatásával a Hallássérült Tanulók Borbély Sándor Országos Tanulmányi Versenyét. A verseny támogatói: Kaposvár Megyei Jogú Város, Kaposvári Tankerületi Központ és a „Teljes Értékű Életért” alapítvány. A verseny célja: A siketek és a nagyothalló tanulók matematikai, komplex anyanyelvi, természettudományos, komplex történelmi és társadalmi ismeretek tudásának mérése. Tehetséggondozás. A versenyen résztvevői: A siketek és a nagyothallók általános iskoláiban, valamint a többségi általános iskolákban integráltan tanuló siket és nagyothalló diákok. A matematika tantárgyban és a komplex történelmi és társadalmi ismeretek verseny kategóriáiban megfelelő tantárgyi tudással rendelkező, de kommunikációjukban gyenge tanulók is nevezhetők „d” (dysphasia) jelzéssel azért, hogy a rendezők jeltolmáccsal segíthessék versenyzésüket. Egy tanuló több kategóriában is versenyezhet.

Duráczky-Est

rendezvények_duráczky-est.jpgDuráczky-Est rendezvényünk az intézmény nagyszabású kulturális programja, amely gyermekeinknek lehetőséget teremt a bemutatkozásra színdarabokkal, tánccal, képzőművészeti alkotásaik kiállításával. A produkciókat szakmai zsűri értékeli. Ezen az eseményen kerül sor a „Kis okos, Ügyes kezek, Jó sportoló” díjak átadására is, amely a gyerekek iskolai és versenyeken elért eredményeit jutalmazza. A rendezvényre meghívjuk a szülőket, fenntartó képviselőjét és tehetséggondozás terén együttműködő partnereinket.

Pünkösdi Hangverseny és Kiállítás

rendezvények_pünkösdi.jpgA Kaposvári Kodály Zoltán Zeneiskolával évente közösen szervezzük a Pünkösdi hangversenyt és kiállítást, amelyen a zeneiskola növendékei és intézményünk logopédiai csoportokban, osztályokban nevelt gyermekei mutatkoznak be. A hangversennyel párhuzamosan kiállítás keretében megtekinthetők tanulóink tehetséggondozó programjainak produktumai: rajzok, festmények, tűzzománc alkotások. A rendezvénynek a Kaposvári Református Templom ad helyet immár 20 éve.