Versenyek

Tehetséggondozó programjainkhoz kapcsolódóan rendszeresen szervezünk házi versenyeket, amelyek már hagyománnyá váltak. Ezek egyúttal előkészítői is egyéb városi, megyei, regionális és országos versenyeknek, amelyeken részt veszünk.

Mesemondó verseny

Évente megszervezzük a mesemondó házi versenyt, amelyen a logopédiai osztályokban tanuló gyermekeink vesznek részt. A verseny két részből áll: meseillusztrációs verseny, meseíró pályázat. Szépíró házi versenyünk győztese tovább jut a regionális versenyre.

Szépíró verseny

A versenyen hallássérült és logopédiai osztályokban tanuló gyermekeink vesznek részt. A verseny célja a szép kézírás és helyesírás fontosságára való figyelemfelhívás.

Matematika alapműveleti verseny

A matematika alapműveleti házi versenyt felső tagozaton szervezzük hallássérült és logopédiai osztályaink számára. Győztesei részt vesznek a városi Matematika alapműveleti versenyen.

Komplex verseny

Ezt a versenyt komplex tehetséggondozó programunkra alapozva rendezzük felső tagozaton csapatversenyként. Feladatai több tehetség- és műveltségterületet fednek le, amelyek egy probléma megoldása köré épülnek.

Hallássérült Tanulók Borbély Sándor Országos Tanulmányi Versenye

Iskolánk nagyszabású versenye, amelyen a siketek és a nagyothallók általános iskoláiban, valamint a többségi általános iskolákban integráltan tanuló siket és nagyothalló diákok vesznek részt.