Vissza az intézmény főoldalára

Utazó gyógypedagógiai és konduktív pedagógiai intézményegység

Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények feladata, hogy gyógypedagógiai óvodák , iskolák működtetése mellett  támogassák az integráltan nevelkedő, tanuló   sajátos nevelési igényű gyermekeket,  fiatalokat, segítsék  szüleiket és befogadó pedagógusaikat, érzékenyítsék a társadalmat a fogyatékkal élők elfogadására.

Intézményünk már több mint húsz éves tapasztalattal rendelkezik az integrált ellátás területén.  Biztosítjuk a gyermekek egyéni rehabilitációját a szakértői véleményben meghatározott óraszámban. A fejlesztések eredményképpen a szülők, pedagógusok a gyermekekkel együtt többféle szolgáltatást vehetnek igénybe.

A feladat ellátásához megfelelő tárgyi és személyi feltételekkel rendelkezünk. Korszerűen felszerelt fejlesztő helyiségekben tudjuk fogadni a gyermekeket. Intézményünkben családi apartmanok kerültek kialakításra, ahova többnapos fejlesztő programok szervezhetők. Eszközkölcsönzőnk valamennyi fogyatékossági területre tudja a legkorszerűbb eszközöket biztosítani. Utazótanáraink 3 személygépkocsit vehetnek igénybe, hogy a gyermekek saját intézményeikben kaphassák meg a speciális rehabilitációs ellátást.

Utazó gyógypedagógiai és konduktív pedagógiai intézményegység_1Korszerűen felszerelt fejlesztőhelyiségUtazó gyógypedagógiai és konduktív pedagógiai intézményegység_3Utazó gyógypedagógiai és konduktív pedagógiai intézményegység_4

Audiológiánk korszerűen felszerelt, az országban egyedülállóként gyermek audiológiaként működünk, szurdopedagógusaink felkészültek a Nucleus típusú cochlearis implantátumok állítására.

Szolgáltatásainkat kialakításánál különösen törekedtünk arra, hogy segítsük az intézmények közötti átmenetet, intézményváltás, változás esetén a családok mellett tudunk állni.

A családi intenzív fejlesztés az óvoda-iskola átmenetet készíti elő.

Fecsketáborunkba meghívjuk a leendő első osztályosok pedagógusait , hogy felkészülten tudják fogadni a sajátos nevelési igényű gyermekeket, a program támogatja a szülő-pedagógus partneri viszony kialakulását.

Aktív hospitálás keretében segítjük a befogadó pedagógusokat, hogy a tanulási folyamatok szervezésében támogatást tudjanak nyújtani a sajátos nevelési igényű gyermekeknek. Érzékenyítő program keretében felkészítjük az osztálytársakat, szülőket, pedagógusokat, hogy személyes tapasztalatokon keresztül tanulják meg a segítségnyújtást, speciális élethelyzetekben.

Hetedik osztálytól Együtt lépünk a középiskolába programunkban vehetnek részt a gyerekek.

Honlapunkon további részletes tájékoztatást, információkat, filmeket találnak. Kérdéseikkel forduljanak munkatársainkhoz, készséggel állnak rendelkezésre.