2017 eseményei

A színház és az Intersport ajándéka


Eljött az év utolsó munkanapja, s vele szent karácsony ünnepe. Idén keretesre szerveztük, hogy több napon át lehessen része felnőtt s gyermek az adventi csodának.December 15-én pénteken, egy kitűnő hangulatú esten köszöntöttük és ajándékoztuk meg egymást. A finom ételek és italok, a kellemes beszélgetések, a jókedv, a gyertyák megható lángja igazi csodát varázsoltak advent közepén. December 20-án délután az iskolai karácsony est után igazgatói köszöntésben volt részünk. Koccintottunk az ünnepekre és a reménybeli jobb újévre. 18:00-tól a Duráczky étteremben rendeztük meg a Koleszkarácsonyt.Simonicsné Bessenyei Veronika és Balla Zsolt egy Betlehemest tanítottak be a gyermekeknek, akik nagyon szép előadást varázsoltak társaiknak, nevelőiknek és a vendégeknek. Jó volt látni, hogy ezt a kincset felelevenítették. A közönségsiker után Fülöp Péter, a Csiky Gergely Színház megbízott igazgatója csapatával átadta gyermekeinknek az ajándékokat. A finom vacsora közben csillogott a sok kis szempár, de a ráadás még hátravolt.A szintekre is megérkezett a Jézuska: az Alternatíva Egyesület jóvoltából kollégiumunk számára lehetőség nyílt, hogy ajándékokat vásárolhasson a sportoláshoz. Hála az Alternatívának a Jézuska a nyakába vehette a város sportboltjait és az Intersport segítségével értékes ajándékokat kaphattak gyermekeink. Az eladók és a vezetőség sokat segített az ajándékok kiválasztásában és egy karácsonyi jótettnek hála, több sportszer kerülhetett a fa alá.Minden tekintetben gazdag karácsonyunk volt! De a lényeg, hogy a szeretetből, jóságból, odafigyelésből, emberségből jutott igazán!!!Mindenkinek áldott ünnepeket és boldog új esztendőt kívánunk!

ajándék#_0001 ajándék#_0002 ajándék#_0003 ajándék#_0004

Karácsonyi vacsora

2017.12.20

A hagyományoknak megfelelően az év utolsó kollégiumban eltöltött estéjén került sor a Karácsonyi vacsora lebonyolítására. A programot gyermekeink színvonalas műsora nyitotta meg, melynek során tanulóink egy már feledésbe merült karácsonyi népszokást, a betlehemezést elevenítették fel. A tavalyi esztendőhöz hasonlóan, az idei rendezvényen is részt vettek a Csiky Gergely Színház és a Compass Egyesület képviselői. Vendégeink jóvoltából az ízletes vacsora elfogyasztását követően kerülhetett sor az ajándékozásra, amely igencsak megható pillanatokat eredményezett.Ez úton is szeretnénk köszönetet nyilvánítani a nagylelkű felajánlásokért a kollégiumban lakó gyermekek és családtagjainak nevében is. A különféle ajándéktárgyak és a tartós élelmiszerek biztosan szebbé varázsolják az érintett családok karácsonyát.

Karácsonyi_vacsora_kollégium#_0000 Karácsonyi_vacsora_kollégium#_0001 Karácsonyi_vacsora_kollégium#_0003 Karácsonyi_vacsora_kollégium#_0004 Karácsonyi_vacsora_kollégium#_0005 Karácsonyi_vacsora_iskola#_0002Karácsonyi_vacsora_#_0000 Karácsonyi_vacsora_#_0001 Karácsonyi_vacsora_#_0002

Adventi játszóház

2017.12.19

Az idei adventben is szeretettel vártam a gyerekeket egy meghitt, családias foglalkozásra. Ahol jellemzőek voltak a finom illatok, halk karácsonyi zene és az alkotó kezek munkája. Különleges száraztésztákból készítettünk karácsonyfadíszeket, füzéreket. A délutánt egy kis mézespuszedli és gyümölcstea elfogyasztása édesítette meg. Amiknek különösen örültek a résztvevők.

Mindenkinek békés karácsonyt kívánok: Kövesiné Herczeg Eszter

Adventi_játszóház#_0000 Adventi_játszóház#_0001 Adventi_játszóház#_0002

Az év utolsó kollégiumi estje

2017.12.14

Az idei esztendőben utolsó alkalommal került megrendezésre a Kollégiumi est elnevezésű rendezvényünk. A program középpontjában természetesen a karácsonyt megelőző időszak, az advent és Jézus Krisztus születésének az ünnepe állt, de  az új év közeledtével a szilveszteri szokásokról sem feledkeztünk el. A kollégium területén öt állomást alakítottunk ki, melyek koordinálásért középiskolás diákjaink feleltek. Az állomásokon eltérő feladatokkal találták szembe magukat tanulóink, így megismerkedhettek a karácsonyfa állítás hagyományával, és új információkra tehettek szert a hagyományos - hungarikumnak számító - magyar édesipari termék, a szaloncukor történetét illetően.  Természetesen a „repertoárból” az ünnep alkalmával asztalra kerülő ételek sem maradhattak ki. Diákotthonunk lakói az érdekes és sokszínű feladatok megoldásának eredményeként - amelyet kifejezetten élveztek - tovább bővíthették az ünnepkörhöz kapcsolódó tudásukat. A rendezvényt egy kellemes fogadás zárta, ahol a gyerekek mézeskalácsot és forró csokoládét fogyaszthattak. A hamisíthatatlan ünnepi hangulat megteremtését az ételek mellett olyan zenei klasszikusok biztosították, mint Dean Martin „Let it Snow!” című slágere vagy éppen James Lord Pierpont  „Jingle Bell” című szerzeménye.

Kollégiumi_est#_0000 Kollégiumi_est#_0001 Kollégiumi_est#_0002 Kollégiumi_est#_0003 Kollégiumi_est#_0004 Kollégiumi_est#_0005

Adventi játék est a Compass Egyesület közreműködésével

2017.12.12

A Compass Egyesület tagjai látogattak el hozzánk, akik egy remek adventi játék estet szerveztek a kollégium lakóinak. Az egyesülettől különböző nemzetiségű emberek érkeztek, franciák és törökök, így a bátrabbak még az angol tudásukat is tudták fejleszteni az este folyamán. Bemelegítésként mozdulatlansági játékkal kezdtek, amit mindenki nagyon élvezett, a gyerekeknek még a mosoly is az arcukra fagyott. Összesen hat állomáson vehettek részt, ahol megmérettethették az ügyességüket, memóriájukat. A porondon volt memória játék, ugró iskola, színvadász, teke. A társas játékban a gyerekek voltak főszerepben, hiszen ők saját maguk voltak a bábuk a játékban. Mindenki remekül érezte magát az est alatt, mint arról a képek is tanúskodnak.

Adventi játékest_1 Adventi játékest_2 Adventi játékest_3 Adventi játékest_4 Adventi játékest_5 Adventi játékest_6

 

I. Kaposvári Integrált Kispályás Labdarúgó Bajnokság - Mikulás Kupa

2017.12.07

Új formátumban, de a régi lendülettel folytatódott a Mikulás Kupa, azaz a IV. FIFA SANTA CLAUS CUP.

4 kollégium 8 csapata, 16 mérkőzésen át küzdött meg a győzelemért, mely elsőre meglepő, utólag teljesen megérdemelt házi döntővel zárult.

Már a sorsoláson kialakult 2 csoport is parázs küzdelmeket ígért, de a torna felülmúlta minden reményünket: minden idők legizgalmasabb seregszemléje bontakozott ki a szépszámú nagyérdemű szemei előtt.

A nyitó derbi előtt derült ki, hogy egy sajnálatos betegséghullám miatt a Református egylete egy csapattal is alig tud kiállni, de ez sem akadályozta meg őket a biztos győzelemben, bár a megszokott erő hiányzott a játékukból. Így is magabiztosan verték a Duráczky I. csapatát. A Klebi – Gépész páros rangadók izgalmas, küzdelmes meccseket hoztak. A Horváth – Varga tengelyen robogó Klebi I. expressz már itt megmutatta: számolni kell velük az aranyérem kiosztásakor. Az első kör záró meccse hozta a nap bombameglepetését: a Refo II. csapata helyére és nevén beugró (kvázi zöldkártyával induló) kis Duráczky 0:1-ről fordítva 2:1-re legyőzte az esélyes Duráczky II-t.

Még fel sem ocsúdtunk a csodálattól, jött a nap bombameglepetése: a Klebikék legyőzték az egyik favoritot, a Reformátust. A játék képe alapján teljesen megérdemelten. Madarász Petra szépségdíjas gólja mattolta az ötszáz éveseket, akik képtelenek voltak a kapuba találni. A záró forduló már csak a helyosztókról szólt, ahol mindenki hozta a kötelezőt, bár a Refo nagyon megizzadt a Gépész II. ellen. Végül  Jőrös góljával behúzták a meccset, jegyet váltva a bronzmeccsre. A meglepetés itt sem maradt el: a favorittá avanzsáló Klebikák leikszeltek a harmatgyengén muzsikáló Duráczky II-vel.

A helyosztókon a 7. hely és a bronzmeccs is büntetőkkel dőlt el. Előbbin Kovács Bencéék lába maradt nyugodt, míg az éremért a Refo egylete volt higgadtabb. A dolog pikantériája, hogy mindkétszer a Gépész csapata bánkódott. Az 5. helyért a Duráczky I. bedarálta a Refo II-t, míg az aranymeccsen a Klebikák 3:0-ra múlták felül a kitűnően küzdő Klebikéket, megérdemelten megnyerve a tornát.

A gólkirály az 5 gólt termelő Horváth Péter lett a Klebikákból, a legjobb játékos a csapattárs Varga Zsolt lett, míg a Fair Play-díjat a hősiesen, de kevés szerencsével küzdő Református gárdája kapta.

Előre várjuk a következő évet, hogy a Mikulás ismét kinyithassa a gólzsákot!

I. Kaposvári Integrált Kispályás Labdarúgó Bajnokság - Mikulás Kupa_#_0000 I. Kaposvári Integrált Kispályás Labdarúgó Bajnokság - Mikulás Kupa_#_0001 I. Kaposvári Integrált Kispályás Labdarúgó Bajnokság - Mikulás Kupa_#_0002 I. Kaposvári Integrált Kispályás Labdarúgó Bajnokság - Mikulás Kupa_#_0003 I. Kaposvári Integrált Kispályás Labdarúgó Bajnokság - Mikulás Kupa_#_0004 I. Kaposvári Integrált Kispályás Labdarúgó Bajnokság - Mikulás Kupa_#_0005 I. Kaposvári Integrált Kispályás Labdarúgó Bajnokság - Mikulás Kupa_#_0006 I. Kaposvári Integrált Kispályás Labdarúgó Bajnokság - Mikulás Kupa_#_0007 I. Kaposvári Integrált Kispályás Labdarúgó Bajnokság - Mikulás Kupa_#_0008

 

Mikulás Est

2017.12.06

Kollégiumunkban is ellátogatott a Télapó december 6-án este. Ez alkalommal azonban nem csak ajándékokat hozott a gyerekeknek, hanem segítséget is kért, ugyanis szüksége volt egy csapatnyi ügyes manóra, akik segítik majd őt a továbbiakban.

Ahhoz, hogy a legügyesebb manókat megtalálja, ügyességi versenyt hirdetett! Kellet kincset keresni, csukott szemmel akadályokat leküzdeni.

Végül pedig, egy csodás verssel vagy énekkel kápráztatták el a megfáradt öreg Télapót a kis manó tanoncok.

Mindenki nagyon ügyes segítőnek bizonyult, ezért biztosan számít majd mindenki segítségére a Mikulás jövőre!

Mikulás_est_#_0000 Mikulás_est_#_0001 Mikulás_est_#_0002 Mikulás_est_#_0003 Mikulás_est_#_0004 Mikulás_est_#_0005

Táblajátékok estje

2017.11.28

Ebben a félévben is megrendeztük a kollégiumban a Táblajátékok-estjét. A gyerekek izgalommal várták a játszmákat. Legnagyobb sikert a Ramses ll. társasjáték aratta. A versenyzők lázban égtek, hogy kipróbálhassák. Ügyesen játszottak a sakkozók és a malommal velélkedők is. A kisebb lányoknak sikerült elsajátítaniuk a dominózás szabályait. A legeredményesebb versenyzők jutalmazásával zárult a vidám est.

Táblajátékok_estje_#_0000 Táblajátékok_estje_#_0001 Táblajátékok_estje_#_0002 Táblajátékok_estje_#_0003 Táblajátékok_estje_#_0004 Táblajátékok_estje_#_0005

 

Halloween party

2017.10.26

Kollégiumunkban rémségek és szellemek lepték el Halloween estéjén. Azért, hogy biztonságban álomra hajthassuk a fejünket, hangos zenebona kísértében vidámsággal elriasztottuk a fenevadakat. A már hagyománnyá vált székfoglaló és seprű tánc ismét nagy sikert aratott a gyerekek és a felnőttek körében.

Bizton állíthatjuk, a szellemek elrepültek, a szörnyek eliszkoltak félelmükben, így nyugodt és csendes volt az éjszaka.

halloween_#_0000 halloween_#_0001 halloween_#_0002 halloween_#_0003

KI MIT TUD?

2017.10.24

Ebben az évben is megrendeztük egy kollégiumi est alkalmával a Ki mit tud vetélkedőt. A tavalyi évhez hasonlóan, nagy kedvvel készültek gyermekeink a megmérettetésre. A legnépszerűbb a tánc és az ének kategória volt, ezért inkább X- Faktor jelleget öltött a nemes versengés. Nagyon ügyes produkciókat láthattunk, hallhattunk. A műsor végén mindenki jókedvű elégedettséggel hajtotta álomra fejét, a zsűri és a közönség pedig bölcsen megállapíthatta, hogy bizony minden versenyzőben „benne volt az x- faktor!”

ki mit tud?_#_0001 ki mit tud?_#_0006 ki mit tud?_#_0000 ki mit tud?_#_0004 ki mit tud?_#_0005 ki mit tud?_#_0003 ki mit tud?_#_0002 ki mit tud?_#_0007

 

A Refo nyert fórból, hódított a floorball

2017.10.18

Október 26-án este egy új játék, a teremhoki indult el hódító útjára. A Református kolesz küldte el legénységét és leányságát az összecsapásra, kollégiumunkat 3 egység képviselte.

A játékkal még csak ismerkedő egyháziak laza 6:1-el küldték pihenni  Sabján Helga csapatát, majd Nagyjaink 4:0-ra győzték le a Jövő Generációját.

A második körben Vendégeink magabiztos 12:0-val hengereltek Hómann Lóciék ellen, ezután a Schiszler-legénység szoros, fordulatos csatában verte 2:1-re Varga Zolikáékat.

A bronzmeccsen Helgáék fej-fej melletti küzdelemben verték 3:2-re Lóciékat, megkaparintva ezzel a harmadik helyet.

A döntő összecsapáson Tóth Márkék végig remekül tartották magukat a favorittá előrelépő Refósok ellen, az utolsó két perc azonban mindent eldöntött: gyorsan bekapott négy gól árulkodott a fáradtságról és a végül magabiztossá váló 5:0-ról.

Egy jó hangulatú, izgalmaktól sem mentes tornán debütált az új játék, mely sikert aratott mind a hazaiak, mind a vendégek körében.

A Reformáció évében a Református Hokiklub hazavitte a kupát, de kiszögezzük a kapujukra a cédulát mi is, hogy december 7-én a hagyományos Mikulás Kupán visszavágunk!

 

teremhoki_#_00 teremhoki_#_01 teremhoki_#_02 teremhoki_#_03

 

Népmese napja

2017.10.05

Kollégiumunkban idén is megemlékeztünk a népmese napjáról, mely Benedek Elek születésnapjához kötődik.

A csoportok ezúttal külön-külön ismerkedtek meg az író munkásságával és a népmesékkel kapcsolatos fontos tudnivalókkal, mindezt játékos csapatmunka keretében.

A feladatok között szerepelt egy tablókép készítése Benedek Elek életpályájáról, kirakós- színezős játék, totó feladvány, varázslatos tárgyak keresése. Mindezt közös népmese csokorral koronáztuk meg, melyet kivetítőn csodálhattak a gyerekek. A program zárásául összegeztük a megszerzett ismereteket.

Nagyon élvezetes vidám délutánt tudhattunk magunk mögött, amely során minden kicsi és nagy életkorának megfelelően bővíthette ismereteit!

népmese_napja_#00 népmese_napja_#01

Vetélkedő a kollégiumban Somogyország, szeretlek! címmel

2017.09.27

A Duna Televízió - Magyarország, szeretlek! címet viselő - méltán népszerű műsorát adaptálva elkészítettük saját vetélkedőnket, melynek középpontjában vármegyénk, Somogy állt. A kollégium lakói egy két fordulós kvízjáték keretein belül mérhették össze tudásukat, ami igazán izgalmas "csatát" eredményezett. A végelszámolásnál mindösszesen néhány pont döntött.  Tanulóink - a két "műsorvezető" Csontos Norbert és Győrfi Gergely útmutatása mellett - érdekes és informatív feladatokon keresztül ismerhették meg a somogyi nyelvjárás sajátosságait, a vármegye nevezetességeit és híres személyiségeit, így bővítve a lakóhelyükkel kapcsolatos ismereteiket.

somogyország_szeretlek_#00 somogyország_szeretlek_#01 somogyország_szeretlek_#02 somogyország_szeretlek_#03 somogyország_szeretlek_#04 somogyország_szeretlek_#05

 

 

Kollégiumi est

2017. 06. 13.

Kedd este tartottuk az idei tanévzáró kollégiumi estet. A mulatságot interaktív táncos játékkal nyitottuk meg, ezután a nagyobb gyerekeknek kedvezve szabad tánc volt, majd az estét a már hagyománnyá vált söprűs tánccal zártuk. A képek is azt bizonyítják, hogy méltó képpen lezártuk a tanévet, jöhet a várva várt VAKÁCIÓ!

Táblajátékok estje

2017. 06. 07.

2017.június 7-én este táblajátékokkal vártuk a kollégistákat intézményünk tágas, szép rendezvénytermében. A fiúk az előzetes felkészüléseknek köszönhetően, ügyes sakkjátszmákban mutatták meg tudásukat. A kisebbek malmoztak és a Ki nevet a végén? társasjátékban örültek győzelmeiknek. Hangulatos, vidám estét töltöttünk el. Játszva tanulhattak, szinte repült az idő.

Minden résztvevőt megjutalmaztunk. A szervezők: Győrfi Gergő, Kövesiné Herczeg Eszter

Évvégi foci kupa

2017. 06. 01.

Az Úr 2017. esztendejének június havának első napján bevégeztetett az idei év utolshow labdarúgótornája.

A nyitómeccset a házigazda játszotta a Gépésszel, a sima 2:0 csak annak nem meglepő, aki nem látta a meccset. A második mérkőzésen a Klebi nem hagyott kétséget, hogy az aranyért érkezett, és a kupát csak megmutatni hozta. Batta Rudolf megbízott kapitány legényei és leányai 5:0-ra kiütötték a Kisdury-t, imponálóan szép játékkal.

A második körben a két Duráczky rangadójából az első csapat mattolta 5:0-ra a fakót, Elnök Úr 2 gólja ellentmondást nem tűrő volt, ahogy Gergő bá sebészi pontosságú labdái és tanítani való játéka. A nap mérkőzésén óriási küzdelemben a Klebi 2:1-re legyűrte a Gépészt, akik folytatták pechszériájukat. Ami a 2. körben megérett, az a 3. fordulóban gólszüretet jelentett. A Gépész a Klebi ellen az utolsó percben megtörte a gólcsendet, a záró rundban gálázott. 10:0-val küldte nyaralni a Kisduryt, Boros-Gyevi Attila egymaga 6 gólt vágott utánpótlásunk hálójába.

Végül a Klebi és a Dury eldöntötték az elsőséget egy izgalmas, de mégis egyoldalú mérkőzésen. A félidő derekán a végig mesterien játszó Varga Zsolt szerzett vezetést, majd Tóth Bálint klasszikus mesterhármasával kialakult a 4:0-s végeredmény. Megérdemelten nyert újra a Klebelsberg FC, a szeptemberi nyitányon viszont már jelen lesz újra a Katolikus és a Református egylete is, minden idők legjobb szezonjának nézünk elébe.

A Navracsics Aréna nagyérdeműje vastapssal jutalmazta az Aranykesztyűs Falka Zsoltot (Gépész FC), a Gólkirály Tóth Bálintot (Klebelsberg FC) és a torna legjobbját (MVP) Varga Zsoltot (Klebelsberg FC).

A csapatok szögre akasztották a csukákat, de szeptember közepén újra indulunk! Kellemes nyári pihenőt kívánunk Mindenkinek!

Házi asztalitenisz bajnokság

2017. 04. 12.

15 lelkes fiatal és egy rendszergazda ragadott ütőt az első házi asztalitenisz bajnokságon. A küzdelem egyenes kieséses rendszerben zajlott, vagyis az adott mérkőzés vesztese kiesik a tornáról. Izgalmas labdamentek, valamint fordulatos mérkőzések is voltak az este során, ahol papírforma végeredmény született. Első helyen Iola Pamela végzett, aki Fábián Tímea ellen győzött a döntőben két szettben. Bronzmérkőzés hiányában két harmadik helyezett lett, egyikük Mesztegnyei Levente, míg a másik Bosznai Zsolt.

Házi UNO bajnokság

2017. 04. 12.

Diákotthonunkban idén is méltóképpen vártuk a húsvét ünnepét a gyerekek önfeledt mókázásáról szólt a nap. A húsvéti játszóház keretén belül este UNO bajnokságot rendeztünk a versenyszellemű fiatalságnak. 26 gyermek iratkozott fel előzetesen, amelyből 3 csoportot alkottunk. A 3 körös megmérettetés nagyon izgalmasra sikeredett, és az eredmények is azt igazolják, hogy kicsik és nagyok egyenlőek voltak a játékban, életkortól függetlenül. A végeredmény tehát a következő lett: 3. helyen Bogdán Vivien - S.1.o.; 2. helyezett Orsós György - Nh.Ett.4.o. ; 1. helyezett pedig Bogdán Szilárd lett - Nh.Ett.4.o. Mindhármuk játékára a higgadtság és a megfontoltság volt jellemző. Gratulálunk Nekik!

Közösségépítő játékos foglalkozások

2017. 04. 12.

A Kaposváron található kollégiumok közötti együttműködés jegyében – melyet diákotthonunk prioritásként kezel – a Klebelsberg Kollégium diákjai látogattak el hozzánk. Hujber Tamásné vezetésével diákjaink az Arany János Tehetséggondozási Programban résztvevő tanulókkal kiegészülve egy játékos foglalkozáson vehettek részt. A foglalkozás központjában a társas kompetenciák fejlesztése állt, így a gyerekek játékos formában tapasztalhatták meg a társas érintkezés jelentőségét. Nonverbális jeleket használva kellett kommunikációt folytatniuk egymással, majd egy rövid időre megtapasztalhatták a sziámi ikrek könnyűnek egyáltalán nem nevezhető életét.
Az eseményt egy rövid beszélgetéssel egybekötött állófogadás zárta. A feladatok sokszínűsége
élményt és egy kellemes időtöltést eredményezett a gyerekek számára. Remélhetőleg a jövőben még
sok hasonló eseményre kerül sor. Ezzel is erősítve a helyi bentlakásos intézmények közötti
kapcsolatot.

Húsvéti játszóház

2017. 04. 12.

2017. 04. 12-én tavaszváró, ünnepi hangulatban textil tojások varrásával készültek a kollégista lányok a kiválasztott fiúknak. Halk, zenei aláfestés mellett zajlottak az aprólékos, komoly odafigyelést igénylő munkálatok. A végeredménnyel mindenki elégedett volt. Úgy gondolta, megérte az olykor túl hosszadalmasnak tűnő öltések sorozata.

Örömmel és szeretettel készültek ezek az ajándékok, melyek reményeim szerint hozzájárultak az ünnep szépségéhez.

 

II. Nyuszi Kupa

2017. 04. 10.

4 csapat öldöklő küzdelmeivel zajlott le az idei Nyuszi Kupa, azaz a II. FIFA Easter Rabbit Cup. A Klebi és a Refo vegyes csapattal érkezett, míg a Gépész és a vendéglátó Duráczky egylete férfierőtől duzzadtan vágott neki a tornának.
A nyitómérkőzésen az új szövetségi kapitánnyal felálló Refo heroikus küzdelemben döntetlenre végzett egyletünk ellen, melyben az elnyűhetetlen Gergő bá gólját még sokáig fogja ismételni az Eurosport. A Klebi szoros küzdelemben egygólos vereséget szenvedett a Gépésztől.
A második körben csapatunk gálázott a Gépegylet ellen, Navracsics Elnök Úr élményszámba menő góljai mattolták a Damjanich utcai legénységet. A Klebi sima győzelmet aratott közben a fásult formát mutató Refósok felett. Végül a hajrában a Klebi bár magára húzta a házigazdákat, de 2 jó kontra elég volt a győzelemhez. Hogy az izgalmak a tetőfokukra hágjanak az utolsó meccsen dőlt el a bajnokság: ha a Gépész nyer, ő a bajnok, ha nem, a Klebi.
Végig fej-fej melletti küzdelem zajlott, végül 10 szekundummal a vége előtt adta fel a Refo a Gépésznek az utolsó kenetet. 2:2 a vége, ezzel a Klebié a trófea. Az év századik napján az évszázad tornája zajlott, ahol az aranykesztyű díját a névnapos Varga Zsolt vihette haza, a gólkirály és az MVP Tóth Bálint lett, mindhárman a Klebiből.

Június 1-én nyárnyitó és tanévbefejező torna az Arénában!

Kollégiumi Est

2017. 03. 30.

A 2017. év első kollégiumi estjére márc. 30-án került sor Simonicsné B. Veronika és Balla Zsolt szervezésében.  Az est folyamán a bentlakó gyerekek először vegyes csapatokat alkottak felnőtt segítőik közreműködésével, majd a csapatok fantázianevet választottak maguknak. Ezután kíváncsian várták a vetélkedőt, amelynek során különböző ügyességi feladatokat kellett a gyerekeknek megoldaniuk. Volt célba dobás, és egyensúlyozás pingponglabdával, gyufaszál kötöző verseny, és lufis táncverseny is a feladatok között. A csapattagok nagy lelkesedéssel drukkoltak egymásnak a küzdelem során. A vetélkedő végén minden résztvevőt apró édességgel jutalmaztak. Legvégül pedig következett a várva várt tánc. Az este sok mozgással és vidámsággal telt.

REFORM(átus) AZ ÜLŐRÖPLABDÁBAN

2017. 02. 28.

A tavasz hírnökeként bementünk a spájzba és az oroszokon kívül az ülőröplabdát is levettük a polcról, ha már „nincs kompót”. Egyletünkön kívül egy új szín, a Református legénysége (és leánysága) vett részt a barátságos mérkőzésen. Egy újjáalakult Duráczky és egy sötét lóként debütáló Református küzdelme nagyon jó mérkőzést vetített előre szépszámú közönség előtt. Navracsics Ligaelnök Úr köszöntője után indult útjára a labda.

Az első játszmában kijött a rutin, sima 25:16 ide. A második szettben már ráérzett ellenfelünk a ritmusra, szoros 25:22 a vége, mely előre vetítette a harmadik felvonást. A felvonást, ahol ragyogó játéknak (és Lőrincz Ernő mesteredző stratégiájának) köszönhetően szépített a Refo. 23:25 oda. Szoros küzdelmet vártunk a negyedik kvadrátban, de végül Duráczky iskolajátékot kaptunk. Bogdán Betti és Orsós Józsi kiszerválták ellenfelünket, 23:8-nál támadt fel a Refo, de a késői hajrá is csak a kozmetikázásra volt elég, 25:17 ide, végeredményben 3:1.

Nagyon jó és sportszerű mérkőzés vonul be iskolánk emlékkönyvébe, egy olyan méltó és nemes ellenféllel, akik tovább öregbítik a Coubertin-i eszmét, a sport halhatatlanságát és egységesítő szerepét. Folytatás április 10-én focival a NavrArénában!

Farsang

2017. 02. 15.

"Jó buli vár ma ránk
Sül a farsangi fánk!
Lesz cukros, lekváros, szalagos és pántos,
válogatni szabad, nincs a tálon lakat"

Idén február 15-én tartottuk intézményünkben hagyományos farsangi összejövetelünket. A vidám, hangulatos délutáni műsorszámok legizgalmasabb része a jelmezes felvonulás és a tombola húzás volt. A zsákbamacska sok meglepetést tartogatott kicsiknek és nagyoknak. A vásárlásból befolyt közel 15000 Ft-ot a kollégiumban lakó  gyermekek játékpark állományának bővítésére használjuk fel.
Vacsora után mindenki örömére indult a "Nara buli". A kollégisták és nevelők este 8-ig ropták a táncot.

Diákotthonunkba látogatott a Compass Egyesület

2017. 02. 13.

Az ifjúsági szervezet közreműködésének köszönhetően egy tartalmas kézműves foglalkozáson vehették részt a diákotthonunkban lakó alsó tagozatos diákok. A foglalkozás középpontjában - a tél végéhez közeledve - természetesen a farsang állt. A gyerekek serény munkájának eredményeként számos kézműves termék készült el, melyek közül a gazdagon díszített álarcok és a „boszorkánylépcsőnek” is becézett farsangi girland volt a legnépszerűbb. Az elkészült produktumokkal a tanulók hálószobáikat tehették színesebbé, ezzel némi ünnepi hangulatot csempészve az iskolai hétköznapokba.