Szakkörök

 

 

IDÉN SZERDA, MEGY A VERDA

Életvilet szakkör

Vezeti: Csontos Norbert

 

Az Életvitel szakkör idén a hét közepén üzemel, egy teljesen megújult csapattal. Életvitel-szerűen elballagtak az előző csoport tagjai, új egyletet kell az idén bevezetni a nagybetűs rejtélyeibe.

Mivel a csoport tagjainak jó részét még visszadobnák a tóparton, teljesen az alapoktól indulunk.

Szisztematikusan felépítve fogunk haladni az ösvényen, hogy mire kirepülnek az alma materből, addigra tanulják meg az alapokat, igazodjanak el az életben.

Elkezdünk ismerkedni a várossal, a környezettel, ahol élünk, a pénzzel, hogy mibe kerül az életünk, közvetlen környezetünk, körletünk rendjével és tisztán tartásával.

Nem lesz egyszerű, da ha már szerda, menni fog a verda!

 

 

Hagyományőrző szakkör

Vezeti: Simonicsné Besenyei Veronika

 

A szakkörön hetente 1 alkalommal a jeles napi és ünnepi népszokásokról beszélgetünk és az adott jeles naphoz fűződő egykori hiedelmeket, szokásokat, gazdálkodáshoz kapcsolódó eseményeket elevenítjük fel hónapról hónapra. Természetesen igénybe vesszük ehhez a rendelkezésre álló internetes lehetőségeket is, megnézzük a szokásokat megörökítő képeket videókat. Eközben lehetőség van több tevékenység kipróbálására is, mint például a kukoricafosztás, morzsolás, játékok dísztárgyak készítése természetes anyagokból, a mustkészítést, és még sok más. A szakkör lehetőséget teremt a népi kézműves tevékenységekbe való betekintésre is az iskola saját kézműves műhelyében. A tevékenységek során pedig játékos formában megismerkednek sok érdekes, de mára már sajnos feledésbe merülő népszokással. Reményeink szerint, ha sikerül felkelteni a gyerekek érdeklődését a téma iránt, a későbbiekben ők talán már fontosnak fogják tartani, hogy ezek a régi szokások, hagyományok ne vesszenek örökre feledésbe.

 

Hagyományőrző szakkör_1Hagyományőrző szakkör_2Hagyományőrző szakkör_3

 

A legfontosabb izom a mozizom

Vezeti: Csontos Norbert

 

Folytatódik a Retro mozi, forognak az aranykor filmjei tovább.

Továbbra is multi a plex és Norbi Surroundban szállnak a hangok.

Idén Bud Spencer és Terence Hill kerek évfordulót ülünk, valamint hazai filmremekek és európai klasszikusok lesznek terítéken.

Az étlap gazdag, a pattogatott kukorica és a kóla mellé minden alkalommal egy remek remake vagy még inkább eredeti klasszikus szerepel a vásznon.

A film már befűzve, indulhat a matiné!

retro_1 retro_2 retro_3

 

Labdarúgó szakkör

Vezeti: Navracsics Gábor

 

A labdarúgó szakkör, a focit szerető, ebben tehetséges gyermekek szórakozására, fejlesztésére, képzésére szervezett tevékenység. A szakkör keretében a gyermekek labdabiztosságát, rúgótechnikáját, a játék taktikai elemeit fejlesztejük, a labdavezetetést, fejjátékot, rúgásfajtákat, labdalevételt, passzolást, cselezést, védekezést, támadásvariációkat, emberfogást gyakoroljuk.

Ebben a tanévben a szakkör tagsága nem változott a régiek közül egy szakköri tag elballagott. A képzést szinte az alapokról kell kezdeni, ugyanis több kezdő szakkörös gyermekünk rúgja nálunk a labdát. Nagyon sok  gyakorlásra lesz szükség, hogy csapatjátékra alkalmas szintre fejlődjenek fiatal focistáink.

Sajnos ebben az évben kevesebb lehetőségünk lesz labdát rúgni, mert több szakkörben is érdekeltek lelkes kis focistáink. Heti két alkalommal van lehetőségünk a képességek fejlesztésére. A gyakorlások fontos részét képezi, a csapatjáték sulykolása, melynek folyamán mérkőzéseket játszunk, a szakkör keretében.

A szakkörön remélhetően folyamatosan, érzékelhetően fejlődik majd gyermekeink labdabiztossága, a játék elemeinek megfelelő, tudatos alkalmazása. Kis focistáink, akik az edzéseken részt vesznek, nagy kedvvel végzik a gyakorlatokat, a gyakorlómérkőzéseket.

Labdarúgó szakkörr_1

 

Röplabda szakkör

Szakkörvezető: Ágfalvi Krisztina

 

Iskolánk kollégiumában 3 éve indult el a röplabda szakkör, hogy a bentlakó gyerekek is megismerhessék és elsajátíthassák a röplabda sportág alapjait, megszeressék a játékot és az iskolák közötti versenyeken is részt vehessenek.

Edzéseinken lányok-fiúk, hallók és hallássérült gyermekek integráltan vesznek részt, heti 2 alkalommal 1,5 órában.

Ez a sport nem csak fizikálisan és mentálisan van jó hatással gyerekekre, hanem szociális készségeiket is fejleszti. A röplabda csapatjáték: a játékosok megtanulják, hogy értékeljék és tiszteljék társaikat. Önfegyelmet és összpontosítást igényel, de megtanítja elfogadni a vereséget is.

Röplabda szakkör_1