2019 eseményei

Egy varázslatos est adta a karácsony üzenetét

2019.12.19

Az év hagyományos rendezvényei néha szó szerint hagyományosan zajlanak, pörögnek le a szemünk előtt, de az idei karácsonyi vacsora más volt, mint a többi. Minden évben szép, meghitt és emberi, de idén lélekemelő volt.

Egy szívet melengető felkonferálás után – mialatt csodás képek és zene ment a háttérben – következett Cserős Péter Tanár Úr előadásában Ady Endre: Karácsonyi rege című költeménye.  A pillanatot elkapva szavalta el a verset Péter, szívhez szólóan úgy, hogy a teremben mindenki meghatódott, kiválóan megalapozva az estet. Ezután egy kis blokk következett karácsonyi klip formájában, majd jött a gyerekek előadása Zorán: Ha hinnél valamiben című dalára. A zene és a szöveg nagyon betalált és a rászabott koreográfia tökéletes volt.

Ezután a Hottenkotta együttes lopta be magát a hallgatóság szívébe. Gryllus Vilmos: Karácsonyi angyalok című számát énekelte a Csillagszóró születik sztárcsapata.. A közönség velünk együtt énekelte a dalt, majd az est i-jére Marika néni tette fel a pontot. Egy csodálatos, szívhez szóló, emberi értékeket őrző és mutató ünnepi beszéd után a Didergő király meséjét hallgattuk meg Rudolf Péter tolmácsolásában kedves emléket állítva egy nemrég múlt karácsonyeste emlékének.

A vacsorát a karácsonyi angyalok (Vera néni és Erzsi néni) szolgálták fel, majd az ünnepi menü elfogyasztása után Vendégeink átadták az ajándékokat. Idén is bőkezű volt a Jézuska, hálás köszönet a csomagokért, a finomságokért!

Mindenkinek szerte a világon áldott, békés, szeretetteljes karácsonyt és nagyon boldog új esztendőt kívánunk!!!

karacsonyi_vacsora00001 karacsonyi_vacsora00006 karacsonyi_vacsora00002 karacsonyi_vacsora00003 karacsonyi_vacsora00005 karacsonyi_vacsora00004

Adventi játszóház

2019.12.16

2019 . december 16-án délután Adventi játszóházat tartottunk a kollégiumban. Meghitt hangulatban, halk zeneszó kíséretében méhviasz díszeket készítettünk. A gyerekeknek sikerült kicsit elcsendesedniük és befelé figyelniük. Az ajándékokat családtagjaiknak készítették. A munkálatok zárásaként csipketeával és mézespuszedlivel kedveskedtünk az alkotóknak. Mindenkinek áldott karácsonyt kívánunk!

A program szervezői Papp Katalin és Kövesiné Herczeg Eszter voltak.

adventi_jatszohaz00001 adventi_jatszohaz00002 adventi_jatszohaz00005 adventi_jatszohaz00006 adventi_jatszohaz00004 adventi_jatszohaz00003

Kollégiumi est

2019.12.12

Mivel ez a kollégiumi est az adventi időszakra esett, ezért természetesen minden az ünnep körül forgott ezen az estén. Vacsora után a csoportok a csoportvezetőikkel együtt elindultak a kollégium épületén, azért, hogy a különböző állomásokon számot adjanak arról, hogy jó karácsonyi manó válna-e belőlük, ha a sors úgy hozná, hogy nekik kellene helyettesíteniük a télapót. Miután pedig mind az öt állomás feladatait nagyon ügyesen megoldották, nagy lelkesedéssel vettek részt egy kis közös, zenével, tánccal egybekötött évbúcsúztató bulin is.  Mozgalmas, este volt, amit a bentlakó gyerekek nagyon vidám, és kicsit már ünnepi hangulatban tölthettek el.

kollégiumest12.1200001 kollégiumest12.1200002 kollégiumest12.1200003 kollégiumest12.1200004

Máté evangéliuma levitt minket a varázslat birodalmába

2019.12.10

Két fiatal bűvész, Máté és Levi örvendeztette meg ma délután a legkisebbeket egy kis adventi varázslattal. A jövő nagy illúziómesterei egy-egy kofferrel érkeztek, bennük ezer mágiával.

Az előadás interaktív volt, a mágusok bevonták a gyerekeket is a hókusz-pókuszba.

Volt itt minden: kártyatrükk, kötélkábulat, pénzjáték, varázslat a kendőkkel, varázsdoboz.

Bűvös este volt, a gyerekek (és a nevelőik is) nagyon élvezték. A két fiatal mester nagyon értett a gyerekek nyelvén. Bár még a mesterség elején vannak, nagyon profi módon tálalták a varázslatot, a publikum csak ámult és bámult, vastaps köszöntött minden abraka dabrát. Nagy örömet szereztek nekünk, értékes csillagszórók voltak az ünnepünkben. Várjuk őket jövőre is!

varazslat00001 varazslat00004 varazslat00002 varazslat00003

Télapó itt van – megérkezett a koleszmikulás

2019.12.05

Nemhiába suvickolták cipőiket gyermekeink, december 5-én este megérkezett kollégiumunkba a Télapó. Míg gyermekeink figyelmesen hallgatták nevelőik instrukcióit, egyszer csak feltűnt a nagyszakállú a háttérben manóival, krampuszaival.

A tanulók két klasszikussal, a Télapó itt vannal és a Hull a pelyhessel fogadták Szent Miklós utódját. A Mikulás nemcsak nagy puttonyával érkezett, a krampuszok verssel, zenével és egy adventi történettel kedveskedtek a gyerekeknek.

Ezután következett a csomagok kiosztása. Voltak, akik verssel és dallal hálálták meg a Télapónak a finomságokat, amit a kis zsákok rejtettek. Egy közös fotózkodás után a Mikulás elköszönt, hogy tovább menjen és a többi gyereknek is megtöltse a kis cipőcskéit, csizmáit. A Hull a hó és a Szívünk rég idevár dallamaira elvonult krampuszaival és manóival együtt, hogy jövőre újra eljöhessen közénk. Hiszen minden gyermek várva vár!

koleszmikulas00001 koleszmikulas00002 koleszmikulas00003 koleszmikulas00004 koleszmikulas00005 koleszmikulas00006

 

Hullt a pelyhes fehér gól

2019.12.04

December 4-én rendeztük meg a hagyományos Mikulás Kupát, ezúttal rekord nevezővel. 10 csapat sorakozott fel a startvonalon a kezdő sípszóra várva, hogy a 25. meccsen kiderüljön, idén kinek rejti a Mikulás a cipőjébe az aranyérmet.

Az A jelű csoportban a Zichy és a Refo egylete tündökölt. Fehér Gábor legénysége simán verte a Katolikus és a Duráczky második csapatát, majd egy élményszámba menő meccsen ikszelt a Reformátussal.

Lőrincz Ernőék épphogy el tudtak indulni a tornán, ahhoz képest csoportelsőként masíroztak a döntőbe. A nap meccsén remiztek a Zichyvel, de simán mattolták a Kato és a Dury második egyletét és a Klebikéket. Utóbbi csapat nem volt most nagy formában, nem volt meglepetés, hogy csak az ötödik helyért küzdhettek.

A B jelű kvintettben kiélezett küzdelem zajlott végig a Gépegerek, a Real Madrid (Duráczky I.) és a Klebikák között. Nüanszokon múlott a végső sorrend. Mindhárom gárda úgy ment át az ellenfeleken, mint kés a vajon. Egymás ellen döntetlennel zártak, a többi meccsen dőlt el a továbbjutás. Az utolsó körben még nyitott volt a kérdés, előbb Migács Nóbi góljával győzött első csapatunk, majd a Gépész házidöntő tett igazságot. A Gépzsír egy perccel a vége előtt még 2:1-re vezetett a Gépegerek ellen, ez az ő bronzmeccsüket és a Real Madrid aranymeccsét jelentette. Aztán Illés megvillant, előbb egyenlített, majd berúgta a győztes gólt is, így a Duráczky I. elbúcsúzott a döntőtől (helyet adva ott a Gépegereknek), míg a Gépzsír csak a hetedik helyért küzdhetett meg.

A helyosztókon a Fekete Sereg (Duráczky II.) OTP, vagyis Orsós Tamás Péter góljával verte a Katoikus I-et, s lett ezzel kilencedik. Ha Tomi nem csak az utolsó két meccsen találja meg a góllövő cipőjét, fényesebb eredmény is születhetett volna.

A hetedik helyért a Gépész és a Katolikus második csapata mérkőzött meg, 0:0-s végeredmény után büntetőkkel 3:2-vel a Katoé lett a meccs.

Az ötödik helyért a két csalódott Klebi mérkőzött, végül a Klebikék most nem tudott borsot törni a Klebikák orra alá, Horváth Petiék magabiztosan hozták az ötödik helyet. Igazi derbi volt, csak szokatlan pozícióért.

A bronzmeccs óriási küzdelmet hozott a Duráczky I. és a Zichy egyletei között. Smith Marci bombája a fizika törvényeit átírva a kapufáról kifelé csorgott, végig araszolva a gólvonalon, Nóbi löketét pedig az utolsó pillanatban blokkolta az élete formájában játszó Gyémánt Adrián. S ahogy az lenni szokott, a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat. 40 másodperccel a lefújás előtt a jordani játékot bemutató Jordán Gergő bevette Jászberényi Beni hálóját, ezzel elvíve a harmadik helyet a Zichybe. Szó mi szó, nagyon megérdemelték. Veretlenül végeztek a tornán csodálatos focit bemutatva.

A döntőt a Refo és a Gépegerek vívták, a szépség helyett a küzdelem dominált. Lőrincz Ernőék álltak közelebb a győzelemhez, de a Gépész támadásai kidolgozottabbak voltak. A küzdelem heroikus volt, már-már készülődtünk a büntetőkre, aztán újra jött Illés és döntött. 1:0 a Gépegereknek, ezzel Deutsch István legénységének jött el a Mikulás.

A gólkirály Vajda Bence (Gépész II.) és Bakonyi Kevin lett (Gépész I.), a torna legértékesebb játékosa megosztva Gyémánt Adrián lett a Zichyből és Bakonyi Kevin a Gépegerekből, a Fair Play-díjat a Református FC vihette haza.

A nap a szokásos bankettel zárult a Ristorante la Duráczkyban. Minden idők legjobb tornáján vagyunk túl, amit a záróvacsora is tetőzött még. Folytatás áprilisban, a Nyuszi Kupán.

Addig is minden Sportbarátnak és Mindenkinek szerte a világon áldott ünnepeket és boldog új esztendőt kívánunk!


Csiri bá, az öreg bűvész és társai elvarázsoltak bennünket

2019.11.21

November 21-én este 6 órakor a Szivárvány Kultúrpalotában részt vettünk egy jótékonysági bűvészshow-n, melynek teljes bevétele egy nagybajomi kislány, Nárcisz gyógyulására lesz fordítva.

Szentgyörgyi Tili Edina szervezte meg az estet és nyerte meg az ország legnagyobb bűvészeit, illuzionistáit e nemes célra. Szó szerint varázslatos estének néztünk elébe.

Phőnix, Rolando, Edina, Dr. Szabó G. Gábor, Gargya Róbert fantasztikus trükkökkel kápráztatták el a publikumot. Megcsodálhattunk minden kártyatrükköt, illúziót, varázsoltak Nárcisznak angyalt, egy csinos tanárnőnek magát Brad Pittet. Amikor már nem bírtuk cérnával, akkor jött Tóth Tamás a kötéllel, aki addig darabolt, míg végül mindig egy lett. Hát szó mi szó, kötélidegek kellettek hozzá.

A szünetben volt büfé, így került abrak a dabra, közben János bűvész varázsolt a nagyérdeműnek, közben Nárcisz készítette ajándékokat lehetett vásárolni jótékony célra.

Danny Blue tanítványa, Mr. White bebizonyította, hogy illúzió a szerelem, a régi slágerrel élve. Megismerkedtünk Lajcsikával, a világ legbutább gyerekével, majd Danny Blue személyesen jelentkezett be online egy trükkel.

Az est legmeghatóbb pillanata csak ezután következett: Edina színpadra szólította Nárciszt és Édesanyját. A megható pillanatokat álló vastaps kísérte, bíztatva Nárciszt, hogy mindig van remény.

Egy csodás este végén fényképezkedni lehetett a mágusokkal, majd élményekkel gazdagodva tértünk haza elvarázsolva.

bűvészshow00001 bűvészshow00002

Kosarat adtunk

2019.11.06

November 6-án kosárra dobó versenyt rendeztünk a CSOCSÁban. A Török Liga néhány jeles képviselője is részt vett a megmérettetésen, de a déli végek legjobbjai legyőzték a vendégeket.

Vegyes felvágott voltunk, egyszerre indultak hölgyek és urak a mezőnyben.

Hihetetlen izgalmak voltak végig, a nehéz kezdetek után hullottak a kosarak, kiélezett verseny zajlott.

Ungi Krisztián erős kezdés után visszaesett, a biztosnak látszó győzelmet ajándékozva ezzel oda másnak. A közepes kezdés után ketten mérkőztek meg a győzelemért Varga Zoli és Bogdán Brigi személyében. Zoli elhúzott, de Brigitte egy idő után nem tudott hibázni. 21:21-ig fej-fej mellett meneteltek, ezután Brigi állva hagyta Zolikát. Kiütéses 31:22 lett a vége, Ungi Krisz 20 kosárral a harmadik helyen zárt.

Nincs más hátra: irány az NBA!

kosárradobás00001 kosárradobás00002

kosárradobás00003

Kollégiumi házibajnokság

November elején, az őszi szünetet követően, ismét jó programnak örülhettek a bentlakó gyerekek a kollégiumban. Ezen a délutánon több különböző helyszínen zajlottak az események. A Compass Egyesület diákjait is vendégül láttuk, akiknek a játék hevében még a nyelvi akadályok sem okoztak problémát.

Többeknek nem volt könnyű választani a sok játéklehetőség közül, hiszen jelentkezhettek 11-es rúgó versenyre, kosárra dobó versenyre, de lehetett ping-pongozni, és sokféle érdekes társasjátékkal játszani, mint az Uno, Activity, torpedó, malom, Twister. Minden résztvevő nagyon jól érezte magát a közös programon. A győzteseknek gratulálunk, nevüket és fényképüket a kollégiumi dicsőség fal hirdeti.

házibajnokság00001 házibajnokság00002 házibajnokság00003 házibajnokság00004 házibajnokság00005 házibajnokság00006 büntető00001 büntető00002 büntető00003 büntető00004 büntető00005 büntető00006 büntető00007 büntető00008 pingpong00001 pingpong00002

Ki mit tudnak indult, de csillagok születtek!

2019.10.16

Október 16-án este a Kongresszusi Központban rendeztük meg hagyományos Ki Mit Tud?-unkat.

A show előtt Marika néni köszöntötte a kollégium újoncait, a gólyák berepülési ajándékot kaptak. Ezután Gábor bácsi kibérelte a mikrofont, amit csak a szereplők énekeltek ki a kezéből néha-néha. A ceremóniamester frenetikus humorát is megvillantotta, nemcsak a hangok, a poénok is repkedtek az est folyamán.

Az elnöki konferanszot követően a csoportos tánc nyitotta a programot. A Palotás helyett a Just Dance taktusaira ráztak a lábak, a táncversenyt szakavatott zsűri figyelte árgus szemekkel.

Szépen hullottak a népek, de az utolsó négy versenyző gondolkodásra késztette a nagyérdeműt és a pontozókat egyaránt. Nándi elhulltával a három Grácia: Nilla, Timi és Tami között dőlt el a verseny. Előbbi kettő végig kiemelkedett, így ők maradtak a záró fordulóra. A táncpárbaj végén Nilla örülhetett, a higanymozgás aranyat ért.

Az egyéni körökben a hangulat a tetőfokára hágott. Grotics Botond magasra tette a lécet meséjével, majd Benny Jackson jött a Billie Jean-nel, produkcióját ütemes taps övezte. Guszti szirénkedett, majd táncolt, Fred Astaire-i mozdulatait vastaps fogadta. Bogdán Giorgio, Balogh Piroska és Orsós Mamara táncánál már őrület volt a totálon, Smith Marci rapszámánál már felrobbant a hangulat. Maresnek Beni volt a vokálja, nagyon nagy rapet nyomtak. Valentina mesélt, majd Mezi nyomta el Avicii slágerét, állva tombolt a publikum.

Ezután a zsűri elment dönteni, közben egy össznépi performanszban hasított az éjbe a Gangnam Style.

Elérkezett az igazság pillanata: kiderült, hogy kik lettek a győztesek. A csoportosat ugye ismertük, de a díjakat azért kiosztotta a zsűri. Teri néni nyújtotta át a finom csokikat, majd ugrott a majomka a vízbe. Szoros küzdelemben bronzérmes lett Balogh Piroska a tánc kategóriában, második a rapcaruso, Mc. Mares, azaz Smith Marci, győzött a kolesz (szó szerint) nagy mesemondója, az energiabomba Grotics Botond.

Minden idők legsikeresebb Ki Mit Tudján vagyunk túl, ahol csillagok születtek. Jegyek már kaphatók a következőre!

kimittud00001 kimittud00002 kimittud00003 kimittud00004


Népmese napja

2019.09.30

Az idén szeptember 30-án Benedek Elek születésnapjának évfordulóján rendeztük meg a Népmese napját kollégiumunkban  . A gyerekeknek egy rövid életrajzi bevezetőt követően a Gyertya és a vasfű című mesét olvastam fel. Hallássérült tanulóinknak hivatásos jeltolmács segítette a szöveg megértését. Ezt követően kollégiumi csoportonként játékos feladatokat adtunk ki. Amelyek tartalmaznak : adott képek alapján , mesehősök felismerését, hétpróbás rejtvényeket és egyéb játékos feladatokat. Minden jó, ha a vége jó ! Egy kis jutalom került az ügyesek markába.  Hangulatos , élménygazdag délutánnal ünnepeltük ezt a jeles napot.

A szervezők: Simonicsné Besenyei Veronika és Kövesiné Herczeg Eszter

nepmese_napja#00 nepmese_napja#01 nepmese_napja#02

Ballag már a vén diák…

2019.06.06

Június 6-án este tartottuk Öreg Diákjaink számára a kollégiumi ballagót. Idén 4 fiatal: Orsós Gabriella, Hujber Dávid, Kovács Bence és Tóth Márk köszön el tőlünk és int búcsút az alma maternek.

Társaik díszsorfala közepette vonultak be a terembe, majd Marika néni köszöntője és „elbocsátó szép üzenete” után átvették menlevelüket (Gabika womanlevelét) és egy apró ajándékot, hogy ne feledjék el gyökerüket. Ezt követően Navracsics Elnök Úr, mint csoportvezető búcsúzott neveltjeitől, majd Zsolti bácsi varázslatát tekintették meg az egybegyűltek. Egy varázslatos videoklip igazolta, hogy a patcai műhelyben mindg remek alkotások készülnek.

Eztuán jött a búcsúbankett: Teri néni és csapata mennyei palacsintát sütött, valamint a rendezvények netovábbja, a zsíros kenyér lilahagymával kompozíció csitította az étvágyat, jóféle málna-és narancsszörppel kísérve.

Köszönjük, hogy itt voltatok, hogy beírtátok nevetek a krónikánkba!

Minden jót kívánunk a nagybetűs ÉLEThez!

ballag már

 

A májusi eső a klebikéknek ért aranyat

2019.05.30

Megígértük, betartottuk: a Navracsics Arénában rendeztük meg a Vakáció Kupát.

Nemcsak a történelem, az időjárás is ismételi önmagát: megint a tornára romlott el az idő. Húsvéttal ellentétben most zárva maradtak az égi csapok, és nem volt tavaszi fagy sem, végül az eső lába csak lógott, szárazon vittük el a délutánt.

Hogy nemcsak az idő bolondult meg, már a nyitómeccs is bizonyította. Elnök Úrék nemcsak védekeztek, támadtak is egy Paizzsal: Ottó bá 2 találatával lelépték a bombaerős Klebikákat. Ezután a Hujbi Focisuli egy triplával mattolta a tartalékos Katolikust, majd a Refo szabadkártyáján induló Smith Marciék ikszeltek a Klebikékkel. A „B-csoportban” Hujbiék küzdelmes mérkőzésen a cséká góljával legyűrték a szervezett Zichyt, így máris kvalifikálták magukat a döntőbe.

A Klebi házirangadón az asszonyok mindenért törlesztettek, Bodonyi Szasza élete játékával – és nem mellesleg élményszámba menő 2 találatával – K. O-zta a fiúkat. Elnök Úrék meglepetésre döntetlenre zártak Migács Nóbiékkal, majd a Zichy Varga Dominik vezérletével kiütötte a Katolikust. A jó iramú meccsen sok helyzet volt, a vége 3:1 lett, ezúttal nem a szerelem javára.

A Refo néven induló Szántó Petiék végig vezettek a Klebikák ellen, aztán jött Horváth Péter. Ez a gól mentette meg az örökös bajnokokat, hogy ne jussanak a németek sorsára. A meccs érdekessége, hogy a vezető gólt az extázisban védő Smith Marci szerezte a saját kapujából. Zárásként Győrfi Gergőék leikszeltek a Klebikékkel. Mivel mindkét csapat minden eredménye azonos volt, büntetők döntöttek a döntőbe jutásról. Az idegeket a hölgyek bírták jobban, így belőtték magukat a fináléba.

A helyosztókon a Kato1:1 után büntetőkkel verte a Reformátust, megszerezve ezzel az 5. helyet. A bronzmeccsen Balog Sziszi, Elnök úr és Bódis Csabi tanári játékával az elnöki konvoj 3:0-ra lelépte a Zichyt. A döntőben a Hujbi Focisuli és a Klebikék nem bírtak egymással, végül büntetőkkel újra a csajok diadalmaskodtak. Így nem szakadt meg a Klebi sorozata, csak őrségváltás lett a trónon. A Pragmatica Sanctio törvényre emelkedett.

A torna után egy bankettel búcsúztattuk a szezont a Ristorante la Duráczkyban, ahol a díjátadó ceremónia is volt. A gólkirály Paizs Ottó (Elnök Úr FC), Bodonyi Szasza (Klebikék) és Varga Dominik (Zichy FC) lett 2 góllal. A Fair Play-díj a Katolikus FC-é, a torna legjobb játékosának járó díjat először megosztva Bodonyi Szasza (Klebikék) és a kék festékként fogó Smith Marci (szabadkártyás Refo) kapta.

Éves összesítésben tarolt a Klebi. Az összetett aranyat a Klebikák, az ezüstöt a Klebikék és a Katolikus megosztva, a bronzot a Hujbi Focisuli kapta. Az év játékosa Varga Zsolti lett a Klebikákból, a gólkirály Horváth Peti lett szintén a Klebikákból.

Egy fergeteges hangulatú bankettel intettünk búcsút a szezonnak, finom ételekkel és italokkal, sok nevetéssel, tapssal, igazi bulival. Jó volt ott lenni! Így vonult a mezőny pihenőre.

Átmenetileg szögre akasztjuk a csukákat, aztán ősszel újra útjára indul a labda!

Végül, ahogy Stevie Wonder mondaná: VAK-ÁCIÓÓÓÓÓ!!!!!!!!!!

focikupa#00 focikupa#01 focikupa#02 focikupa#03 focikupa#05 focikupa#07 focikupa#06

 

Költeménybe illő nyuszi kupa

2019.04.16

Úgy esett, hogy jól esett, ezért a Navracsics Aréna helyett a CSOCSA adott otthont az idei Nyuszi Kupának. A Víz Világnapján hétszámra sütött a nap, most pótolták be az égiek az áldást, a locsolást kissé előhozva.

A nyolctagúra bővített mezőny két csoportban játszotta küzdelmeit, hogy a helyosztók végül döntsenek, ki mekkorát ugrik, mint a nyuszi, hova tolja be magát a végére.

Az „A-jelű” csoportban a Klebikék legyőzték a derekasan küzdő Zichyt, majd a Klebi frissen alakult egylete kiütötte első számúnak titulált csapatunkat. A második körben meglepetésre a Zichy ikszelt az esélyessé előlépő Klebivel, majd bombameglepetésre első csapatunk 4:0-val lelépte a Klebikéket. A záró rundban a Zichy megszerezte fennállása első győzelmét – épp ellenünk, majd a két Klebi döntetlennel vonult az öltözőbe. A friss Klebi továbbjutása nem forgott veszélyben, de a nőegylet rosszabb gólkülönbsége miatt búcsúzott. Óriási meglepetésre – de teljesen megérdemelten – a Zichy játszhatott a bronzért.

A „B-jelű” kvartettben nem nagyon volt kérdés a továbbjutás, épp ezért okozott meglepetést kettes csapatunk gólzáporos 0:0-ja a főesélyes Klebikák ellen. A második meccsen a Kato 2:1-re győzött az új igazolással felálló Dury III. ellen. Meg kell említenünk, hogy az új ász, Bódis Csaba rögtön góllal tette le a névjegyét. A második körben a két Duráczky leikszelt, a Klebikák pedig győztek a Kato ellen. A zárókörben a Kato mattolta második csapatunkat, végül a nap meccsén a Klebikák csak az utolsó másodpercekben lőtt góllal múlták felül Bódis Csabáékat. 0:3-ról felállva lett döntetlen! A két esélyes továbbment, jöhettek a helyosztók.

A hetedik helyen Csaba Báék végeztek (Dury III.), mivel izgalmas meccsen Jászberényi Beni megvillant ,és eldöntötte a helyezést a hullámzást mutató Dury I. ellen.

Az ötödik helyet büntetők döntötték el, végül kettes csapatunk bírta nehezebben idegekkel, a Klebikék vitték el a pálmát, ha már virágvasárnap előtt álltunk.

A bronzmeccsen sokáig vezetett a Kato, de az igazi csapatként küzdő és Gyémánt Adrián személyében valódi csiszolatlan gyémánttal felálló Zichy mindig feltámadt. No igen, húsvétkor nem is csoda! A vége előtt csodaszép góllal jelezte, nemcsak húsvétnak van másnapja. A büntetőknél az idegek rendben voltak, de a lélektani előny már a Zichynél volt. Ezt kihasználva győztek 7:6-ra és vitték haza a bronzérmet.

A döntőben heroikus küzdelem folyt a Klebi két csapata között, végül az átalakított Klebikáknak így sem volt ellenfele, szoros küzdelemben, de magabiztosan győztek sebtében alakult társaik ellen.

A torna legjobbja  a Zichy elleni csodagól szerzője és a végig egyenletes teljesítményt nyújtó Bodonyi Szasza lett a Klebikékből, a Fair Play-dj az egyesített Klebié, a gólkirályok is hárman voltak, mint Jézus születésénél, bár az ugye nem húsvétkor volt. A mi három királyunk Gyémánt Adrián a Zichyből, Bódis Csaba a Duráczky III.-ból és Horváth László a Katolikusból egyaránt 3 góllal.

Furán indult, de jól végződött a torna, május 30-án pedig jön a finálé az Évzáró Kupával, bármi lesz is, a Navracsics Arénában!

nyuszi_kupa_2019#00 nyuszi_kupa_2019#01 nyuszi_kupa_2019#02 nyuszi_kupa_2019#03

Húsvéti játszóház

2019.04.15

Idén a nagyhétben 2019. április 15-én hétfő délután vártam a kollégista lányokat a tankonyhában. Hímes tojásokat készítettünk, egy hagyományos és két modern technikát alkalmaztunk. Vöröshagyma héját, gyógy- és gyomnövény levelet a berzseléshez. Szalvétát a dekupázsoláshoz. Pirosra festett főtt tojásokat és egy titkos szert a minták visszamaratásához. A lányok alkotó kedvükben voltak és elárulhatom, több szívekkel teli tojás született a kezükben. De, hogy kikhez kerülnek a hímesek? Azt csak ők tudják...

Áldott, napsütéses húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek: Kövesiné Herczeg Eszter

húsvéti_játszóház#00 húsvéti_játszóház#01 húsvéti_játszóház#02 húsvéti_játszóház#03

Gyermek hastánc

2019.03.12

Ezen az estén Fodor Barbara kolléganőnk a kollégista lányokat a kelet titokzatos táncvilágába vezette be.

A bemelegítő gyakorlatok után egzotikus hastánc zenére táncolhattak kicsik és nagyok.

A lányok ízelítőt kaphattak a hastánc alapelemeiből, melyet részletenként gyakoroltak be.  A táncóra végére összeállt koreográfiát a gyerekek ügyesen, lelkesen adták elő.

Reméljük, hogy Barbi máskor is ellátogat hozzánk!

hastánc_2019#01 hastánc_2019#02 hastánc_2019#03

 

Fesztiválozás a Compass Egyesülettel

2019.02.19

A mai napon ismét ellátogatott kollégiumunkba a Compass Egyesület. Az iskolai farsanghoz kapcsolódva különböző országok híres fesztiváljait mutatták be a bentlakó gyerekeknek. Törökország, Olaszország, Spanyolország és Erdély került reflektorfénybe ebben a témában. Mindegyik országot a saját nemzetiségű fiatalja képviselte. Prezentációkkal, videókkal és különleges jelmezekkel, maszkokkal készültek a gyerekeknek, amiket fel is próbálhattak. Éltek is a lehetőséggel, amit nagyon élveztek. Megismerkedhettünk az országok farsangi szokásaival, zenei rendezvényeivel, jelmezes felvonulásaival.

A nemzetek fiataljaival együtt fényképeszkedtek gyermekeink, jó hangulatban, sok nevetéssel telt az est.

compass_fesztival01 compass_fesztival02 compass_fesztival03 compass_fesztival04 compass_fesztival05 compass_fesztival00

PARA? Normális!

2019.02.21

Február 21-én tartjuk a Parasport napját. Idén is megrendeztük, nem feledve, hogy ők nem mások, hanem máshogy űzik a sportágakat. Sok nagy bajnok kerül ki közülük, akikre büszke a nemzet.

Mi is kipróbáltuk a játékaikat. Ülőröplabdában már otthonosan mozgunk, de idén beújítottunk egy új sportot: a csörgőlabdát.

Egy nagyon érdekes játék, amit megkedveltek a gyerekek a kezdeti idegenkedés után. Oldódott a légkör a szembekötéskor, de a csörögve guruló labda és a kapusmódra való vetődések hamar népszerűek lettek. A 2x12 perc alatt szoros eredmény született hatalmas öröm közepette. Annyira belejöttek az ifjak, hogy jövőre bajnokságot írunk ki.

De hát megmondtuk az elején: Para? Normális!

csörgőlabda#00 csörgőlabda#01 csörgőlabda#02 csörgőlabda#03

Táblajátékok estje

2019.02.18

19 órától új társasjátékokkal vártuk a kollégistákat. Idén a helyszín változott. A kollégium első emeleti társalgóját választottuk játéktérnek. A gyerekek örültek a szép kivitelezésű sakk készletnek, a mini malom táblának. Sok nyert játszma után, díjaztuk a legeredményesebb résztvevőket.

tablajatekok_estje2019#00 tablajatekok_estje2019#05 tablajatekok_estje2019#04 tablajatekok_estje2019#03 tablajatekok_estje2019#01 tablajatekok_estje2019#02

Activity házibajnokság

2019.02.11

Ebben a tanévben is megrendezésre került a méltán híres Activity házibajnokság a kollégiumban. A csapatok gyorsan összeálltak és rögtön kezdődhetett az egymás elleni versengés. Öt csapat nevezett a versenybe. A szabályokat ismertettük, majd kezdetét vette a nagy csata, amiben mindegyik csapat rendkívül aktívan vett részt. Rablásra is volt lehetőség, éltek is vele a csapatok. A gyerekek izgatottan várták az újabbnál újabb feladványokat, amiket többnyire mindenki nagyon ügyesen megoldott, lehetett szó mutogatásról, rajzolásról vagy körülírásról.

Hatalmas kacagással, sok nevetéssel és izgalommal párosult a játék. A kezdeti nehézségek után mindenki erőre kapott és élvezték a játékot. A kellemes kikapcsolódás és szórakozás mellett az Activity kiválóan alkalmas a kommunikáció és testbeszéd, valamint a képzelőerő és kreativitás fejlesztésére is.

A csapatok jutalomban részesültek.

Gratulálunk a nyerteseknek!

activity_2019_1#00 activity_2019_1#01 activity_2019_1#02 activity_2019_1#03 activity_2019_1#04 activity_2019_1#05

Spanyol est

2019.02.07

A mai napon ellátogatott kollégiumunkba a Compass Egyesület két spanyol származású önkéntessel, akik egy látványos foglalkozással készültek a gyermekeinknek. Spanyolországról szólt az előadás, amihez egy remek prezentációt készítettek, és ennek megfelelően az előadótermet is spanyol nemzeti színekbe öltöztették. Sok érdekességet tudhattunk meg az ország földrajzi elhelyezkedéséről, népességéről, nemzeti hagyományairól és természetesen bepillantást kaphattunk a spanyol gasztronómia világába is. Megismerkedhettünk híres városokkal Madrid, Barcelona, Sevilla nevezetességeivel. Szó volt még művészetekről, bika futtatásról, karneválozásról, táncról.

Az egyik önkéntes előadott egy dalt spanyolul, ami mindenkinek nagyon tetszett, főleg a lányoknak. Kipróbálhattak a gyerekek népi hangszereket és eszközöket. Az est végét egy közös fotózással zárták meghívott vendégeink.

Köszönjük a szép estét! Február 19-én a farsang jegyében újra várunk benneteket!

compass_spain#05 compass_spain#00 compass_spain#01 compass_spain#02 compass_spain#03 compass_spain#04

Floorball házibajnokság

2019.01.28

A hagyományoknak megfelelően az idei tanévben is sor került a floorball házibajnokság lebonyolítására. A gyerekek által már nagyon várt rendezvényen – a tavalyi esztendőhöz hasonlóan –mindkét nem és valamennyi korosztály ütőt ragadott annak érdekében, hogy megmutassa tudását. Az ott résztvevő csapatok körmeccsek formájában mérhették össze erejüket. A kiegyenlített erőviszonyok megteremtése – melyre igyekeztünk kellő hangsúlyt fektetni – izgalmas és eseménydús összecsapásokat eredményezett. A testmozgás és játékélmény már önmagában is nagy örömet jelentett a versenyzők számára, melyet tovább fokozott az eredményhirdetés alkalmával kiosztott, jól megérdemelt jutalom.

teremhoki20190128#04 teremhoki20190128#03 teremhoki20190128#00 teremhoki20190128#02 teremhoki20190128#01 teremhoki20190128#05

Kul-túráztunk a zichybe

2019.01.22

Fehér Gábor és Gábriel Klára meghívásának eleget téve január 22-én részt vett csapatunk a Magyar Kultúra Napja alkalmából szervezett vetélkedőn.

Négy tanulónk: Hujber Dávid, Vörös-Benkő Dóra, Orsós Gabriella és Jászberényi Benjámin vállalta a kemény felkészülést, hogy képviseljék kollégiumunkat a megmérettetésen. Egy hét állt rendelkezésükre, hogy történelemből, irodalomból, földrajzból, zenéből és képzőművészetből elsajátítsák a kiadott anyagot Horváth Krisztina és Csontos Norbert segítségével.

Egy nagy kutatómunkát igénylő feladatlap beküldése volt az első feladat, ezután indult a mai nap. Egy kitűnően megszervezett és felépített vetélkedő és feladatsor várt tanulóinkra. A befektetett idő most térült meg: Hujbiék olyan kitűnően küzdöttek, hogy kivívták mindenki elismerését. Az előzetes jó megérzésünk az eredményhirdetéskor igazolódott be: két érettségi előtt álló csapatot megelőzve a csodával határos negyedik helyen végeztek.

Szívből gratulálunk a kitűnő helyezéshez és nagyon büszkék vagyunk Rátok!

20190205_184337 20190205_184357 zichy_verseny#00