2018 eseményei

Mikulás Kupa

2018.12.06

Advent idején csak a katolikus nyerhetett

Minden idők legszínvonalasabb tornáját hozta el a Mikulás, rekordlétszámú nevezővel és versenyzővel. A Mikulás Kupa szabályos fociolimpiává avanzsált. 9 csapat, közel 50 sportoló és egy varázslatos hangulatú est: igazi adventi csodát látott a nagyérdemű. Az első mondat azonban a köszöneté: őszinte hálánk és köszönetünk Darabos Dóráé és a DÖK-é, hogy ajándékukkal örömet szereztek a sportolóknak!

A nyitómeccsen iskolánk első csapata, vagyis a Négerek mérkőzött meg a Klebikékkel. A már-már klasszikusnak számító rangadó heroikus küzdelmet hozott a felek között. Még fel sem ocsúdtunk a meccsből, máris itt volt a Klebikák és a visszatérő Katolikus küzdelme. Hogy Varga Norbiék kényszerpihenője alatt mi főtt ki a Szent Imre konyhájában, az most világosodott ki. Csodálatos, szavakkal nehezen leírható meccs volt, 1:1-es döntetlennel. De nemcsak a Kato, hanem a másik visszatérő Gépész is remek gárdákat nevelt ki a pauza alatt. Deutsch István mindkét legénysége kiváló játékkal lepte meg a szurkolókat. Első csapatuk 2:1-re verte a Klebi 3-at, majd a pechesen veszítő Zichy (Hujbiék ellen) meccse után második gárdájuk is 2:1-re győzött a katasztrofális napot kifogó Klebikák ellen. A Gépész I. 1:0-ra verte a Fekete Sereget, azaz Bogdán Szisziéket. Kettes számú csapatunk meglepően masszív játékkal rukkolt elő, legyőzőinek meg kellett izzadnia minden gólért. A Klebikék 1:0-ra verték a csodás összjátékot mutató Zichyt. Fehér Gábor egylete bár a kilencedik helyen végzett végül, de most mutatta a legjobb formáját. Igazi csapatként működtek együtt, nagyon szépen játékot mutattak. Minden tornán ők testesítik meg a klasszikus focit. A nyolcadik selejtező hozta a legnagyobb derbit. A Gépész 2 a meccs végéig Bogyó góljával vezetett, de aztán jött Balogh Bence és 1 perc alatt 2:1-re fordított. A házidöntőt bukták el 2 apró hiba miatt Bogyóék. Zárásként Szisziék ikszeltek a Klebi 3-mal.

A helyosztókon több párosítást húzott ki újra a Krampusz a mikulásputtonyból. Szisziék Orsós Tamás Péter két találatával legyőzték a Klebi 3-at, így meglett a 7. hely. Az ötödik pozícióért két csalódott gárda, a Bogyó-féle Gépész 2 és a Klebikák küzdött meg. Egy szavakkal ki nem fejezhető mérkőzésen Bogyó kétszer köszönt be, így Deutsch Pistáéké lett az előkelőbb hely. Az a pech, amit a Klebikák átélt ezen az estén, az iszonyat volt. Egyszerűen semmi nem jött be nekik. A bronzmeccsen Hujbiék leikszeltek a Klebikékkel, végül büntetőkkel elhozták a harmadik helyet. A döntőben a Katolikus egylete találkozott a Gépész 1-el. Balogh Bence góljára Werkmann Gabó még válaszolt, aztán a csodacserecsatár Horváth Laci kétszer mattolta a Gépész kapusát, kialakítva a 3:1-es végeredményt, megnyerve a tornát.

A küzdelmek után egy kellemes bankett várta a küzdőfeleket a Ristorante la Duráczkyban, ahová közben megérkezett a Mikulás a Krampuszával. Minden sportoló és szövetségi kapitány kapott ajándékot a nagyszakállú Télapótól.

Bár a gólok egy kissé befagytak a téli hidegben, de a színvonal mindenért kárpótolt. Egy igazi adventi csodával búcsúztattuk az évet. Húsvét körül folytatjuk a Nyuszi Kupával. Addig is minden Sportbarátnak és a világon Mindenkinek Áldott-Békés karácsonyt és boldog új esztendőt kívánunk!