2018 eseményei

Teremhoki az olimpia jegyében

2018.02.21

Pont, mint az A csoport. Hasonló küzdelmek jellemezték az idei teremhoki-gálát, mint amit Kanadától, Oroszországtól vagy a finnektől látunk. Hogy nem álltunk csehül, arról a közönség tett tanúbizonyságot. Végig ováció tombolt a lelátókon.A nyitófordulóban kettes számú egyletünk nagyon megizzasztotta a főesélyes Klebikákat. Migács Norbi élményszámba menő góljai végig koncentrálásra késztette Horváth Petiéket. Amit ezután láttunk, majdnem hihetetlen volt: az épp összeálló Egyesített Csapat a meccs felén túl még 3:2-re vezetett a Református egylete ellen, ám Horváth Csanád kinyitotta a gólzsákot és sziporkázó játékának köszönhetően végül fölényesen nyert az esélyes csapat. A harmadik csatában legerősebb egyletünk simán kikapott a Klebikáktól, majd jött a nap első szenzációja: a Klebikék, azaz a Klebi lányegylete 4:1-gyel elintézte a Reformátust. De amire senki sem gondolt: a Duráczky házidöntőjén II-es számú legénységünk Migács Norbi gólparádéjával 13-2-re kiütötte Plavdik Zsófiékat. Fő reménységeink így a döntő helyett végül csak az ötödik helyért meccselhettek. Az ellenfél pedig az Egyesített Csapat lett, mely drámai küzdelemben kapott ki 3:0-ra a takaréklángon üzemelő Klebikék ellen.A helyosztókon az 5. helyet a Duráczky I. húzta be, akik Orsós Józsi vezetésével végül 7:2-re lépték le a fáradt Egyesített Csapatot. A bronzmeccs igazi rangadót hozott, melyen Horváth Csanád intelligens játékának és Hollósi Adri szépségdíjas bombagóljának (a nap gólja) végül magabiztosan nyert 2:1-re Hujber Dávidék ellen. Migács Norbi találata csak szépségtapasz lehetett, a Refo végig kezében tartotta a találkozót, emellett Norbika nagy lépést tett a gólkirályi cím felé.A házidöntőben a Klebikák küzdelmes mérkőzésen, de mégis magabiztosan nyertek a hölgyek ellen 3:1-re. A lányok sérüléstől tizedelve is remekül helyt álltak, Madarász Petra fél kézzel játszotta végig a döntőt. Nem volt kérdés, hogy a Fair Play-díj kihez kerül a végén. Ahogy a gólkirályi cím sem, mivel Horváth Peti csak kétszer zörgette meg a hálót, így a Duráczkyba került a díj. Az MVP, vagyis a legértékesebb játékos Horváth Csanád lett a Reformátusból. Nehéz döntés volt, de a kiegyensúlyozott, gólerős, intelligens, kombinatív játék végül egyértelműsítette a döntnökök dolgát: jó helyre került az elismerés.Folytatás április 18-án focival a hagyományos Nyuszi Kupán!

Teremhoki#1 Teremhoki#2 Teremhoki#3 Teremhoki#4 Teremhoki#5 Teremhoki#6

3:1 nem a szerelem, Hanem a duráczky javára

2018.02.08

Február 8-án hosszú csend után újra az ülőröplabdától volt hangos a csocsa. A klebelsberg újjáalakult, formálódó egylete látogatott el a duráczky arénába egy 4 fordulós esemény első állomására. A játék érdekes képet mutatott: habár a 3:1 magabiztosnak látszik, de csöppet sem volt könnyű győzelem. Az első játékrészben egyletünk alábecsülte az ellenfelet, jött is a kijózanító 10:15, oda az első szett. Ezután főleg Plavdik Zsófi és Matola Fanni feljavuló játékának köszönhetően (vagy csak elkezdték a mieink komolyan venni a meccset) sima 15:2-vel egalizáltak. A harmadik játszmában küzdelem uralkodott, de még kézben tartotta a drc a játékot. 15:10 ismét, de most már ide. A kérdés nem a szettgyőzelem volt, hanem a mikor. A negyedik forduló viszont elővetítette a jövendőt: fej-fej melletti küzdelem, majd 13:13-nál egy 4-es érintés adott fórt a hazaiaknak. Innen már behúzta egyletünk, de……de mezőnyben és játékban végig felülmúlta a klebi a duryt, de eredményességben még nem. A sorsdöntő pillanatokban győzött a rutin, így tudtak győzni a mieink. Abban viszont a nagyérdemű is egyetértett: a következőkben ennél több kell.Március 8-án meglátjuk.

ülőröplabda#_0000 ülőröplabda#_0001 ülőröplabda#_0002 ülőröplabda#_0003

Törököt fogtunk, avagy isztambuli isztam-buli

2018.01.17

2018. január 17-én a Compass Egyesület jóvoltából intézményünkben vendégül láthattunk egy 10 fős török küldöttséget. A fiatalok önkéntesként voltak jelen, a foglalkozáson pedig bemutatták hazájukat. ’Oszt mán, ha már az oszmán ifjak eljöttek, egy remek előadás keretében mindent megtudtak fiataljaink róluk, ami a 150 évből és a tankönyvekből kimaradt.

Először bemutatkoztak, majd megmutatták pontosan, honnan is érkeztek. Egy rögtönzött helyzetgyakorlat után megismerkedtünk a török történelemmel, művészettel, sporttal, gasztronómiával, vallással, ünnepekkel.

A Ramadán dobritmusára átváltottunk a nemzeti táncokra, amelynek taktusaiba bekapcsolódtak diákjaink, így egy fergeteges isztam-buli keletkezett az országismertetőből. A Boszporusz ifjai egy kvíz-show-val folytatták az estet, kiderült, hogy ki mennyire figyelt, hogy ki mit tud.

Végezetül forgószínpad-szerűen lehetett kézműves foglalkozáson részt venni, gasztrotékában döner dinnert kóstolni, fényképeket nézni a fotótotóban. A folyosón felállított pingpongasztalokon lehetett revánsot venni a mohácsi vészért.

Búcsúzóul egy zászlót és talizmánokat kaptak gyermekeink ajándékba a kedves Vendégektől.

A törökök elvonultak, de az lesz majd a szenzáció, hogy érkezik egy újabb náció.

Várjuk őket!

Török_est_#_0000 Török_est_#_0001 Török_est_#_0002 Török_est_#_0003 Török_est_#_0004 Török_est_#_0005 Török_est_#_0006 Török_est_#_0007