Kollégiumi csoportok

Kollégiumi Óvodás Csoport

Csoportvezető: Druzsin Gáborné

Csoport tagjai: Baráth Krisztofer, Babai Benett

Az óvodás csoport három hallássérült kisfiúból áll. A fejlesztő játékokkal jól felszerelt háló-és játékszobában szívesen töltik a mindennapjaikat a legkisebbek. Vacsora, és fürdés után kellemes időtöltés a mesenézés, mesekönyvek lapozgatása, nézegetése. Jó idő esetén szívesen sétálunk a városban, parkokban és játszótereken, ahol nagy kedvvel veszik birtokba óvodásaink a szabadtéri játékokat. Igyekszünk változatos szabadidős tevékenységekkel, életterük szépítésével, évszakokhoz, ünnepekhez kapcsolódó dekorációk készítésével otthonossá, családiassá tenni hétköznapjaikat.

Óvodás_csoport00002 Óvodás_csoport00003

 

Kollégiumi 1-es csoport

Csoportvezteő: Cserős Péter Márk

Csoport tagjai: Balogh Piroksa, Szűr Olivér, Barta Xavér, Bogdán Vivien, Orsós Alex, Orsós Máté, Nagy Viktória, Orsós Tamara, Staub Réka

A hallássérült 1.-2.-4. és a nagyothalló 6. osztály tanulói vagyunk és mi alkotjuk a kollégiumi első csoportot. Szeretjük a sportot és a mozgásos játékokat (a fiúk inkább a focit, a lányok pedig a kidobót kedvelik) de legalább ennyire jók vagyunk a drámajátékokban is. A lányok nagyon szeretnek kézműveskedni és rendszeresen járnak Eszter nénivel alkotni. Imádunk a szabadban lenni és a városi sétákat követően nem is akarunk visszamenni az iskolába. Persze, akik ennyit mozognak azoknak pihenniük is kell, néha-néha jól esik a négy fal között maradni és megnézni egy filmet az iskolai órák után.

1-as csoport00002 1-as csoport00001

Kollégiumi 2-es csoport

Csoportvezető: Simonicsné Besenyei Veronika

Csoport tagjai: Láncos Csaba Adrián, Babai Judit, Hegedüs Valentina, Orsós Attila, Horváth Norbert, Varga Csaba, Vuk Norbert, Morva András, Grotics Botond, Magyar Kevin, Mészely Roland, Balogh Attila, Soós Attila, Kapitány Nilla

Idén is a legifjabb bentlakók alkotják a kollégiumi 2. csoportot, szám szerint 13 2. és 3. osztályos kis kollégista.  A gyerekek a legszívesebben a szabadban, a játszótéren játszanak, futkároznak, sétálnak, de szívesen rajzolnak, kézműveskednek vagy néznek mesét, filmet is. A közös játékok szintén a kedvenc tevékenységeik közé tartoznak. Lehet ez társasjáték, közös körjátékok, népi játékok, vagy éppen sportjátékok. Vagyis játék minden mennyiségben. A „Játékvár” szakkörön pedig igyekszünk minél több új benti, szabadtéri illetve népi gyermekjátékkal megismerkedni. Alkalmanként a közös játékra meghívunk más csoportot is, hiszen a játék akkor a legjobb, ha minél többen játsszuk. A gyerekek szintén nagy örömmel vesznek részt a kollégiumban szervezett közös programokon is, amik pedig lesznek bőven ebben a tanévben is.

2-es_csoport 2-es_csoport00001 2-es_csoport00002 2-es_csoport00003 2-es_csoport00004

Csoportfoglalkozás az egészséges életmódról. Zöldség-gyümölcs szobrok készülnek.

csoportfoglalkozas#00 csoportfoglalkozas#01 csoportfoglalkozas#02

Kollégium 3-as csoport

Csoportvezető: Csontos Norbert

Csoport tagjai: Babai Cintia Rubina, Babai Annabella, Varga Zoltán, Baranyai Gusztáv, Bogdán Brigitta, Orsós Vanessza, Horváth Viktória, Simon Erzsébet Anna, Csendes Alexa, Orbán Anasztázia, Vörös-Benkő Dóra, Schiszler József, Tóth Márk

Csoportunk a történelem jegyében született. 13+1 tagja van, 4-8. osztályig alkotják a tagjai és október 6-a körül lett teljes a mezőny. Ezenkívül a magyar igazsághoz alkalmazkodva a 3-as szám lett a miénk. S ha már történelem: 4 fiú és 9 lány alkotja a csapatot…

Hétköznapjaink soha nem telnek unalmasan, nagy az érdeklődési körünk. A parkot imádjuk, a sétát szeretjük, örömmel nézünk filmeket a Retro moziban, szívesen sportolunk.

Csoportunk művészeti szinten sokat erősödött: Horváth Viktória, Baranyai Gusztáv és Bogdán Brigitta személyében tehetséges rajzolók érkeztek hozzánk. Viki és Anna az Olvasóklubba kapcsolódott be. Zolika és Guszti alkalmanként bekapcsolódik a Navracsics Ligába.

3-as csoport00001 3-as csoport00002

Kollégiumi 4-es csoport

Csoportvezető: Balla Zsolt

Csoport tagjai: Fábián Tímea, Iola Pamela, Berlász Kitti, Kőhalmi Nándor, Mesztegnyei Levente, Gál Jenő, Mezricki Alex, Nagy Dávid, Beregszászi Dávid, Repnyák Enikő

A csoport tagjai szorgalmas, érdeklődő gyerekek. Kedvelik a könyvtári foglalkozásokat, filmvetítéseket, sétákat. Nyitottak az új technikák megismerésére, szeretnek horgolni, festeni, rajzolni. Több területen ügyesek. A legtöbben: asztaliteniszben, fociban jeleskednek, míg néhányan lelkes kézművesek. Iola Pamela tanulmányi területen is kiemelkedő és asztaliteniszben jeleskedik. Nemzetközi versenyeken eredményesen vesz részt.

4-es_csoport#00

4-escsoport#00

 

Kollégiumi 5-ös csoport

Csoportvezető: Navracsics Gábor

Csoport tagjai: Orsós Tamás Péter, Bogdán Szilárd, Orsós György, Váradi Alex, Jászberényi Benjamin, Smith Marcell, Bogdán György, Hómann Lóránt, Ungi Krisztián

Az 5-ös csoporthoz nagy részben ugyanazok a tanulók tartoznak a 2018-2019-es tanévben is, mint tavaly, akik imádnak labdát rúgni, akiket egységbe kovácsol a labdarúgás szeretete. Focizás közben, azért szakítunk időt egyéb tevékenységekre is.

Részt veszünk a kollégium életében adódó változatos, érdekes, szórakoztató programokban. Vetélkedünk, bemutatjuk, ki mit tud, sportversenyeken veszünk részt, filmet nézünk, nagyokat sétálunk a városban, próbálunk rendet, fegyelmet tartani magunk körül, jókedvűen, egymást segítve.

Így, egymást szeretve, megbecsülve éljük kollégiumi életünket, miközben meg mindenünk a foci. A legfontosabb feladatunk az, hogy gyermekeink érezzék magukat jól a kollégiumban, hisz nekik ez a második otthonuk.

5csoport#00

5-ös csoport