Kollégiumi csoportok

Kollégiumi óvodás csoport

A kollégiumban négy kisgyermek lakik; hárman hallássérültek, negyedik társuk logopédiai ellátásban részesül. A fejlesztő játékokkal jól felszerelt háló és játékszobában szívesen játszanak a gyerekek. Kedvelt elfoglaltságuk a papírhajtogatás és a diafilm vetítés.

Az óvodások ellátását dajkák és gondozónő látja el, akik változatos célsétákkal, filmnézéssel, játszótér látogatással színesítik a kicsik mindennapjait. Az ovisok birodalmához tartozik saját fürdő is, ahol a mindennapi gondozási feladatok kerülnek ellátásra.

Kollégiumi 1-es csoport

Csoportvezető: Varga Violetta, Palkó-Söllei Noémi

A kollégium 1-es számú csoportját 6 tanuló alkotja. Ebből 5 kisgyerek (Hómann Lóránt, Kovács Levente, Orsós György, Orsós Alex, Bogdán Szilárd ) a Hs. Ett. 1-(2)-3.-4. osztályba jár, egy kisfiú (Barta Xavér) pedig a Nh. 1.1. előkészítő csoportba.
Tanórák után a gyerekekkel közösen megbeszéljük, hogy mihez lenne kedvük, és megtervezzük a délutáni programot vacsoráig. Sokat sétálunk a városban, ha az időjárás nem engedi a szabadban lévő programot a kollégiumi játékszobában foglaljuk el magunkat társasjátékokkal. Nagyon szeretik a közös mesefilm nézéseket is teázással egybekötve . Gyakran kézműveskedünk, az elkészült dekorációval a kollégiumot díszítjük.

 

Kollégiumi 2-es csoport

Csoportvezető: Körmendi Nóra

Ez a kis csapat nagyon vidám, eleven gyerkőcökből áll.

Kedvenc elfoglaltságaink közé tartozik a mese, a filmnézés, a zenehallgatás és minden szabadlevegőn végezhető játék és sport tevékenység. A gyerekek nagyon szeretnek társas játékozni, kézműveskedni és az évszaknak megfelelő dekorációt alkotni. Bátran ismerkedünk újabb technikákkal, szabadjára engedve fantáziànkat. Többen járnak különböző szakkörre a kollégiumban, kihasználva minden adott lehetőséget.

Tagjai: Balogh Péter, Bogdán Bianka, Bogdán Vivien, Balog Piroska, Bogdán György, Nagy Viktória, Orsós Tamara

 

Kollégiumi 3-as csoport

Csoportvezető: Simonicsné Besenyei Veronika, Győrfi Gergely

Csoport tagjai: Hegedüs Valentina, Láncos Csaba Adrián, Bárdos Leila, Varga Zoltán, Baranyai Gusztáv, Orsós Máté, Ungi Krisztián

Ha az idő szép, akkor szívesen sétálunk a parkban és a városban. Nagyon szeretünk játszótérre menni, de az iskola udvarán is örömmel játszunk együtt. Esős időben a játékszobában beszélgetünk, színezünk, rajzolunk, mesélünk vagy társasjátékozunk. Mesefilmeket is szoktunk nézni. Részt veszünk a kollégiumban szervezett programokon, de szívesen szervezünk programot más csoportokkal együtt is. Figyelünk egymásra, a nagyobbak segítenek a kicsiknek  mindenben, amit még nem tudnak.

Kollégiumi 4-es csoport

Csoportvezető: Kövesiné Herczeg Eszter, Balla Zsolt

Tagok: Mezriczki Alex, Nagy Dávid, Váradi Alex, Berlász Kitti, Fábián Tímea, Gál Jenő, Iola Pamela, Kőhalmi Nándor, Mesztegnyei Levente

A csoport tagjai szorgalmas, érdeklődő gyerekek. Több területen ügyesek. A legtöbben: asztaliteniszben, fociban jeleskednek, míg néhányan lelkes kézművesek. Nyitottak az új technikák megismerésére, szeretnek horgolni, festeni, rajzolni. Kedvelik a könyvtári foglalkozásokat, filmvetítéseket, sétákat.

 

Kollégiumi 5-ös csoport

Csoportvezető: Gerencsér Zsolt

A diákotthon 5-ös csoportja több osztály bennlakó gyermekeiből verbuválódott:

Sabján Helga, Orbán Anasztázia, Orsós Vanessza, Csendes Alexa, Beregszászi Dávid, Jászberényi Benjámin, Tóth Márk, Orsós Gabriella, Jovánovics Vanessza.

A vegyes összetételű társaság verőfényes időben leginkább a Berzsenyi parkban tölti az időt. Néha, a nagyobbak kedvéért, „zongora órákat” is veszünk, a könyvtár erre kialakított (informatika) termében.

Kollégiumi 6-os csoport

Csoportvezető: Csontos Norbert

Csoportunk kedvenc tevékenységei közé a sport, a filmek, a városi séta, az olvasás és a zene tartozik.

A csapat emblémája azonban a computer, hiszen minden tagja előszeretettel hódol a virtuális szupersztráda adta vívmányoknak.

Retro mozi kurzusunk saját fejlesztés, amely népszerűségnek örvend, előszeretettel nézik a régi idők filmjeit. Kiderült, hogy a modern kor előtt is éltek emberek és alkottak remekműveket.

10 fő tartozik a gárdába, így ha már szeretjük a zenét, nálunk minden nap megtalálható a „TOP TEN”, azaz a heti 10-es slágerlista.

Mivel mindannyian falun lakunk, újjáalakítottuk a Village People-t, turnénk fő állomásai a kollégiumi szintek, a könyvtár és a 308-as terem.

A TOP TEN a következő:

Hujber Patrik – dob-és szabadidőprogramok

Kiss Martin – gitár, ének és csekkbefizetés

Ravasz Attila – szinte tizátor és szb-titkár

Putrich Max – gitár és computerprogramok, parkolásfelelős

Schiszler József – tag, valamint őrző-védő szolgálat

Kiss Adrián – basszusgitár és talajgyakorlatok

Horváth Fanni – vok ál vagy valódi

Matola Fanni – vokál és őszinteségroham

Makarenko Vladyslava – vokál és csikidámszóló

Bogdán Bettina – vokál és kottafelelős

Menedzser és koncertfelelős: Csontos Norbert

 

Kollégiumi 7-es csoport

Csoportvezető: Navracsics Gábor

A 7-es csoport tagjait ebben az évben is úgy állítottuk össze, hogy a tagoknak azonos érdeklődési köre legyen, ami természetesen idén is, a labdarúgás töretlen szeretetét jelenti! Tehát, focizás a fő program, persze szakítunk időt egyéb tevékenységekre is, ami elsősorban a városban történő sétákat jelenti, utcai rendezvényeket, érdekes programokat keresve hogy minél kellemesebben töltsük el szabadidőnket. Ez nem jelenti azt, hogy elhanyagoljuk a kollégiumban ránk váró kötelességeinket, feladatainkat!

A lényeg: otthonosan érezzék magukat gyermekeink a kollégiumban, mégiscsak ez a hely az ő második otthonuk!