Kollégiumi csoportok

Kollégiumi Óvodás Csoport

Csoportvezető: Druzsin Gáborné

Csoport tagjai: Baráth Krisztofer, Gyurgyovics Viktor, Babai Benett

Az óvodás csoport három hallássérült kisfiúból áll. A fejlesztő játékokkal jól felszerelt háló-és játékszobában szívesen töltik a mindennapjaikat a legkisebbek. Vacsora, és fürdés után kellemes időtöltés a mesenézés, mesekönyvek lapozgatása, nézegetése. Jó idő esetén szívesen sétálunk a városban, parkokban és játszótereken, ahol nagy kedvvel veszik birtokba óvodásaink a szabadtéri játékokat. Igyekszünk változatos szabadidős tevékenységekkel, életterük szépítésével, évszakokhoz, ünnepekhez kapcsolódó dekorációk készítésével otthonossá, családiassá tenni hétköznapjaikat.

óvodás_csoport#03 óvodás_csoport#00 óvodás_csoport#02 óvodás_csoport#01

Kollégiumi 1-es csoport

Csoportvezető: Csontos Norbert

„Újra itt van, újra itt van, újra itt van a Nagy Csapat…”

Az 1. csoport erős kerettel vág neki a szezonnak, abszolút bajnokesélyes a gárda. Hogy mire? No, azt fedi még sűrű homály. De egy masszív gárda fut neki a szezonnak.

Profilunkat tekintve az „…ebből is egy kicsit, meg abból is egy kicsit…” elvet követjük, minden érdekel minket egy kicsit. Jöhet a művészet, jöhet a sport, no meg a hétvége.

Akadályokat nem ismerve fut ki minden nap a kezdő tizenegy:

1 – Balog Piroska (a szobában is Ő a hálóőr)

2 – Barta Xavér (jobbhátvéd)

3 – Bogdán Vivien (balhátvéd)

4 – Nagy Viktória (a középpálya ura)

5 – Orsós Alex (középhátvéd)

6 – Orsós Máté (középhátvéd)

7 – Szűr Olivér (osonás és Nyegleo, balra el!)

8 – Bogdán György (csapatkapitány, főleg a Srácok körében)

9 – Hómann Lóránt (cselezés és góllövés)

10 – Orsós Tamara (abszolút irányító)

11 – Staub Réka (nincs mese, támadás!)

Szövetségi kapitány: Csontos Norbert

Másodedző: Vajda Teréz

 

1-escsoport#01

Kollégiumi 2-es csoport

Csoportvezető: Simonicsné Besenyei Veronika

Csoport tagjai: Láncos Csaba Adrián, Babai Judit, Orsós Attila, Horváth Norbert, Varga Csaba Dominik, Babai Annabella, Magyar Kevin, Grotics Botond

Ebben a tanévben 8 főre bővült a csoportunk létszáma, 3 új kisdiák csatlakozott hozzánk. Idén is a legifjabb bentlakók kerültek ebbe a csoportba, elsősök, másodikosok és 1 harmadikos. A gyerekek a legszívesebben a szabadban, a játszótéren játszanak, futkároznak, de szívesen rajzolnak, kézműveskednek vagy hallgatnak mesét is. Örömmel vesznek részt a kollégiumban szervezett programokon. A „Játékvár” szakkörön pedig igyekszünk közöse minél több új benti, szabadtéri illetve népi gyermekjátékkal megismerkedni. Alkalmanként a közös játékra meghívunk más csoportot is, hiszen a játék akkor a legjobb, ha minél többen játsszuk.

2-escsoport#00 2-escsoport#01

Csoportfoglalkozás az egészséges életmódról. Zöldség-gyümölcs szobrok készülnek.

csoportfoglalkozas#00 csoportfoglalkozas#01 csoportfoglalkozas#02

Kollégiumi 3-as csoport

Csoportvezető: Lukács Tamás

Csoport tagjai: Bárdos Leila, Varga Zoltán, Bogdán Brigitta, Baranyai Gusztáv, Ungi Krisztián, Bek Dávid, Orsós Vanessza, Csendes Alexa, Orbán Anasztázia

A tavalyi évhez képest változott a csoport összetétele ami pozitívan hatott a kis-nagy csapatra.

A gyerekek nagyon szeretnek kint lenni a szabadban, játszani a parkban vagy éppen csak egy jót sétálni a szépséges városunk utcáin. A csoport összes tagja aktívan részt vesz valamilyen szakkörön, ahol nagyon ügyesen megállják a helyüket és csodálatos dolgokat készítenek.

A sportra is nagy hangsúlyt fektetünk, heti rendszerességgel teremhokizunk és kidobózunk.

3-escsoport#00 3-escsoport#01 3-escsoport#02

Kollégiumi 4-es csoport

Csoportvezető: Kövesiné Herczeg Eszter

Csoport tagjai: Fábián Tímea, Iola Pamela, Berlász Kitti, Kőhalmi Nándor, Mesztegnyei Levente, Gál Jenő, Mezricki Alex, Nagy Dávid, Beregszászi Dávid, Repnyák Enikő

A csoport tagjai szorgalmas, érdeklődő gyerekek. Kedvelik a könyvtári foglalkozásokat, filmvetítéseket, sétákat. Nyitottak az új technikák megismerésére, szeretnek horgolni, festeni, rajzolni. Több területen ügyesek. A legtöbben: asztaliteniszben, fociban jeleskednek, míg néhányan lelkes kézművesek. Iola Pamela tanulmányi területen is kiemelkedő és asztaliteniszben jeleskedik. Nemzetközi versenyeken eredményesen vesz részt.

4-es_csoport#00

 

Kollégiumi 5-ös csoport

Csoportvezető: Navracsics Gábor

Csoport tagjai: Orsós Tamás Péter, Bogdán Szilárd, Orsós György, Váradi Alex, Jászberényi Benjamin, Smith Marcell, Kovács Bence, Hujber Dávid, Kőnigh Balázs.

Az 5-ös csoporthoz nagy részben ugyanazok a tanulók tartoznak a 2018-2019-es tanévben is, mint tavaly, akik imádnak labdát rúgni, akiket egységbe kovácsol a labdarúgás szeretete. Focizás közben, azért szakítunk időt egyéb tevékenységekre is.

Részt veszünk a kollégium életében adódó változatos, érdekes, szórakoztató programokban. Vetélkedünk, bemutatjuk, ki mit tud, sportversenyeken veszünk részt, filmet nézünk, nagyokat sétálunk a városban, próbálunk rendet, fegyelmet tartani magunk körül, jókedvűen, egymást segítve.

Így, egymást szeretve, megbecsülve éljük kollégiumi életünket, miközben meg mindenünk a foci. A legfontosabb feladatunk az, hogy gyermekeink érezzék magukat jól a kollégiumban, hisz nekik ez a második otthonuk.

5csoport#00