Kollégiumi csoportok

Kollégiumi Óvodás Csoport

Csoportvezető: Druzsin Gáborné

Csoport tagjai: Baráth Krisztofer, Gyurgyovics Viktor

Az óvodás csoport kettő hallássérült kisfiúból áll. A fejlesztő játékokkal jól felszerelt háló-és játékszobában szívesen töltik a mindennapjaikat a legkisebbek. Vacsora, és fürdés után kellemes időtöltés a mesenézés, mesekönyvek lapozgatása, nézegetése. Jó idő esetén szívesen sétálunk a városban, parkokban és játszótereken, ahol nagy kedvvel veszik birtokba óvodásaink a szabadtéri játékokat. Igyekszünk változatos szabadidős tevékenységekkel, életterük szépítésével, évszakokhoz, ünnepekhez kapcsolódó dekorációk készítésével otthonossá, családiassá tenni hétköznapjaikat.

ovódás_csoport#00 ovódás_csoport#01

Kollégiumi 1-es csoport

Csoportvezető: Csontos Norbert

A kollégiumi 1. csoport 11 tanulóból áll. A mi kezdő 11-ünk igazi csapatot alkot, amelynek alapja a vidámság, a jókedv, a zene és a sport. Nagyon szeretünk a Horthy-parkban sétálni és játszani a játszótéren. Sétáink egyik közkedvelt helye a zenepavilon, ahol rendszeresen megállunk fényképezkedni, vagy épp egy koncertet imitálni. DÓri is sokszor velünk jön; RÉg nem látott élményeket kapunk; FÁradtan sosem jövünk haza; sokat SZÓrakozunk fiúk és LÁnyok együtt a 3 karmester TIveletek, így leszünk együtt MI, akár a hangjegyek a kottán.

Az 1.-DÚR-MOLL (csakis éjjel, órán soha) hangsor:

1.Bogdán Piroska                 DÓ

2.Bogdán Vivien                  RÉ

3.Barta Xavér                      MI

4.Nagy Viktória                    FÁ

5.Orsós Alex                       SZÓ

6.Orsós Máté                       LÁ

7.Szűr Olivér                        TI

8.Bogdán György                 DÓ

9.Orsós Tamara                    VIOLINKULCS

10.Hómann Lóránt                 ELŐJEGYZÉS

11.Kovács Levente                 SZÜNETJEL

valamint

Horváth Krisztina                   PRÍMA DONNA

Győrfi Gergely                       BONV IVÁN

Csontos Norbert                    AZ OPERAHÁZ FANTOMJA

1-escsoport#01 1-escsoport#00 1-escsoport#02

Kollégiumi 2-es csoport

Csoportvezető: Simonicsné Besenyei Veronika

Csoport tagjai: Láncos Csaba Adrián, Babai Judit, Orsós Attila, Horváth Norbert, Varga Csaba Dominik, Babai Annabella, Magyar Kevin, Grotics Botond

Ebben a tanévben 8 főre bővült a csoportunk létszáma, 3 új kisdiák csatlakozott hozzánk. Idén is a legifjabb bentlakók kerültek ebbe a csoportba, elsősök, másodikosok és 1 harmadikos. A gyerekek a legszívesebben a szabadban, a játszótéren játszanak, futkároznak, de szívesen rajzolnak, kézműveskednek vagy hallgatnak mesét is. Örömmel vesznek részt a kollégiumban szervezett programokon. A „Játékvár” szakkörön pedig igyekszünk közöse minél több új benti, szabadtéri illetve népi gyermekjátékkal megismerkedni. Alkalmanként a közös játékra meghívunk más csoportot is, hiszen a játék akkor a legjobb, ha minél többen játsszuk.

2-escsoport#00 2-escsoport#01

 

Kollégiumi 3-as csoport

Csoportvezető: Lukács Tamás

Csoport tagjai: Bárdos Leila, Varga Zoltán, Bogdán Brigitta, Baranyai Gusztáv, Ungi Krisztián, Bek Dávid, Orsós Vanessza, Csendes Alexa, Orbán Anasztázia

A tavalyi évhez képest változott a csoport összetétele ami pozitívan hatott a kis-nagy csapatra.

A gyerekek nagyon szeretnek kint lenni a szabadban, játszani a parkban vagy éppen csak egy jót sétálni a szépséges városunk utcáin. A csoport összes tagja aktívan részt vesz valamilyen szakkörön, ahol nagyon ügyesen megállják a helyüket és csodálatos dolgokat készítenek.

A sportra is nagy hangsúlyt fektetünk, heti rendszerességgel teremhokizunk és kidobózunk.

3-escsoport#00 3-escsoport#01 3-escsoport#02

Kollégiumi 4-es csoport

Csoportvezető: Kövesiné Herczeg Eszter

Csoport tagjai: Fábián Tímea, Iola Pamela, Berlász Kitti, Kőhalmi Nándor, Mesztegnyei Levente, Gál Jenő, Mezricki Alex, Nagy Dávid, Beregszászi Dávid, Repnyák Enikő

A csoport tagjai szorgalmas, érdeklődő gyerekek. Kedvelik a könyvtári foglalkozásokat, filmvetítéseket, sétákat. Nyitottak az új technikák megismerésére, szeretnek horgolni, festeni, rajzolni. Több területen ügyesek. A legtöbben: asztaliteniszben, fociban jeleskednek, míg néhányan lelkes kézművesek. Iola Pamela tanulmányi területen is kiemelkedő és asztaliteniszben jeleskedik. Nemzetközi versenyeken eredményesen vesz részt.

4-es_csoport#00

 

Kollégiumi 5-ös csoport

Csoportvezető: Navracsics Gábor

Csoport tagjai: Orsós Tamás Péter, Bogdán Szilárd, Orsós György, Váradi Alex, Jászberényi Benjamin, Smith Marcell, Kovács Bence, Hujber Dávid, Kőnigh Balázs.

Az 5-ös csoporthoz nagy részben ugyanazok a tanulók tartoznak a 2018-2019-es tanévben is, mint tavaly, akik imádnak labdát rúgni, akiket egységbe kovácsol a labdarúgás szeretete. Focizás közben, azért szakítunk időt egyéb tevékenységekre is.

Részt veszünk a kollégium életében adódó változatos, érdekes, szórakoztató programokban. Vetélkedünk, bemutatjuk, ki mit tud, sportversenyeken veszünk részt, filmet nézünk, nagyokat sétálunk a városban, próbálunk rendet, fegyelmet tartani magunk körül, jókedvűen, egymást segítve.

Így, egymást szeretve, megbecsülve éljük kollégiumi életünket, miközben meg mindenünk a foci. A legfontosabb feladatunk az, hogy gyermekeink érezzék magukat jól a kollégiumban, hisz nekik ez a második otthonuk.

5csoport#00