Kollégiumi csoportok

Kollégiumi Óvodás Csoport

Csoport tagjai: Baráth Krisztofer, Gyurgyovics Viktor, András Milán

Az óvodás csoport három hallássérült kisfiúból áll. A fejlesztő játékokkal jól felszerelt háló-és játékszobában szívesen töltik a mindennapjaikat a legkisebbek. Kedvelt elfoglaltságuk a legózás és gyurmázás, de örömmel tevékenykednek a kisautókkal és a játék állat figurákkal is. Fürdés után kellemes időtöltés a  mesenézés,vagy diafilm vetítés. Jó idő esetén szívesen sétálunk a városban,parkokban és játszótereken,ahol  nagy kedvvel veszik birtokba óvodásaink a szabadtéri játékokat. Az óvodások ellátását dajkák és gondozónők biztosítják. Igyekszünk változatos szabadidős tevékenységekkel, életterük szépítésével, évszakokhoz, ünnepekhez kapcsolódó dekorációk készítésével otthonossá,családiassá tenni hétköznapjaikat.


óvodás_csoport_#_0000 óvodás_csoport_#_0001 óvodás_csoport_#_0002 óvodás_csoport_#_0003 óvodás_csoport#_0000 óvodás_csoport#_0001 óvodás_csoport#_0002 óvodás_csoport#_0003

Kollégiumi 1-es csoport

Csoportvezető: Körmendi Nóra

Csoport tagjai: Balogh Péter, Bogdán György, Nagy Viktória, Orsós Tamara, Hómann Lóránt, Kovács Levente, Orsós Alex, Balogh Piroska, Bogdán Vivien, Szűr Olivér, Barta Xavér

A kollégiumi 1-es csoport létszáma és felosztása kicsit változott idén, de szerencsére összeszokott kis csapat lett a gyerekekből! Változatlanul színes programokkal töltjük el a délutánokat; ha az idő engedi nagyokat sétàlunk és kirándulunk, sokat kézműveskedünk és játszunk, és ha egy fárasztó napot tudnak maguk mögött, a pihenést is választhatják a gyerekek. Kedvenc időtöltésük még a zene hallgatás, ezzel együtt a táncolás, nem utolsó sorban pedig imádnak szintén zenére színezni és szabadon rajzolgatni.

 

Kollégiumi egyes csoport#_1


Kollégiumi 2-es csoport

Csoportvezető: Simonicsné Besenyei Veronika

Csoport tagjai: Láncos Csaba Adrián, Babai Judit, Orsós Attila, Horváth Norbert, Varga Csaba Dominik

A legifjabb kollégisták tartoznak a csoportunkba. Ha az idő szép, akkor szívesen sétálunk a parkban és a városban. Nagyon szeretünk játszótérre menni, de az iskola udvarán is örömmel játszunk együtt. Esős időben a játékszobában beszélgetünk, színezünk, rajzolunk, mesélünk vagy társasjátékozunk. Mesefilmeket is szoktunk nézni. Részt veszünk a kollégiumban szervezett programokon, de szívesen szervezünk programot más csoportokkal együtt is. A „Játékvár” szakkör keretein belül minden héten új játékokat tanulunk, mert játszani jó.

2-es csoport

2-escsoport#00 2-escsoport#01 2-escsoport#02

 

Kollégiumi 3-as csoport

Csoportvezető: Lukács Tamás

Csoport tagjai: Babai Annabella, Bárdos Leila, Varga Zoltán, Bogdán Brigitta, Orsós Máté, Baranyai Gusztáv, Ungi Krisztián

A tavalyi évhez képest egy kicsit változott a csoport összetétele és létszáma, illetve új tagokkal bővült a bűvös 3-as csoport.

A gyerekek nagyon szeretnek kint lenni a szabadban, játszani a parkban vagy éppen csak egy jót sétálni a szépséges városunk utcáin. A csoport szinte összes tagja aktívan részt vesz valamilyen szakkörön, ahol nagyon ügyesen megállják a helyüket és csodálatos dolgokat készítenek. Szeretnek új anyagokkal megismerkedni, rajzolni, festeni, gyöngyöt fűzni…

A sportra is nagy hangsúlyt fektetünk heti rendszerességgel, lassan a teremhoki új bajnokait köszönthetjük ebben a csoportban.

A kollégiumi rendezvényeken nagyon szeretünk részt venni és ezt az eredmények is mutatják. Az idei Ki mi tud? versenyről az első és harmadik helyezést is bezsebeltük!

3-as csoport 3-as csoport_#2 3-as csoport

Kollégiumi 4-es csoport

Csoportvezető: Kövesiné Herczeg Eszter

Csoport tagjai: Fábián Tímea, Iola Pamela, Berlász Kitti, Kőhalmi Nándor, Mesztegnyei Levente, Gál Jenő, Mezricki Alex, Nagy Dávid, Beregszászi Dávid, Repnyák Enikő

A csoport tagjai szorgalmas, érdeklődő gyerekek. Kedvelik a könyvtári foglalkozásokat, filmvetítéseket, sétákat. Nyitottak az új technikák megismerésére, szeretnek horgolni, festeni, rajzolni. Több területen ügyesek. A legtöbben: asztaliteniszben, fociban jeleskednek, míg néhányan lelkes kézművesek. Iola Pamela tanulmányi területen is kiemelkedő és asztaliteniszben jeleskedik. Nemzetközi versenyeken eredményesen vesz részt.

4-es csoport

 

Kollégiumi 5-ös csoport

Csoportvezető: Navracsics Gábor

Csoport tagjai: Orsós Tamás Péter, Bogdán Szilárd, Orsós György, Váradi Alex, Jászberényi Benjamin, Smith Marcell, Migács Norbert, Kovács Bence, Hujber Dávid, Plavdik Zsófia, Orsós József.

Az 5-ös csoporthoz nagy részben ugyanazok a tanulók tartoznak a 2017-2018-as tanévben is, mint tavaly, csak az idén még néhány focit kedvelő gyermek csatlakozott a csapathoz, akiket egységbe kovácsol a labdarúgás szeretete. Tehát változatlanul a „labdakergetés” a fő program, miközben természetesen, szakítunk időt egyéb tevékenységekre is.

Részt veszünk a kollégium életében adódó változatos, érdekes, szórakoztató programokban. Vetélkedünk ha kell, bemutatjuk, ki mit tud, sportversenyeken veszünk részt, filmet nézünk, nagyokat sétálunk a városban, próbálunk rendet, fegyelmet tartani magunk körül, egymást segítve jókedvűen, igaz, néha kicsit összeveszve, aztán persze kibékülve.

Így, egymást szeretve, megbecsülve éljük a mi kis kollégiumi életünket, miközben meg mindenünk a foci, a foci, és a foci!

Hát ezek vagyunk mi, az 5-ös csoport.

A legfontosabb, hogy gyermekeink érezzék otthonuknak a kollégiumot, hisz ők itt, itthon vannak!

5-ös csoport

 

Kollégiumi 6-os csoport

Csoportvezető: Csontos Norbert

„Újra itt van, újra itt van, újra itt van a Nagy Csapat…”

A 6. csoportot nomen est omen a nagyok alkotják: a felső tagozat krémje és a középiskolások.

Igazoltunk játékost a teljes felsős palettáról, valamint visszaigazolva a profiligának számító középsulikból.

Erős kerettel vágunk neki a szezonnak, abszolút bajnokesélyes a gárda. Hogy mire? No, azt fedi még sűrű homály. De egy masszív gárda fut neki a szezonnak.

Profilunkat tekintve az „…ebből is egy kicsit, meg abból is egy kicsit…” elvet követjük, minden érdekel minket egy kicsit. Jöhet a művészet, jöhet a sport, no meg a hétvége.

Akadályokat nem ismerve fut ki minden nap a kezdő tizenegy:

1 – Orsós Vanessza (a szobában is Ő a hálóőr)

2 – Csendes Alexa (jobbhátvéd)

3 – Orbán Anasztázia (balhátvéd)

4 – Orsós Gabriella (a középpálya ura)

5 – Tóth Márk (középhátvéd)

6 – Jovánovics Vanessza (középhátvéd)

7 – Bogdán Bettina (osonás és Nyegleo, balra el!)

8 – Horváth Fanni (csapatkapitány, főleg a Lányok körében)

9 – Makarenko Vladyslava (cselezés és góllövés)

10 – Matola Fanni (abszolút irányító)

11 – Schiszler József (nincs mese, támadás!)

Vezetőedző: Csontos Norbert

6-os csoport