Megtartottuk első mentoráló intézményi programunkat

Címkék: általános

Mentorintézményi vállalásainknak megfelelően november 6-án megtartottuk első hospitálásunkat és a hozzá kapcsolódó műhelymunkákat.

mentorálás_4.jpgMentorintézményi vállalásainknak megfelelően november 6-án megtartottuk első hospitálásunkat és a hozzá kapcsolódó műhelymunkákat.
A program az óvodában kezdődött. Itt Bódi Attiláné óvodapedagógus és Takó Ágota logopédus, a speciális, logopédiai csoportokban alkalmazott mesefeldolgozás módszereibe és hozzá kapcsolódó logopédiai fejlesztésbe vezette be az érdeklődőket.
Ezután a szakemberek rövid módszertani összefoglaló előadást tartottak, majd közös megbeszélés következett a látottakról. Rövid kávészünet után, egy kis sétával és előadással, a 20 résztvevő kolléga megismerte a Duráczky Módszertani Központ létesítményeit, felépítését, ellátott feladatait, iskolai, egészségügyi, kollégiumi részeit. A csoportot Antalné Peti Zsuzsanna főigazgató helyettes, és Gyurina Éva, az intézmény vezetője kalauzolta.
A program a „Fecske-tábor” bemutatásával zárult. Nagyné Heidenwolf Erzsébet és Dobrotkáné Herbán Mária szurdopedagógus utazótanárok ismertették a Duráczkyban már hosszú évek óta jól működő programot, mely akár a többségi iskolák számára is jó lehetőség lehet a leendő elsősökkel való megismerkedésre.
A résztvevők a programon való részvételről Tanúsítványt kaptak, így az – a pályázati kiírásnak megfelelően – beszámít a pedagógusok 120 órás továbbképzésébe.

Következő programunkat decemberben tartjuk, várjuk az érdeklődő intézmények jelentkezését!

Gyurina Éva
intézményvezető

mentorálás_5.jpgmentorálás_6.jpg