Újabb mentorintézményi programot tartottunk

Címkék: általános

December 4-én programtervünknek megfelelően az iskolában adtunk lehetőséget hospitálásra és műhelymunkára.

Először a logopédiai 2. c osztályban látogattak magyar nyelv és irodalom órát az érdeklődők. Ebben az osztályban a beszédfogyatékos gyermekekkel belső integráció keretében két hallássérült kisfiú is tanul. Kasztiné Végh Tímea tanító-gyógypedagógus oldott légkörű, mesefeldolgozó óráján ötletes módszertani eljárásokat ismerhettek meg az érdeklődők. Jól hasznosítható módon mutatta be az órát vezető pedagógus a szintezett szövegfeldolgozást, a szókincsfejlesztés és a szóbeli szövegalkotás sérülés specifikus fejlesztési lehetőségeit.

Az órát követően Csekné Kudomrák Gyöngyi tanító-szurdopedagógus videó felvétellel mutatta be, hogy hogyan készítette elő a nehezebben haladó hallássérült tanulóval a szövegfeldolgozó órát.

A látottakhoz kapcsolódóan egy aktív szakmai beszélgetés következett.

A program dokumentumelemzéssel zárult. Antalné Peti Zsuzsanna főigazgató helyettes a különböző sajátos nevelési igényű tanulók fejlesztési szükségleteinek megjelenítését mutatta be az intézmény pedagógiai programjából, az adott osztály tanmenetéből, az látott óra tanítási tervezetéből, az egyéni fejlesztési tervekből kiemelt részletekkel.
A program egészén részt vett Gyurina Éva intézményvezető, értékelő hozzászólásaival segítette az eredményes munkát.


Antalné Peti Zsuzsanna
főigazgató helyettes