Február 12-én a „Ráhangolás” programmal foglalkoztunk mentorintézményi rendezvényünkön

Címkék: általános

A „Ráhangolás” egy olyan pályaorientációt segítő program és tananyag, melynek célja a hallássérült tanulók, fiatalok számára hátránykompenzáló, a pályaorientációt, az életpálya-építést, a munkaerő-piaci elhelyezkedés esélyét növelő új szolgáltatási programcsomag kidolgozása, kipróbálása és meghonosítása.

A siker érdekében mentorok is bekapcsolódtak az eredeti kipróbálásba, akiknek kiemelt feladata volt a munkáltatókkal való kapcsolatfelvétel, és a látogatásokra – valamint a későbbi esetleges foglalkoztatási szándék rögzítésére szolgáló – együttműködési megállapodások megkötése.

A „Ráhangolás” egyaránt alkalmazható a gyógypedagógiai intézményekben, valamint az integrált oktatásban részt vevő hallássérült tanulók pályaorientációs tevékenységében. A bevonható korcsoport: 7-12. évfolyamos tanulók.

A február 12-i programunkon a részt vevő pedagógusok és szülők előadás keretében ismerkedhettek meg a programmal és azokkal a körülményekkel, amelyek létrehozását indokolták. Ezután hospitálhattak foglalkozásokon, és ki is próbálhatták a program bemutatott elemeit, majd műhelymunkán dolgoztuk fel a látottakat, és kérdéseket lehetett feltenni az előadónak, és a hospitálást vezető gyógypedagógusoknak.

A tanulók és szüleik számára a program másnap is folytatódott, melynek keretében további feladatokat végezhettek a „Ráhangolás”-ból, ismerkedve ezzel önmagukkal, társaikkal és a megcélzott továbbtanulási iránnyal.

mentor3.jpgmentor2.jpgmentor1.jpg