Jótékonysági pünkösdi hangverseny

Címkék: általános

Gyönyörű élményben volt részük azoknak, akik részt vettek 2015. május 26-án este a Kaposvári Református Templomban a Liszt Ferenc Zeneiskola és a Duráczky EGYMI és Kollégium közös pünkösdi hangversenyén. Együtt énekeltek és zenéltek a két intézmény diákjai és tanárai.

Lassan két évtizedes hagyomány már, hogy a hangverseny bevételét a sajátos nevelési igényű gyermekeink megsegítésére létrehozott alapítványunk a "Teljes Értékű Életért Alapítvány" kapja.

Dr. Totth László a kuratórium elnöke köszöntő szavaiban elmondta, hogy Európa szerte ősi tradíciói és szimbólumai vannak a pünkösdölésnek. A szebbnél szebb pünkösdölőknek külön irodalma van, ami igaz a zeneirodalomra is.

A hangversenyt a Kaposvári Ifjúsági Vonószenekar nyitotta meg Lavotta: Magyar tánc és Strauss: Pizzicato polkájával. A zeneszerető közönség tapsolhatott a csellón,csemballón, furulyán, hegedűn és fuvolán játszó gyerekeknek is.

Hallhattunk pünkösdi dallamokat a Tücsökzenekar előadásában, de felcsendültek az ABBA és a Rózsaszín párduc népszerű, fülbemászó ritmusai is. Peregi Alexandra log. 1. osztályos tanuló kedvesen adta elő Radó Lili: Vannak-e tündérek? című meséjét. A tavasz hangulatát idézte Szabó Nóra Judit, Fokvári Anikó, Sárfi-Szép Júlia és Husi Gyula tavaszi dalcsokra.

Örömzene zengte be a hatalmas templomi teret, amikor a hangverseny zárasaként felcsendültek E. R. Hawkinstól az Oh Happy Day csodálatos dallamai a iskolánk tanulói és tanárai előadásában.

Köszönjük a Bellai Zoltán Nagytiszteletű úr támogatását, hogy a református templom minden alkalommal otthont ad, ennek a nagyszerű rendezvénynek.