Belső továbbképzés – előadás az ADHD-ról

Címkék: általános

Októberben, az ADHD hónapjában a logopédiai alsó tagozaton tanítók munkaközössége szervezésében sor került pszicho-team (Balog Renáta, pszichológus és Ripliné Gelencsér Hajnalka, pszichopedagógus) előadására, melynek címe „Tippek az ADHD-s gyermekek együttneveléséhez” volt.

Az előadás során bemutatták az ADHD (Figyelemhiányos/hiperaktivitás zavar) helyét a betegségek hazai és nemzetközi osztályozásban. Részletezték a figyelemzavar és hiperaktivitás kardinális tüneteit, megjelenési formáit, differenciáldiagnózisát. Kiemelték az osztálytermi megjelenési formákat, és tanácsokat adtak az egyes nevelési helyzetek adekvát kezeléséhez.  A pedagógusok előzetes ismereteikhez új információkat kaptak, a meglevőket rendszerezték, és könyvajánlóval segítették a témában való elmélyülést.

A délutáni foglalkozásokhoz játékgyűjtemények szerkesztésével, a különféle pedagógiai, élménypedagógiai játékok, pedagógusok számára is hozzáférhető képzések ajánlásával zárult az előadás. A jövőt tekintve továbbra is nyitott a team a kollégákkal való együttműködésre és pedagógus konzultációk és esetmegbeszélő körök alakulását szorgalmazták.