„Együtt lépünk a középiskolába”

Címkék: általános

Az „Együttlépünk a középiskolába” programot évről évre megszervezzük az integrált hallássérült tanulók számára. Minden tanévben két alkalommal találkozunk intenzív fejlesztés keretein belül a 7. és 8. osztályos diákokkal. Idén sem volt ez másként.

A februári rendezvényre azonban az eddigiektől eltérően, nemcsak az integrált diákokat vártuk, hanem a középiskolásokat (volt tanítványainkat) és az intézményünk iskolájába járó tanulókat is.

Az elmúlt évek gyakorlatához képes a programban is történt változás. Ebben a tanévben beépítettük a Tájoló pályaorientációs programot is. Így, a már jól ismert „Feltalálom magam”, „Vár a munka világa”, „Szabad a pálya” programok (Ráhangolás témakörei) egy cselekvésközpontú délelőttel egészültek ki.

A „Tájoló” részeként a gyerekek az egészségügy, kereskedelem és vendéglátás-turizmus szakmacsoportokban próbálhatták ki magukat.

A csütörtöki nap a szokásos ismerkedéssel, ráhangolódással kezdődött. Ezt követően informatika tanár vezette be a diákokat a Google alkalmazások rejtelmeibe. A tanulók az idei évben tableteken is dolgozhattak.

Ebéd után a diákok három csoportban dolgoztak tovább. A 7. és 8. osztályosok a „Ráhangolás” moduljait dolgozták fel, míg a középiskolások a biztonságos internetezésről szóló szakmai nap szervezésével foglalkoztak.

Az esti közös főzésnek nagyon jó csapatépítő hatása volt.

A nap zárásaként moziba mentünk, ahol egy vígjátékot néztünk meg.

Pénteken az általános iskolai tanulók kipróbálhatták magukat a három szakmacsoportban, a középiskolások pedig tovább folytatták a csütörtökön megkezdett munkát. A délelőtt hamar elrepült.

Egy záró beszélgetést követően még egy közös ebédet költöttünk el együtt, majd a sok-sok kellemes élménnyel feltöltekezve, mindenki haza utazott.

Köszönjük a közreműködő kollégák lelkes munkáját, és a Tankerület támogatását!