Hanyvári Pál kommunikációs verseny Sopronban

Címkék: általános

Az előző évekhez hasonlóan intézményünk nagyothalló és integráltan oktatott tanulóinak lehetőségük nyílt újra, hogy részt vegyenek a XXXI. Hanyvári Pál kommunikációs versenyen Sopronban.

Az előkészületek és a felkészülés egyéni tempóban zajlott. A versenyt már nagyon várták a tanulóink, hisz egy remek alkalom a kortárs hallássérült barátokkal újra találkozni és megismerni új arcokat. A távolság és a fáradtság leküzdése miatt már szerdán ebéd után elindultunk. Kis pihenőket tartva Balatongyöröknél csodálhattuk meg a még jeges Balatont s gyönyörködhettünk a Tapolcai medence tanúhegyeiben. A szállásunk elfoglalása és éhségünk enyhítésére mindannyian a soproni iskola vendégszeretetét élvezhettük a 3 nap alatt. Csütörtöki korai versenykezdés és hosszú koncentrálás után a délutánt a Lővérekben tölthettük. Két csoportban juthattunk fel a Károly kilátó magaslatára, ahonnét az ausztriai havas hegycsúcsok lélegzetelállító szépségeit és selfieket készíthettünk egymással. Majd az interaktív kiállításon ismerkedhettünk a Soproni - hegység növény és állatvilágával. Még ezen a napon az eredmények is megszülettek.

Iskolánk tanulója Matola Fanni szájról olvasásban 4. helyezést ért el. Az integráltak versenyében Hanczkó Andrea szövegértésben és hallásnevelésben 1. helyezést, Kindli Gabriella szövegértésben 4. és hallás nevelésben holtversenyben 1. helyezést, Kovács Melitta szájról olvasásban 4. helyezést, Vigh Loretta szájról olvasásban 6. helyezést ért el. A kemény verseny után jöhetett a megérdemelt pizzázás. Jó hangulatban vidáman töltöttük el az estét. Másnap reggel korán indultunk hazafelé.

Köszönöm a felkészítő tanárok munkáját, és sok sikert a következő évi versenyzéshez. Felkészítő tanárok: Ureczky Erika, Dobrotkáné Herbán Mária, Kovácsné Balogh Renáta

Kovácsné Balogh Renáta/gyógypedagógus