Európai Diáksport Napja

Címkék: általános

Az intézményben idén ismét megrendezésre került az Európai Diáksport Napja esemény.

Európai Diáksport Napja_1

A program leírása

Az intézményben idén ismét megrendezésre került az Európai Diáksport Napja esemény. A jó időt kihasználva az udvaron tudtuk lebonyolítani ezt a sportos napot, így a diákok segítségével, a rengeteg eszköz átmozgatásával közös erővel sikerült berendeznünk a küzdőteret. Itt, a testnevelés és egyéb órák keretében az órák közti szünetekben, reggel 8 órától 13:30-ig tudta közel 250 diák megpróbáltatni magát. A játéktér megszervezésénél figyelembe vettük, hogy minden korosztály megtalálja a magának megfelelő aktivitást, és azt játékos és élvezetes formában tudja végrehajtani. A játékok lényege ezúttal nem a versengés, hanem a közös célok, összefogás és az örömteli mozgás megélésére volt. Úgy érezzük, ez meglehetősen jól sikerült, mivel még az utolsó óra után is nehezen tudtak otthagyni néhány eszközt a diákok.

A menetrend úgy zajlott, hogy az érkező osztálynak közösen teljesítenie kellett 2023 métert a futópályán, mely 112 méter távolságú. Ezt a távot szabadon dönthették el, hogy közösen egyenlő arányban vagy az ügyesekre bízva, vagy valahogy más módon futják le. Minden kör után a beérkező kapott egy 112 métert teljesítő cetlit, amiből osztályonként 18-at kellett összegyűjteni, hogy teljesüljön az előírt táv. Amint ezt sikerült kivitelezni, a játéktér rövid bemutatása után elfoglalhatták a számukra szimpatikus helyszíneket és kezdődhettek a részvételek.

Helyszínek:

1. Az első helyszín tehát a futás volt, ahol teljesíteni kellett osztályszinten a 2023 méter távolságot.

Európai Diáksport Napja_2


2. Kosárra dobás: Pontszerző játék, amilyen számú karikából kosarat szerez valaki, annyi pontot kap érte. Az összegek mindig összeadódtak, a gyűrűtől távolodva növekedtek a pontok. Ezt lehetett csapatban és egyénileg is teljesíteni

Európai Diáksport Napja_3

3. Szalagszerző: A játékosok egy szalagot tesznek be a nadrágjukba hátra, mintha farkuk lenne és annyi farkat kell gyűjteni amennyi lehetséges anélkül, hogy a sajátját kivennék.

Európai Diáksport Napja_4

4. Színes golyók gyűjtése: A pályán négy területet jelölünk ki, és 4 csapatot alakítunk. A pálya sarkában felállnak a zsámoly mellett a csapatok. Minden tanuló egy-egy színes golyót fog. Rajt vezényszóra egyszerre indul a négy csapat minden tanulója. A versenyzők megkerülik a kijelölt pályán a zsámolyokat, majd visszaérkezve a saját rajthelyükhöz az üres zsámolyba belerakják a kezükben lévő színes golyót, majd tovább futva, a kb. 1 m-re lévő golyókkal teli zsámolyból kivesznek egy újabbat, és ezzel is megtesznek egy kört.

Európai Diáksport Napja_5

5. A talaj láva: A csapatoknak el kellett jutniuk a pálya egyik oldalától a másikig mindössze 2 tornapad segítségével, anélkül, hogy a talajra lépnének, hiszen az gőzölgő láva. Több utasítást nem kaptak, a többi a fantáziájukra és a csapatjátékukra lett bízva.

Európai Diáksport Napja_6

6. Kapura rúgás: A bójákkal jelzett területen belül tanári utasításra különböző labdavezető és rúgástechnikákat lehetett kivitelezni. Itt figyelmet kapott a cselezés és a gól szerzés öröme.

Európai Diáksport Napja_7

7. Célba dobás frizbivel: Egy kijelölt egyenes 15 méteres pályán egy bójához minél közelebb kellett érkeztetni a frizbit.

Európai Diáksport Napja_8

8. Tollaslabda: Tollaslabda játék, tollaslabdával vagy lufival.

9. Kötélhúzás: A jól ismert játék, csapatokban vagy egy-egy ellen is teljesíthető volt. Jelre ki tudja elhúzni a másikat vagy másik csapatot. Kétségtelenül ez volt az egyik legnagyobb mulatság a délelőttön.

Európai Diáksport Napja_9

Folytatjuk……