Együtt lépünk a középiskolába

Címkék: duráczky együtt lépünk a középiskolába integráció átvezetés logopédia jó gyakorlat utazótanárok

2018. május 17-én és 18-án került megrendezésre az Együtt lépünk a középiskolába jó gyakorlat újabb alkalma.

2018. május 17-én és 18-án került megrendezésre az Együtt lépünk a középiskolába jó gyakorlat újabb alkalma.

Csütörtökön egy másfélórás ismerkedős blokkal nyitottuk a közös munkát. A csapatépítő játékok intenzív érzéseket váltottak ki mindenkiből. Érzéseink megfogalmazása, azok kimondása, illetve a pályaválasztással, továbbtanulással kapcsolatos helyzetekbe illesztése nehéz feladat volt.

 

Együtt sikerülhet!

A következő programpontokon osztályfok szerinti bontásban vettek részt a diákok. A 8. osztályosok a Ráhangolás program Feltalálom magam önismereti elemeit dolgozták fel. A tanulóknak meg kellet fogalmazniuk erősségeiket, gyengeségeiket.

A 7. osztályos tanulók arra keresték a választ, hogy miben ügyesek, milyen szakmák érdekelhetik őket.

Erősségeim, gyengeségeim

A három órakor kezdődő foglalkozáson az iskola pszichopedagógusa konkrét játékos helyzeteken keresztül segítette az integráltan tanuló 8. osztályos diákjainkat a közösségben való együttműködés megtapasztalására.

Együttműködés

A 7. osztályos logopédiai osztályban, illetve az integráltan tanuló diákok és szüleik a szakszolgálat által szervezett pályaorientációs előadáson vettek részt.

Pályaválasztás

Délután fél ötkor ért véget az Együtt lépünk a középiskolába program kötött része. Ezután a kollégista diákokkal való kötetlen ismerkedés következett a jó hangulatú fagyizás során.

Pénteken a 7. osztályos diákok A Kinizsi Pál Élelmiszeripari Szakgimnáziumába látogattak el, ahol édesipari termékkészítő gyakorlati órán vettek részt. A diákok nyalókát, csokoládét készítettek.

És a gyakorlatÉs a gyakorlat

A 8. osztályos tanulók eközben tovább folytatták a munkát. Olyan prezentációt kellett szerkeszteniük, amelyben felsorolták, majd részletesen ki is fejtették erősségeiket.

 

Bognár Erik

Kaposvár, 2018. május 24.